TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,76
USD: 368,76
CHF: 405,86
GBP: 459,99
Hirdetés
Kröger agroliner: mindenki megérdemli a német minőséget

Kröger agroliner: mindenki megérdemli a német minőséget

Gépesítés - 2020.12.16

Trágyaszóró adapterrel ellátott letolókocsit mutatott be a Peter Kröger GmbH kelet-európai képviselete. A hat évtizede működő német családi vállalkozás sokáig csak a németországi piacra gyártott, ám a közelmúltban megkezdték – agroliner márkanéven forgalmazott – mezőgazdasági eszközeik kelet-európai értékesítését is.

A rechterfeldi (Brémához közeli) székhelyű Peter Kröger GmbH 1958-ban kezdte meg a pótkocsigyártást, az indulásnál kifejezetten a mezőgazdaságra fókuszálva. A jelenleg mintegy 300 főt foglalkoztató, a család második generációja által vezetett cég évente 1200-1300 pótkocsit készít, számtalan változatban, 18–34 tonna össztömegig. Hosszú ideig csak a német piacon működtek, 2018-tól azonban már Magyarországon is elérhetőek magas színvonalat képviselő, ugyanakkor kedvező árú termékeik. Az értékesítésben importőrök segítik őket, idehaza a tolnai székhelyű Agro-Tipp Kft. biztosítja 
a szervizt, és az alkatrészek terén is jelentős raktárkészlettel rendelkezik.

A Kröger a mezőgazdasági célú pótko­csijait agroliner néven helyezi piacra, s a kí­­­­­nálatában a két- és háromtengelyes, for­­gózsámolyos változatoktól a teknős billencseseken, letolókocsikon és bálaszállítókon át a dollykig minden megtalálható, amire a gazdáknak szükségük lehet. A cég októberben a solti Borbély István földjén tartott bemutatót, és ezen a széles palettával rendelkező letolókocsi-családot állították a középpontba. A Kröger ezen a téren két- és háromtengelyes, 610, 710, 810 cm-es, illetve 10 méteres felépítménnyel bíró pótkocsikat forgalmaz, s közülük a legnagyobbat (34 tonna össztömegűt) vitték el a Bács-Kiskun megyei rendezvényre.

agrolinetabl

A Solton bemutatott TAW 30 letolófalas pótkocsi bő 50 köbméter kapacitású. 
„Ez elsősorban szállítóeszköz, trágyaszórási opcióval, vagyis a nagyjából 1800 kg tömegű adapter külön szerelhető fel rá” – hangsúlyozta Fazekas Sándor, a Kröger agroliner kelet-európai gyári képviselője. A tolófal, a tolópadló és a fix padló egyaránt rozsdamentes acélból készül. Az első és hátsó tengely hidraulikus munkahengerek segítségével kényszerkormányzott, nem kell tehát a hidraulikát tolatáskor elzárni, illetve nagyobb sebességnél, közúti haladásnál sem, ami kényelmes és biztonságos megoldásnak számít. A hátfalon speciális gumitömítés található, amelyen nem folyik át a repce és más aprómagvak sem (ezt használják minden Kröger pótkocsin), és 5 év garanciát vállalnak rá, míg a pótkocsi egészére 2 év garancia jár.

 

agrolinehirdeteskicsi

Nagyítás a képre kattintva!

A kopóalkatrészek Hardox kopásálló acélból készülnek, a felépítmény sztenderdként ADR tengelyeken fut, de opcionálisan BPW futómű is kérhető hozzá (kompletten, a felfüggesztéssel együtt). Az oldalfal egy lemezből készül, amely 3 mm vastagságú, ez bőven elég ahhoz, hogy extra terhelés esetén se „hasasod­wjon” ki, mivel használat közben nincs nagy nyo­­más rajta. A merevítésről a ponyvatar­tó szerkezet gondoskodik (a ponyva ké­­zi tekerésű, de van egy hidraulikusan működtethető háló is, amely megakadályozza például a siló kifolyását), míg a ponyva nélkül kért pótkocsiknál két merevítőrudat kell betenni terményszállításnál.

A szóróhengerek 1000-es kardánfordulaton működnek, és a hátsó ajtó kétféle funkcióval is rendelkezik. Egyrészt a biztonságos közúti haladást segíti elő, másrészt pedig – csukott állapotban – alul, a tányérokon és a lengőkarokon mésziszapot, baromfitrágyát és más könnyű, poros anyagokat lehet kiszórni általa. Ha a pótkocsi adapterrel szerelt, akkor kell egy-egy hidraulikakör a tolófalnak, a zsilipnek és a hátsó ajtónak, de az emelhető első tengelynek is, amelynek (a légrugóval ellentétben) megrakottan is fel tudjuk húzni a hidraulikus rugózását, így elindulásnál nagyobb súlyt lehet a traktor hátuljára helyezni. A hasmagasság 12 cm-rel emelhető vagy süllyeszthető, a vontatáshoz legalább 250 LE-s traktor szükséges.

Fazekas Sándor / Kelet-európai gyári képviselet / Tel.: +36 20 427 42 11 / fazekas@agroliner.de




Szerző: AgrárUnió

Címkék: letolókocsi, trágyaszóró, trágyaszóró adapter, Kröger, agroliner
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

A JDLink™ már több mint 10 éve biztosítja a John Deere gépek adatainak elérhetőségét. Az első MTG ...