TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Ezt aztán szagolhatjuk: Stage V motor az AXION 800 traktorokban is

Ezt aztán szagolhatjuk: Stage V motor az AXION 800 traktorokban is

Traktorok - 2020.09.10

Kissé talán elsikkadt a hír a járvány okozta pánik közepette, hogy a CLAAS erre a szezonra az AXION 800 traktorcsaládjában is lecserélte az erőforrásokat a legszigorúbb emissziós előírásokat teljesítő Stage V motorokra. Születtek egyéb frissítések is.

Az AXION 800-as széria hathengeres FPT motorjai 205–295 lóerős teljesítménytartománnyal rendelkeznek. A károsanyag-kibocsátás Stage V fázisát a DOC, EGR és SCRoF (szelektív katalitikus redukció a szűrőben) közös komponensek használatával tudja teljesíteni. Ez a technológia egyesíti az alkatrészeket, ezért kevesebb komponenst igényel. Álló helyzetben az alapjárati fordulatszámunk automatikusan 650 fordulat/percre csökken az üzemanyag-megtakarítás érdekében.

A folyékony műtrágya professzionális kijuttatása és egyéb nagyteljesítményű hidraulikus munkafolyamatú eszközök működtetése érdekében az AXION 800 most már egy második, 205 liter/perc Load-Sensing hidraulikus szivattyúval is kibővíthető a gyári 150 liter/perces mellett. A hagyományos Power-Beyond csatlakozók mellett, amelyek a nyomást, szabadvisszafolyást és az LS-vezérlést kezelik, az új AXION modellekben már alapból megtalálható lesz egy második szabadvisszafolyás-csatlakozó, hogy kiszolgálja az egyéb munkagépeket is.

axion 1

Minden HEXASHIFT-tel ellátott AXION 800 traktornál opcionálisan elérhető egy új fordulatszám-szabályozó. Beszabályozza a maximális fordulatszám-tartományunkat szántóföldi, telepen történő, valamint szállítmányozási munkáknál, így biztosítva egyszerűbb, erősebb, környezetkímélőbb munkafolyamatot. Ekkor a HEXACTIV-váltóautomatikától függetlenül és annak megléte nélkül is bevethető. Amennyiben kombináljuk a HEXACTIV váltóautomatikát a tempomattal, akkor a HEXASHIFT váltónk ugyanazokkal a funkciókkal fog bírni, mintha egy fokozatmentes CMATIC váltónk lenne. Jellemzője a kellő vonóerőhöz való automatikus igazodás, a tempomattal egyenletes munkasebesség tartása, változó terhelési körülmények között, a maximális motorfordulatszám korlátozása az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében, kihasználva az állandó teljesítményt és a nyomatékcsúcsot közepes és alacsony fordulatszám-tartományban, valamint kuplungolás nélküli megállás, csak az üzemi fék használatával (SMART STOP).

Az ISOBUS UT-CEBIS kezelőterminál ISOBUS funkciók ellátására is alkalmas, s az utcai és a szántóföldi nézeten kívül egy harmadik fő nézet is található az ISOBUS gépek üzemeltetéséhez. Az új kezelőszerv letisztultabb, és könnyebben, gyorsabban kezelhető. Az új CEBIS kezdőképernyő megjelenít minden fontos információt, amit a kezelőnek látnia kell, az utolsó beállításokon kívül a szervizinfókat és a csatlakoztatott munkagép adatait. Akár kettő kamerakép is megjeleníthető egy időben közvetlenül a CEBIS-ben, legyen az tolatókamera, vagy a munkagéphez tartozó.

A négypontos felfüggesztéssel ellátott fülkének és a rugózott PROACTIV első tengelynek köszönhető az AXION traktorok komfortos vezetési kényelme. Az új Grammer Dual Motion üléssel, sötétített hátsó ablakkal és egy új tetőablakkal a vezető kényelme tovább növekszik. Ezenkívül bőr kormánykerék és egy új rádiós kihangosító rendszer is elérhető, amely külső mikrofonnal rendelkezik, hogy az elérhető legjobb beszédminőséget biztosítsa. A sűrített levegőcsatlakozás a gép jobb oldalán lett elhelyezve, és az új LED-es munkalámpák szintén a vezető igényeihez lettek igazítva, ezáltal egyszerűbbé vált a karbantartás, és a jobb világítással az esti órákban is jobb a rálátás.


 
Forrás:  AXIÁL Kft./CLAAS

Címkék: traktor, CLAAS, újdonság, motor, Stage V, AXION
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A 2024-es búza kilátásai továbbra is kedvezőek

Ötmillió tonnával emelte a FAO a világ 2023/24-es gabonatermelésére vonatkozó előrejelzését, és jelenleg 2846 ...