TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
A tökéletes aprítást biztosító OptiGrass

A tökéletes aprítást biztosító OptiGrass

Gépesítés - 2023.10.29

A Krone új OptiGrass szeletelő szerkezetei új mérföldkövet jelentenek a professzionális rendfelszedő kocsik szegmensében a takarmányminőség és az áteresztőképesség tekintetében.

Az új RX és ZX - rövid szecskahosszal dolgozó - rendfelszedő és szecskaszállító kocsikban alkalmazott KRONE OptiGrass koncepció rendkívül tiszta, homogén és egyenletes takarmányminőséget tesz lehetővé. Ez precíz vágási folyamattal érhető el, melynek során 28 vagy 37 mm-es elméleti szecskahossz között lehet választani. Az optimálisan összehangolt technológiáknak köszönhetően így az első száltól az utolsóig a legjobb minőségű, tökéletesen feltárt takarmány keletkezik.

Egyenletes terményáramlás

A 2,12 m széles, vezérlés nélküli EasyFlow rendfelszedő gondoskodik a takarmány tökéletes felvételéről és a vágórotorra történő átadásáról, valamint a nagyon egyenletes terményáramlásról. A hidraulikus hajtásnak köszönhetően a szállítófogak sebessége az áteresztőképesség függvényében úgy állítható, hogy a terményt egyenletesen adagolják a vágórotorra. Ez nemcsak a takarmány minőségét javítja, hanem az üzemanyag-fogyasztást is csökkenti.

SplitCut rendszerrel felszerelt Integral rotor

Az új RX és ZX sorozat legfontosabb eleme a szeletelő szerkezet, melynek Integral rotorja biztosítja a termény egyenletes eloszlását a teljes vágási szélességben. Az éleken oldalt elhelyezett kések tökéletes ollós vágást biztosítanak minden körülmény között, a takarmány pépessé tétele nélkül - ez nemcsak energiát takarít meg, hanem a takarmányt is kíméli. A szeletelő szerkezettől függően 17 vagy 22 mm széles élek kiválóan edzett acélból készülnek, ezért rendkívül robusztusak és hosszú élettartamúak. Az Integral rotor oldalain kb. 22 cm széles csigák találhatók, amelyek aktívan továbbítják a terményt a rotor közepére, és tökéletes takarmánykötegeket alkotnak a precíz vágás érdekében. A Krone SplitCut rendszerrel együtt ez az egyedülálló technológia biztosítja, hogy még a rotor külső szélein se kerüljön vágatlan takarmány a raktérbe. Ebből a célból a betakarított terményt a szélső kés szétválasztja, amely a tisztítófogak segítségével ismét előre kerül. A terelőlemezek az anyagot középre a rotorhoz vezetik, ahol a szeletelés történik. Ez kiváló vágási minőséget biztosít a teljes szélességben!

Szeletelési technika a legkiválóbb formában

Az új, nagy teljesítményű szeletelő szerkezet két változatban áll rendelkezésre: A 40 késsel felszerelt "OptiGrass 37" maximálisan 37 mm-es elméleti szecskahosszt biztosít. Az "OptiGrass 28" esetében 54 kés segítségével akár 28 mm elméleti szecskahossz is elérhető - ideális nedves szilázs betakarításához! Az OptiGrass szeletelő szerkezet a pontos ollós vágással az optimális vágáskép mellett páratlan kényelmet is kínál. Az Integral rotor koncepciónak köszönhetően a ZX rendfelszedő és szecskaszállító kocsi például 25 %-kal rövidebb szecskahosszt ér el, mindössze hat további késsel az előző modellhez képest.

A tökéletes aprítást biztosító OptiGrassA Integral rotorral ellátott OptiGrass szeletelő szerkezet a rövid szecskahosszal dolgozó RX és ZX rendfelszedő és szecskaszállító kocsik legfontosabb eleme.

A tökéletes hajtáskoncepció

A belső bolygókerekes hajtóművel ellátott széles rotor a PowerBelt hajtáskoncepcióval együtt maximális áteresztőképességet tesz lehetővé. A terhelési csúcsok csillapításával ez a hajtáskoncepció nagyon nyugodt járást és különösen alacsony kopást eredményez. Ez is csak a Krone kínálatában található meg: a két szíjtárcsa gyorsan és egyszerűen cserélhető, hogy a rotor fordulatszámát a megfelelő betakarítási körülményekhez lehessen igazítani. Ily módon a rotortengelyek mindig optimálisan feltöltődnek takarmánnyal, és a magas előnyomásnak köszönhetően a lehető legjobb vágási minőséget biztosítják.

Összegzés: Az RX és ZX - rövid szecskahosszal dolgozó - rendfelszedő és szecskaszállító kocsikban található OptiGrass szeletelő szerkezetek egyedülálló technológiája más műszaki finomításokkal kombinálva maximális áteresztőképesség mellett olyan takarmányminőséget biztosít, amely a professzionális szegmensben még soha nem volt elérhető.

Címkék: rendfelszedő kocsi, krone, Agritechnica, OptiGrass
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

„A TALAJ ÉLETE” – Amit egy szelvény el tud mondani magáról

Országos rendezvény, számtalan helyszínen március 20.-án