TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Cenio - Az új könnyű és univerzálisan használható kultivátor

Cenio - Az új könnyű és univerzálisan használható kultivátor

Vető- és talajművelő gépek - 2019.12.12

A Cenio révén az Amazone az Agritechnica 2019 alkalmából egy új 3-gerendelyes kompakt kultivátort vezetett be a piacra. Könnyű, ám univerzálisan használható mulcskultivátorként a Cenius „kistestvéreként” egészíti ki lefelé az Amazone kultivátorprogramját a függesztett gépek terén.

Hirdetés

A Cenio 3 m, 3,5 m és 4 m-es munkaszélességekkel, merev kivitelben érhető el, és 105 - 190 LE közti teljesítményű traktorokkal használható. Nagyon robusztus kialakítású kerete ellenére más kultivátorokkal összehasonlítva a Cenio lényegesen kevesebb emelőerőt igényel. Ezáltal ideális a talajműveléshez kisebbtől közepesig terjedő méretű traktorokkal.

A Cenio univerzálisan használható 5 és 25 cm munkamélység között mind sekély tarlóhántáshoz, mind pedig közepes mélységben keverő és a mélyen lazító talajműveléshez. A traktorra felszerelve a kultivátor magas fokú rugalmasságot kínál köszönhetően a két különböző magasságú csatlakozási pontnak, melyek mind felső függesztőkarhoz, mind alsó függesztőkarhoz használhatók. Így kisebb traktoroknál is mindig optimális húzóvonal, valamint megfelelő emelési magasság érhető el. Ezen kívül az alsó függesztőkarok csatlakozópontjainak 3-as kategóriájú csapjai befelé vagy kifelé hajthatók, a 3-as és a 3N kategória terpesztési méretei közti gyors váltáshoz.

A kapasor – optimális talajlazítás és tarlómaradványok bekeverése

30 cm-es osztástávolságával a Cenio nagy mennyiségű tarlómaradvány esetén is eltömődés nélkül dolgozik, és a szerves anyagokat megbízhatóan keveri be a talajba. A Cenio Special változatban a kultivátor nyírócsapos túlterhelés elleni biztosítással van felszerelve. A Cenio Super esetében a túlterhelés elleni védelem egy új tervezésű automatikus kőbiztosításból áll, mely 450 kg-os kioldóerejével megfelel ezen szegmens legmagasabb igényeinek is. Száraz és kemény feltételek között is nagyon jól tartja a munkamélységet.

A Cenio kapái a Ceniusról ismert kapaszárral rendelkeznek. Az kapaszár speciális kialakítása révén, mely a talajt az kapatest csúcsánál óvatosan megemeli, és csak a terelőlemezeknél megy át éles állásszögbe, a Cenio egyrészt rendkívül könnyen húzható és üzemanyagtakarékos. Továbbá az ilyen kialakítású kapaszár rendkívül jól segíti a tarlómaradványok bekeverését. Munkaeszközként a Cenius összes ismert kapaváltozata elérhető. A lapos tarlóhántáshoz a 350 mm-es C-Mix szárnyas kapa, az alaptalaj-műveléshez az akár 25 cm-es munkamélységével például a 80 mm-es C-Mix kapa használható. Ezen kívül a komfortos C-Mix-Clip kapatest-gyorscserélőrendszer is elérhető a Ceniohoz.

A csoroszlyasor munkamélysége mechanikusan a gépen vagy opcionálisan hidraulikusan a traktor vezetőfülkéjéből állítható be. A vezetőt egy jól leolvasható skála segíti a tájékozódásban, így gyorsan és kényelmesen reagálhat a különböző helyzetekre a munka során.

Egyenletes munkakép a rugós simító-egyengetőnek vagy az egyengetőtárcsáknak köszönhetően

A talaj egyengetéséhez a csoroszlyák mögött opcionálisan rugós simító-egyengetők állnak rendelkezésre, melyek a rugós felfüggesztésnek köszönhetően optimálisan a talajhoz illeszkednek és kikerülik az akadályokat is. Nagyon nagy mennyiségű tarlómaradványt tartalmazó talajokon való munkavégzés esetén opcionálisan finoman csipkézett homorú tárcsák is elérhetők 410 mm átmérővel. Ezek nagyon magas szintű saját hajtással bírnak, egyidejűleg jó morzsoló hatás mellett, és karbantartást nem igénylő csapágyakkal rendelkeznek.

Az egyengetési egység beállítása elvégezhető egyszerűen a gép jobb és bal oldalán való kitűzéssel egy perforált lemezen, vagy a maximális beállítási komfort érdekében automatikusan, a kultivátor munkamélységének változtatásával.

Átfogó hengerválaszték a visszatömörítéshez

A visszatömörítéshez a felhasználó 10 különböző típus közül választhatja ki az ideális hengert. A hengerek a jól bevált gyorscserélő-rendszer segítségével vannak a szorítókengyelen keresztül összekötve a kultivátorral, így az erősen változó talajokon gyorsan cserélhetők. A különleges felszereltséghez különféle kaparórendszerek tartoznak.

Ha az első tarlóhántásnál közvetlenül a köztes termények vetése is szükséges, akkor a Cenio kívánságra a GreenDrill 200 univerzális ráépített vetőgéppel is felszerelhető. 

cenio 3000 special
Cenio 3000 Special rugós simító-egyengető pálcasorral és SW pálcás hengerrel


cenio 3000 super
Cenio 3000 Super finoman csipkézett egyengetőtárcsákkal és UW U-profilos hengerrel

Címkék: kultivátor, Amazone, csoroszlya, talajlazítás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kabatiellás szemfoltosság - Kabatiella zeae - A kukorica ...

A kabatiellás szemfoltosság kórokozóját (Kabatiella zeae) korábban veszélyes kórokozóként tartották számon. ...