TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák Magyarországon

Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák Magyarországon

Gépesítés - 2023.11.14

A magyar agrárium elképzelhetetlen a traktorok és más mezőgazdasági erőgépek nélkül. Mivel az ország művelés alá vont térségei meglehetősen sokfélék, így a különböző termőterületek és növények sokoldalú igényt támasztanak a mezőgazdasági gépek - elsősorban a traktorok - iránt.

Az elmúlt évtizedek során megnyílt a piac a nyugati és japán traktormárkák iránt is és érthető módon több nyugati márka is igen népszerűvé Magyarországon. A magyar gazdaságokban ma már minden korábbinál szélesebb választékot találunk traktorok terén.

Ám melyik a legnépszerűbb vagy legjobb traktormárka? Cikkünkben ennek jártunk utána.

A legnépszerűbb traktormárkák a hatékonyságukról ismertek

A rendszerváltást követően, érthető okokból, már nem csak a keleti blokk erőgépeit lehetett megvásárolni, és mára elmondhatjuk, hogy elsősorban nem a hiánygazdasági kényszer, hanem a valós teljesítmény a döntő a traktormárkák megítélésében.

A fejlődés mindazonáltal a mezőgazdasági erőgépek piacán is egyre erősebben mutatkozik meg, és mára elmondhatjuk, hogy az egészen kicsi kertgazdaságoktól a több hektáros gyümölcsösökön át egészen a monokultúrás nagygazdaságokig minden feladatra legalább két-három cég gyárt specializált erőgépeket.

Ha tehát Ön traktort keres, biztos lehet benne, hogy a legmegfelelőbbet találhatja meg mind árban, mind pedig tudásszintben - bár érthető módon a büdzsé erősen meghatározza, milyen minőséghez jut hozzá.

Melyik a legjobb traktormárka?

Erre a kérdésre éppen úgy nincs univerzális válasz, mint a “melyik a legjobb sportautó” vagy “melyik a legjobb vörösbor” kérdésekre.

Ami bizonyos: mindenki a saját szempontjai szerint fogja megtalálni a választ. Ám mégis azt mondhatjuk, hogy kellően sok felelet alapján kirajzolódik, hogy a magyar gazdák általában melyik márkákkal a legelégedettebbek.

Ezért a traktor útmutatónkat úgy állítottuk össze, hogy a legismertebb magyarországi márkákat vizsgáltuk meg népszerűségük, teljesítményük és gyakorlati megbízhatóságuk alapján.

John Deere traktor, az egyik legnépszerűbb

A John Deere a világ egyik legismertebb traktorgyártója, amelynek története egészen 1837-ig nyúlik vissza, gyakorlatilag a mezőgazdaság gépesítésének történetén át.

A vállalat a traktorok széles választékát kínálja a különböző igények és alkalmazási módok szerint, a kompakt haszonjárművektől az óriási méretű és teljesítményű traktorokig, lánctalpas erőgépekig, melyekhez sokféle talajművelő és erdészeti munkagép kapcsolható. A John Deere traktor ma is egyet jelent a minőséggel, erővel és kényelemmel. Traktorsorozatai közé tartozik a D sorozat, az E sorozat, a speciális traktorok, kombájnok, és a szupernehéz traktorok.

Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák Magyarországon

A John Deere traktorok megbízhatóan jól teljesítenek a különböző körülmények és feladatok között

Ezeket a traktorokat úgy tervezték, hogy magas termelékenységet, üzemanyag-hatékonyságot, kényelmet és biztonságot nyújtsanak a gazdálkodók számára.

A John Deere traktorok napjainkban nem csak a teljesítményük miatt közkedveltek. fejlett technológiával és innovációval rendelkeznek, mint például a HarvestLab rendszer, amely valós időben méri a termés minőségét, a 8000-es és 9000-es sorozatú önjáró takarmánybetakarító gépek, amelyek kiváló minőségű silót termelnek, valamint az Expert Check szolgáltatás, amely segít fenntartani a traktor optimális teljesítményét.

John Deere traktor: az ugró szarvas 155 éve minőséget jelent

Aki egyszer erre váltott, az nem véletlenül ragaszkodik hozzá. A John Deere mára a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója, lett. Az USA több állama mellett Németországban is van üzeme.  A John Deere-nek hűséges rajongótábora van a hazai gazdák körében is, akik értékelik a minőséget és az innovációt.

Három ok, amiért a John Deere traktor itthon az egyik legnépszerűbb

1.       Olyan fejlett technológiával és funkciókkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik a munkát, mint például az AutoTrac vezetési rendszer, a CommandCenter kijelző, a PowerShift sebességváltó és az ActiveSeat felfüggesztés.

2.       Erős kereskedői hálózattal és szervizszolgáltatással rendelkeznek Magyarországon, hat hivatalos kereskedőjük az egész országot lefedik, és alkatrész-, karbantartási és javítási szolgáltatásokat nyújtanak.

3.      Hűséges ügyfélkörrel és magas viszonteladói értékkel rendelkeznek, mivel egy John Deere traktor szinte fogalom a szakmában és hosszútávon megőrzi az értékét.

MTZ traktor - a robosztus erőgép

Az MTZ (Minszki Traktorgyár) egy fehérorosz traktorgyártó vállalat, amely 1946 óta gyárt traktorokat. Az MTZ traktorokat széles körben használják Magyarországon és más kelet-európai országokban, mivel megfizethetőek, robusztusak, megbízhatóak.

Az MTZ traktor univerzális erőgép: a legkülönbözőbb mezőgazdasági műveletekre alkalmas. Az egyik legfőbb ok, amiért a magyarországi gazdák kedvelik az MTZ traktorokat az pont az, hogy gazdaságosak és költséghatékonyak, mivel alacsony az üzemanyag-fogyasztásuk, alacsonyak a karbantartási költségeik és könnyen beszerezhetők a pótalkatrészek.

Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák Magyarországon

Az MTZ traktor kevésbé érzékeny, mint a nyugati márkák

Az MTZ traktorok mindemellett megbízhatóak és tartósak, mivel erős motorral és mechanikus erőátvitellel rendelkeznek, amelyek ellenállnak a zord körülményeknek és a nagy terhelésnek.

Nagy teljesítményre képesek, relatíve kedvező áron. A traktorok súlya elegendő mértékű ahhoz, hogy ésszerű terheket tudjanak szállítani, ellentétben néhány olcsóbb márkával, ahol a motor ugyan nagy teljesítményű, de a súly hiánya korlátozza a velük végezhető munkákat.

Zetor traktor - a középeurópai kedvenc

A Zetor cseh, (egykor csehszlovák) traktorgyártó, amely 1946 óta működik. A Zetor traktorok népszerűek Magyarországon és más közép-európai országokban, mivel úgy tervezték őket, hogy megfeleljenek a régió sajátos igényeinek és preferenciáinak.

Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák Magyarországon

A Zetor traktor nagy teljesítményt és megbízhatóságot jelent

A Zetor traktorok különböző célokra használhatók, például szántásra, vetésre, betakarításra, szállításra vagy rakodásra. A Zetor traktor használata nagy múltra és hagyományra tekintenek vissza Magyarországon. A márka hatalmas változáson ment át az elmúlt évtizedek során, a KGST ipar megállíthatatlan, egyszerű termékeiből a korszerű mezőgazdaság innovatív, ám megfizethető árú traktorai lettek.

Ezek a mezőgazdasági munkagépek már fejlett technológiával rendelkeznek, mint például a Major HS modell, amely 24 előre- és 12 hátrameneti sebességfokozatú új sebességváltóval, a terhelés alatti irányváltást lehetővé tevő hidraulikus PowerShuttle rendszerrel, valamint a jobb ergonómiával és kilátással rendelkező új fülkével rendelkezik.

A Zetor az egyik legrégebbi és közkedvelt mezőgazdasági gépgyártó Európában, a gyár több mint 70 éves múltra tekint vissza. Magyarországon erős jelenléttel rendelkezik. A Zetor traktorok 1996 óta vannak jelen az AGROmashEXPO kiállításon is, ahol legújabb innovációikkal és modelljeikkel stabil helyen állnak a magyar piacon.

A hazai gazdák évtizedek óta kedvelik a Zetor traktorokat:

·         Ilyen például a tágas fülke, az állítható kormánykerék, a légkondicionáló és a könnyű kezelőszervek.

·         Nagy teljesítményű és alacsony károsanyag-kibocsátású motorral rendelkeznek, amely optimális teljesítményt és nyomatékot biztosít a különböző feladatokhoz, miközben megfelel a legújabb környezetvédelmi előírásoknak.

·        Kedvező az áruk, könnyen javíthatók, így hosszú élettartamuk garantálja a megtérülést és a gazdaságos üzemeltetést.

New Holland traktor - intelligens megoldások

Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák Magyarországon

A New Holland egy olasz-amerikai traktormárka, amely a CNH Industrial csoporthoz tartozik. A New Holland minden mezőgazdasági igényt kielégítő traktorok átfogó választékát kínálja, a kompakt Boomer sorozattól a speciális kombájnokig, a nagy teljesítményű, szántóföldi nehézgépekig, mint például a T7 HD és  T8 Genesis traktorcsalád. A New Holland traktorok híresek innovációjukról, termelékenységükről, üzemanyag-hatékonyságukról és fenntarthatóságukról.

Steyer traktor - a prémium kategória

Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák Magyarországon

Az osztrák Steyer traktormárka szintén a CNH Industrial csoporthoz tartozik. A Steyer olyan prémium kategóriás traktorokra specializálódott, amelyek a nagy teljesítményt, a kényelmet, a biztonságot és a precizitást ötvözik. A Steyer traktorok ideálisak a nagy teljesítményt, manőverezhetőséget, vontatásvezérlést és pontosságot igénylő, precíziós gazdálkodáshoz is.

A két traktormárka előnyei

Mind a New Holland, mind a Steyer traktorok megbízható munkagépek a magyarországi gazdálkodók számára, akiknek fontos a minőség, a megbízhatóság és a sokoldalúság. Sokoldalú és rugalmas munkavégzést tesznek lehetővé, gazdag kiegészítő és munkagép kínálatuk lehetővé teszi a különböző feladatokhoz és körülményekhez való alkalmazkodást.

Korszerű vezérléstechnika

Stabil gyártói hátteret, illetve elektronikai, intelligens innovációk sorát kínálják a 21. század munkagépeihez, legyen az talajművelő gép, szemenkénti vetőgép, permetezőgép, öntöző vagy betakarító.

  • Kiemelt előnyük például a CVT (fokozatmentes sebességváltó)
  • az IntelliSteer automatikus vezetési rendszer
  • IntelliSense proaktív irányítási rendszer
  • ISOBUS-kompatibilitás.

Magyarországon és Európában erős jelenléttel és hírnévvel rendelkeznek, számos márkakereskedővel és szervizközponttal, amelyek értékesítéssel, támogatással és alkatrészellátással foglalkoznak. A modellek és opciók széles választékával rendelkeznek, amelyek megfelelnek a gazdálkodók elsődleges igényeinek, mint például a motor teljesítménye, a fülke típusa, az elülső rakodó, az első csatlakozó és az első mellékhajtás.

Cikkünkben a legnépszerűbb hazai traktorok, munkagépek gyártói közül választottunk néhányat. A sor folytatódni fog hamarosan, így ha nem találkozott Ön szerint lényeges márkákkal, nézzen vissza!

Címkék: traktor, john deere, zetor, MTZ, steyr, new holland
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Nagy István: a sikeres agrártermelés alap-ja a minőségi vetőmag

Vetőmag nélkül nincs élelmiszer-termelés, a hazai vetőmagszektor nemzetstratégiai  jelentőségű ágazat, ...