TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,61
USD: 361,87
CHF: 398,93
GBP: 445,24
Hirdetés
ISOBUS-vezérlésű rendképző? – A FELLA új, csúcstechnológiás terméke négy rotorral

ISOBUS-vezérlésű rendképző? – A FELLA új, csúcstechnológiás terméke négy rotorral

Betakarítás gépei - 2017.01.14

A négyrotoros, nagy teljesítményű JURAS 12545 rendképző a piac meghódítására készül. 
Az ISOBUS-vezérléssel ellátott PRO változat minden eddiginél nagyobb kezelési kényelmet kínál. Ezzel párhuzamosan a könnyen vontatható és egyszerűen kezelhető JURAS 4000 jelent optimális alternatívát a saját gépparkra alapozó tehéntartó telepeknek.

Rengeteg előny, egyetlen gép

A fűszenázs betakarításában évek óta meghatározó szereplők a négyrotoros rendképzők. Nemcsak a bérvállalkozók, hanem a nagyobb gazdák is meghatározó teljesítményt érnek el vele betakarításkor. A FELLA éppen ezért bővítette kínálatát annak érdekében, hogy vevőinek a lehető legjobb gépi megoldást javasolhassa.

A JURAS 12545 a korábbi TS 4000 és TS 12555 PRO modelleket váltja fel. A stabil négyszögprofilú acélváz és a középre helyezett járószerkezet, valamint a II. kategóriájú alsó emelőkarokba kapcsolódó, billenőfejes vonórúd gyári alapfelszerelés. Munkaszélessége 10 és 12,5 m között fokozatok nélkül állítható. A négy rotor egyenkénti, teljesen gömbcsuklós felfüggesztése és a bevált FELLA Jet-Effekt minden irányban garantálja a jó talajkövetést és ezzel a jó minőségű tömegtakarmányt. (A FELLA Jet-Effekt által a rotorok kiemelésekor először a rotor első kerekei emelkednek fel, majd a hátsók, leeresztéskor pedig fordítva, megakadályozva a talajba szúrást.) Az alapfelszerelést képező szabadonfutóval és a hajtáslánc túlterhelés elleni nyomatékhatároló kapcsolóival megelőzhetők a túlterhelésből származó károk. A JURAS 12545 gép a karbantartást nem igénylő TS 5 rendképző fejjel dolgozik, így a mindennapos karbantartás időigénye minimális. A munkaszélesség hidraulikus állítása, a rotorok gyárilag előírt követési munkasorrendje, valamint a minden egyes rotor által tartott gereblyézési magasság kijelzése a gazda számára tökéletes kényelmet kínál hosszú munkanapokon is.

A nagy táblák rendképzője

Az új, ISOBUS-vezérlésű topmodell – a JURAS 12545 PRO – a profik gépe. A JURAS 12545 ismert előnyeit itt a terhelésérzékelő hidraulika és ISOBUS-kompatibilis vezérlés teszi teljessé. Az ISOBUS-vezérléssel a JURAS 12545 PRO igazi mindentudóvá válik. A négy rotor a traktor termináljáról vagy egy utólag beépített terminálról egymástól függetlenül is kezelhető. Így például a felszedési magasság hidraulikus állításán kívül minden egyes rotor egyenként is kiemelhető. Ezenfelül a munkaszélesség 10,00 és 12,50 m között, a képzett rend szélessége 1,20 és 2,20 m között kényelmesen változtatható.

Az ISOBUS-technika lehetővé teszi a gép automatikus átállítását szállítási helyzetbe, hidraulikusan bekapcsolódó rögzítéssel, valamint a forgóban 5 különböző kiemelési magasság előre történő meghatározását. Az integrált hektár- és üzemóra-számláló itt már magától értetődik. A legtöbb funkció a kezelőterminálról, a menetszabályzó karról vagy a külön megrendelhető botkormányról – joystickről – vezérelhető. Ezek az ergonómiai előnyök a kezelési kényelemmel társulva minden eddiginél jobban tehermentesítik a traktorost.

A JURAS 12545 PRO két hátsó rotorja gyárilag 6 kerekes futóműre támaszkodik fel, így pontosan követi a talaj egyenetlenségeit. A PRO változat az optimális éjszakai munkavégzéshez LED fényszórókkal is ellátható.

Egy különleges alternatíva

A négyrotoros rendképzők klubjába belépők számára a legkedvezőbb ár-érték arányú modell a könnyen vontatható JURAS 4000. Műszaki oldalról a TS 4 karbantartást nem igénylő rendképző fej, a munkaszélesség hidraulikus állítása, a négy fokozatban, mechanikusan állítható rendszélesség és a rotorok kardántengelyes bekötése jellemzi ezt a kivitelt. A néha túlzottnak tűnő kényelmi és állítási lehetőségeket mellőző gép optimális alternatívát jelent azoknak a tehenészeteknek, amelyek a rendképzéshez a saját gépüket használnák.

FELLA – a márka

Az AGCO Feucht GmbH, a Bajorország északi részén levő Frankföld közel 100 éve működő cége 2011 márciusától az AGCO-konszern tagja. 2015 júliusában székhelyét, Feuchtot nevezték ki a teljes konszern kompetencia-központjának – már ami a szálastakarmányok betakarítását illeti, a dobos és tárcsás kaszáktól, valamint a szársértőktől kezdve a rendforgatókon át egészen a rendképzőkig. Többet erről: www.fella.eu, www.megazet.hu

 
Szerző: Dr. Tátrai György

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Carbon farming: legyen Ön is a részese!

Hogyan lehet üzletet csinálni a szén-dioxid-megkötésből?