TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Liebherr L 507 E elektromos homlokrakodó premier

Liebherr L 507 E elektromos homlokrakodó premier

Gépesítés - 2024.03.09

A Liebherr megkezdte első, akkumulátoros, elektromos üzemű, gumikerekes rakodógépének értékesítését, de a terepi üzemeltetést támogató, mobil energiatároló-egységét is bemutatta.

Jól bevált alapokon

Az L 507 E típusú homlokrakodó piaci bevezetése már elkezdődött és már kapható. Az 507-es széria 2014-ben került gyártásprogramba, azóta számos fejlesztésen ment keresztül, amely legutóbbi újdonsága az elektromos üzemmód. A Liebherr nagyfeszültségű akkumulátor-csomagja akár 8 órás üzemidőt is lehetővé tesz, a munkakörülményektől függően (32 kWh). A moduláris akkumulátor-csomag lehetővé teszi, hogy opcióként egy második lítium-ionos akkumulátort is beépítsenek gyárilag (64 kWh), tovább növelve az üzemidőt.

Az építkezéseken jellemző a fokozott por- és zajszennyezés, ezért egyre inkább előtérbe kerülnek a csendes üzemű gépek, hogy legalább a motorok zaja ne terhelje a környéken élőket és a munkaterületen dolgozókat, nem beszélve a gépkezelő csendes és vibrációmentes munkakomfortjáról. Ezen előnyök természetesen mezőgazdasági alkalmazásnál is fontosak, például egy terménytárolóban, ahol a javarészt zárt tér miatt fokozott a zajhatás, de az esetleg mellécsorgó üzemanyag-szennyezéstől sem kell tartani és a jószágokat sem zavarja telepi munka közben (trágya- vagy bálarakodás stb.).

Az elektromos munkagép paraméterei, teljesítménye azonos a dízel változatéval és ugyanazon műszaki előnyökkel, mint például az úgynevezett sztereokormányzás. Ez egy kombinált megoldás, amely a „csak” 30 fokos törzscsuklós kormányzás mellet, járulékos hátsókerék-kormányzással van kombinálva és lényegesen nagyobb stabilitást nyújt felemelt tehernél. A gémszerkezet Z-kinematikával és menet közbeni csillapítással is rendelkezik.

Az L507 E homlokrakodó üzemkész tömege 5815-6195 kg, a billenőteher 3240-3750 kg, a felszerelhető rakodókanál mérete 0,8-1,6 m³.

Az üzemeltetés fontos elemei, a Liebherr Liduro Power Port (LPO) nevű, az építési- vagy mezőgazdasági területeken, független energiaellátására szolgáló, mobil töltőberendezések. A lítium-ion akkumulátor egységeken alapuló, rakodógéppel mozgatható és daruzható, vagy utánfutóra telepített, elektromos energiatároló rendszerről a hibrid- vagy teljesen elektromos üzemű gépek, helyszínen, zéró károsanyag-kibocsátás mellett, zajtalanul újratölthetők.

Az LPO-k típustól függően, 40-160 kW állandó töltőteljesítményt biztosítanak, 230 voltos normál és 400 voltos ipari csatlakozókon keresztül. Párhuzamosan újratölthetők hálózatról, és tölthetnek gépeket. A töltőegység energia- és állapotfelügyelete, működtetése nemcsak a beépített kezelőpanelről, hanem alkalmazáson keresztül, okostelefonról és táblagépről egyaránt lehetséges.

Liebherr L 507 E elektromos homlokrakodó premier

Liebherr L 507 E elektromos homlokrakodó premier

Liebherr LPO mobil töltőberendezések elektromos és hibrid üzemű gépekhez


Forrás: liebherr.com

Címkék: homlokrakodó, elektromos rakodógép, rakodógép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Okosabb szántóföldi kultivátort szeretne?

Művelje olyan mélyen a talajt, amennyire szükséges, és olyan sekélyen, amennyire lehetséges