TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 600 Ft
Benzin ára: 580 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 379,95
USD: 347,02
CHF: 393,67
GBP: 437,56
Hirdetés
Régi ismerős új köntösben

Régi ismerős új köntösben

Betakarítás gépei - 2020.03.22

A magyarországi gazdák körében népszerű McHale V660 hevederes bálázó már hosszú évek óta bizonyított. A kiemelkedő kapacitású bálázó alkalmas szinte mindennemű termény bálázására, legyen az szalma, széna vagy szenázs.

A modell immáron 10 éves múltra tekint vissza, és az évek során folyamatosan fejlődött. Az idei szezontól új néven, megújult „köntösben” folytatja „pályafutását” 
a tavalyi év végén a Hannoveri Agritechnikán debütáló McHale V6750 típus.

A McHale V6750 bálázókkal 65 és 165 cm között bármekkora átmérőjű bálák készíthetőek – fokozat nélkül. A bála méretének beállítása a traktorba helyezhető kezelőpulton végezhető el. Ezen állítható be az is, hogy a tömörítés milyen nyomáson történjen; mennyi legyen az alkalmazott hálórétegszám, illetve hogy milyen mértékű legyen a háló előfe­szí­tése.

A V6-os bálázók bálakamráját három darab széles, végtelenített, dupla szövetbetétes gumiheveder alkotja. (Opcióként a három heveder helyett egyhevederes kivitel is elérhető). Mivel a gép a változókamrás bálázók elvén működik, a bálatömörítés már a bálakészítés kezdetekor elindul.

A bálázandó anyag felszedését egy 2,1 méter munkaszélességű rendfelszedő végzi, melyen az 5 sorban elhelyezett rugós ujjak biztosítják a tökéletes felszedést. Az új, ún. adaptív terménytovábbító rendszer a vastag, nehéz rendekben is biztosítja az anyagtovábbítást, így nagyobb haladási munkasebesség érhető el. A szá­­­lastakarmány továbbítását egy dupla fü­­lekkel ellátott rotor végzi. A V6750-es gépek 15 db aprítókéssel vannak ellátva. A McHale bálázók minden modelljének alapfelszereltsége a traktorkabinból vezérelhető Drop Floor eltömődésgátló („medveölő”), mellyel az esetleges eltömődések (medvék) háríthatók el könnyedén. Szintén alapfelszereltség az automatikus láncolajzás, ami folyamatos lánckenést biztosít a gépen található összes hajtólánc számára.

A McHale gépek strapabíróságukról, minimális karbantartás- és alkatrészigényükről ismertek, nagyüzemi felhasználásra és fokozott igénybevételre lettek tervezve. Fontos szempont a használatot megkönnyítő számos felhasználóbarát megoldás. A gépek műszaki kialakítása mellett mindenképpen említésre méltó a szolnoki gyártóbázis háttértámogatása. Egyrészt a földrajzi elhelyezkedése, másrészt az ott dolgozó szakembercsapat mindenképpen pozitívan támogatja a ha­­­­­­­­­­zai értékesítést, ezáltal a magyar felhasz­­nálókat.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

Címkék: körbálázó, bálázó, McHale
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bálabontó-kiosztó gépek használatának előnyei

Egyre több hazai állattartó használ bálabontó-kiosztó gépet az istállók almozásához, a szálastakarmány-bálák ...