TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Ha pályázna: gondoljon a Pap-Agro termékeire!

Ha pályázna: gondoljon a Pap-Agro termékeire!

Gépesítés - 2021.09.07

A nagykőrösi Pap-Agro Kft. kizárólagos képviselője az olasz ERMO és EUROSPAND munkagépeknek, de a palettán – egyebek mellett – a DODA hígtrágyakezelők és a WESTERN körforgó és lineár öntözőberendezések is megtalálhatók. A forgalmazott termékek jelentős része beilleszthető a most folyó precíziós gazdálkodási, öntözési, kertészeti, illetve ÁTK-pályázatokba.

Munkagépek terén a kiemelkedő minőségű, ugyanakkor versenyképes árú ERMO ekék, lazítók, rövidtárcsák, kultivátorok képezik a Pap-Agro Kft. kínálatának gerincét. Új fejlesztésnek számítanak az EVOLUTION függesztett és a DIABLO félig függesztett váltvaforgató ekék, amelyek 2–9 fejes kivitelben, mechanikus vagy hidraulikus fogásszélesség-állítással érhetők el, akár tarlón járó változatban. Ültetvényekhez ajánlottak az egyfejes váltvaforgató ekék különböző kivitelei, amelyek (45–400 LE teljesítményű erőgépekkel üzemeltetve) akár 100 cm munkamélységben is képesek dolgozni.

A magyar gazdálkodók meggyőző tapasztalatokat szerezhettek már az ERMO talajlazítókról is, amelyeket a legnehezebb körülmények közötti munkavégzésre terveztek. Az erős váz és a nagy szilárdságú szerkezeti anyagok teszik lehetővé mindezt, míg a különleges kialakítású kések (5/7/9/11 darab) fokozatos szögben hatolnak a talajba, így érik el a kellő hatást. 
A rövidtárcsák akár előtét lazítóval is kombinálhatóak, így bővítve az alkalmazhatóságot. A talajban lévő víz elvezetését segítik elő az ERMO Blader drénezőlazítók, ezek 70–110 cm mélységben képesek dolgozni, 1–3 késsel szerelve. Idei évtől a megújult GHIBLI rövidtárcsa-széria szerepel a kínálatban, nö­­­­­­­­velt tárcsasortávolsággal, új futóművel és kérésre mellső támkerekekkel is. A Pap-Agro Kft. a precíziós gazdálkodási pályázathoz kínálja az EUROSPAND dupla tárcsás műtrágyaszórókat, amelyek 600–3000 liter közötti tartálymérettel érhetők el, a szórásszélességük pedig 12-től 32 mé­­­­terig terjed. Minden gép a keverőszerkezet nélküli Vibro-System rezgő alsó garattal van ellátva, amely folyamatosan és egyenletesen táplálja 
az elosztórendszert, így elkerülhető a műtrágyaszemcsék porosodása. Minden kivitel elérhető elektronikus mérlegrendszerrel, ISOBUS-vezérléssel is.

A FLIEGL magas minőségű, átgondolt konstrukciójú, népszerű termékei a nagykőrösi cég forgalmazásában is elérhetők. 
A színes kínálatban bálaszállító, teknős billentős és három oldalra billentő pótkocsik, átrakókocsik, letolókocsik és tartálykocsik egyaránt megtalálhatók, és az ÁTK-pályázat keresett termékeinek számítanak.

Az olasz DODA köldökcsöves megtáplálású kijuttatórendszere az állattartó telepeken keletkező nagy mennyiségű hígtrágya hatékony kijuttatására alkalmas, nagy teljesítmény és a szigorú környe­zet­vé­­­delmi előírások be­­­tar­tása mellett. Mű­­ködési el­­­ve egyszerű: a tározóból egy nagy teljesítményű szivattyú közvetlenül, folyamatos üzemben táplálja a kijuttatást végző munkaeszközt a flexibilis gerincvezetéken és a köldökcsövön keresztül. A szivattyú teljesítménye akár 100–250 m³/óra, és elérhető 
az 5 km-es hatótávolság.

Végezetül a WESTERN lineár és körforgó öntözőgépekről is szót kell ejtenünk. A center-pivot (körforgó) öntözőgép fix és átvontatható kivitelben egyaránt kapható, és maximális vízfelhasználási hatékonysággal dolgozik. Az öntözhető terület nagysága a körben járó szárny­vezeték hosszától függ. A lineár öntözőgépek elsősorban téglalap alakú, hosszúkás táblák öntözésére alkalmasak. A vízzel való megtáplálás történhet csatornából és hidránssorról is. Speciális kivitelben rendelhető a tábla végén átforduló változat is.

Pap-Agro Kft.
2750 Nagykőrös, Alsójárás d. 1/a
Telefon: 06 (53) 552-283, Fax: 06 (53) 552-284, Mobil: 06 (20) 33-44-328
E-mail: info@pap-agro.eu

 

papagrologouj

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: pályázat, kultivátor, rövidtárcsa, eke, Fliegl, Pap-Agro Kft., talajlazító, ÁTK, öntözőberendezések, lazító, ERMO, Doda, WESTERN
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

ÁTADTÁK A 43. ORSZÁGOS BORVERSENY DÍJAIT

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 2024. június 27-én rendezte meg a 43. Országos Borverseny (OBV) díjkiosztó ...