TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,05
USD: 368,85
CHF: 404,04
GBP: 460,32
Hirdetés
Ez a gumiabroncs a levegőt sem pazarolja

Ez a gumiabroncs a levegőt sem pazarolja

Egyéb - 2018.01.15

Kinek van szüksége olyan gumiabroncsra, amelynél a repedések, vágások, lyukak nem jelentenek végzetes sérülést? Valószínűleg mindenkinek, a Michelin ezért rukkolt elő egy forradalmian új megoldással.

Egy gomba felfordított kalapjához hasonlít leginkább a Michelin legújabb fejlesztése. Az X Tweel SSL nevű abroncs az ígéret szerint örökre leszámol a bosszantó defektekkel, ami igencsak merész kijelentésnek tűnik. A közelmúltban bemutatott termék alaposan felforgathatja a gumipiacot, hiszen számtalan új megoldást vonultat fel, például levegő sincs benne.

A Michelin bő egy évtizede rukkolt elő a Tweel mezőgazdasági és ipari alkalmazású abroncsokkal Észak-Amerikában, de a csúszókormányzású rakodókhoz alkalmas változattal csak most jelentkezett Európában. A gumi kétféle változatban lesz elérhető: az AT verzió univerzálisan mindenféle talajhoz, míg a HST jelzésű elsősorban kemény felületekhez (aszfalt, beton) ajánlott.

A fejlesztéseknek alighanem az agráriumban dolgozók is örülnek, hiszen a levegő nélküli abroncsoknak a gazdaságokban is jó hasznát vehetik, az állattenyésztésben például a takarmányozás, trágyahordás, almozás és udvartakarítás terén egyaránt. A Michelin szerint az egyfajta lamellákból álló termék úgy viselkedik, mint egy levegővel töltött, hagyományos tömlős abroncs, ennél azonban a repedések, vágások, lyukak nem jelentenek végzetes sérülést.

Az X Tweel SSL abroncs nem igényel karbantartást és – értelemszerűen – nem szükséges folyton ellenőrizni benne a légnyomást sem, hiszen levegő nélkül működik. A rakodóknál nagyobb stabilitást, és gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést eredményez. Az élettartama két-háromszorosa az azonos mintamélységű hagyományos abroncsokénak.

Videó az újfajta abroncsról:


;feature=youtu.be">

;feature=youtu.be
Szerző: AgrárUnió

Címkék: gumiabroncs, Michelin, defekt, pneumatikus, levegő nélküli
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

A JDLink™ már több mint 10 éve biztosítja a John Deere gépek adatainak elérhetőségét. Az első MTG ...