TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,15
USD: 355,93
CHF: 389,93
GBP: 453,06
Hirdetés
Lemken Koralin: legfeljebb 10 cm-ig mindent átdolgoz

Lemken Koralin: legfeljebb 10 cm-ig mindent átdolgoz

Vető- és talajművelő gépek - 2020.09.25

Késként aprítják össze a lúdtalp alakú művelőelemekkel rendelkező kapák a gyomok vagy köztes növények gyökereit a Lemken új hibrid kultivátoránál, amely az ultrasekély talajművelés nélkülözhetetlen eszköze lehet.

Koralin névre keresztelte a Lemken a tárcsákkal és kapákkal felszerelt, ultrasekély talajművelésre alkalmas hibrid kultivátorát. Komoly kihívásra igyekszik válaszolni a német gyártó ezzel a gépújdonsággal, hiszen a gazdák egyre gyakrabban szembesülnek az alacsony csapadékmennyiségből adódó száraz talajkörülményekkel. Az ultrasekély művelés kevesebb talajmozgatással (és energiafelhasználással) hajtja végre a különböző tarlómunkákat, szántáselmunkálást, és segíti elő az árvakelés és a gyomok gyors csírázását, ugyanakkor a nedvességmegőrzésben is fontos szerepe van.

A hagyományos lúdtalp kapákkal szerelt kultivátorok talajba behúzása általában nehéz. A Koralin esetében azonban a művelőelemek nem fixen rögzítettek, hanem a rezgő mozgásnak köszönhetően hatékonyan aprítják a talajt. Két sorban elrendezett, függőleges irányban dolgozó, 510 milliméter átmérőjű tárcsalapok vannak a vízszintes irányú munkát végző kapák elé szerelve, amelyek feltörik a talajt és átvágják a szármaradványokat. Minden elemnél a vágás a lúdtalp kapák hegye előtt történik. Ez megkönnyíti a kapák behatolását a talajba, így tartósan eltömődés nélkül képesek dolgozni, ezáltal lassabban kopnak.

lemken 2

A Lemken DeltaCut kapáinak akár háromszor hosszabb lehet az élettartamuk az előttük haladó tárcsáknak köszönhetően. A kétsornyi tárcsalevelet 38 cm széles kapák követik, három sorban szimmetrikusan elhelyezve, 30 centiméteres osztástávolságban, 4 cm-es átfedéssel. Mindegyik DeltaCut művelőelem rugós túlterhelésvédő elemmel csatlakozik a fő vázhoz, és ez konzisztens, teljes szélességben történő művelést tesz lehetővé. A munkamélység 2–10 cm között állítható be. A Koralin 6,6/8,4/12,4 méteres munkaszélességekben érhető el.Címkék: kultivátor, lemken, talajművelés, koralin, ultrasekély művelés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Nem ígérkezik könnyűnek a jövő a vetőmagszektor számára

Exportpiaci zavarok és áremelkedések nehezítik a hazai vetőmagszektor helyzetét, hosszabb távon pedig a ...