TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 82.000,00 Ft (tonna)
Napraforgómag: 179.681,76 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 80.883,45 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 76.581,75 Ft (tonna)
Repcemag: 220.645,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.881,91 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 655 Ft
Benzin ára: 636 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 414,07000
USD: 402,13000
CHF: 441,32000
GBP: 490,44000
Hirdetés
Ez igen: percenként egytonnás bálák

Ez igen: percenként egytonnás bálák

Állattartás gépei - 2020.07.17

Villámgyors munka, nagy teljesítmény és prémium minőségű végtermék jellemzi a norvég Orkel legújabb, stabil üzemű bálázóját, amely úgy csomagol, hogy a bálák akár 2 évig is felhasználhatók maradnak a fólia alatt.

Kiemelkedő kapacitású, stabil üzemű bálázó gépet fejlesztett ki a norvég Orkel cég. A Dens-X Compactor névre keresztelt eszközt még a globális járvány kirobbanása előtt, januárban mutatták be Dél-Afrikában. A masina óránként 60 bála elkészítésére is alkalmas, amelyek tömege 300 és 1200 kg közé eshet.
A nagy tömörségű, könnyen kezelhető körbálák a gyártó szerint 30-nál is több különféle terményből készülhetnek, ami igazán sokoldalúvá teszi a gép felhasználhatóságát. A feltöltése pótkocsival történik, és az elkészült bálákat a monstrum be is csomagolja. A legtöbb alapanyag az eredeti űrtartalma harmadára redukálható, és a gép még nagy szárazanyag-tartalom mellett is hatékonyan tömörít. Az alkalmazott prémium minőségű fólia révén a bálák – az Orkel szerint –akár két évig is felhasználhatók maradnak.

A dél-afrikai bemutató házigazdájául szolgáló Kameeldrift Voere farmon évente 20–25 ezer tonna terményt csomagolnak be. Az újonnan beszerzett stabil üzemű gépük segítségével ez immár gyorsabban és egyszerűbben történhet, ráadásul az eszköz első komolyabb szervizelésére 500 ezer bála elkészítése után kell sort keríteni.



Címkék: bálázó, bálázás, szálastakarmány, Orkel, stabil üzemű
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kistermelői portékák az Agroturizmus Étele 2025 versenyben

  Új kategóriával bővül a „Magyarország Étele” verseny. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök ...