TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
A sztripper vágóasztalok varázsa: A hatékony mezőgazdaság új hajnala

A sztripper vágóasztalok varázsa: A hatékony mezőgazdaság új hajnala

Gépesítés - 2023.10.20

A technológia könyörtelen fejlődése számos iparágban megváltoztatta a játékszabályokat, és ez alól a mezőgazdaság sem kivétel.

A hagyományos egyenes vágóasztaloktól a modern sztripper vágóasztalokig az átalakulás mélyreható volt. Ez az innováció nemcsak a betakarítási kapacitást növelte, hanem jelentősen csökkentette az üzemanyag-fogyasztást is.

Áttörés a sztripper vágóasztalok terén

A sztripper vágóasztalok megjelenése forradalmasította a mezőgazdasági ágazatot, különösen a betakarítási kapacitás és az üzemanyag-hatékonyság tekintetében.

Az innovatív gazdálkodók a beszámolók szerint elképesztő mértékben, 20-50%-kal növelték betakarítási kapacitásukat, miközben hasonló mértékben csökkentették az üzemanyag-fogyasztást, mindezt a csíkolófejes fejezőgépeknek köszönhetően.

Hogyan működik a sztripper vágóasztal?

A hagyományos, egyenes vágású vágóasztallal ellentétben, amely levágja a gabonát, és a föld feletti növényi anyag nagy részét továbbítja a kombájnon keresztül, a sztripper vágóasztal másképp működik. Egy forgó tárcsákkal felszerelt dobot tartalmaz, amely képes csak a termény fejét vagy gubóját levágni, és a kombájnba juttatni.

Egy forgó ujjakkal felszerelt dobot tartalmaz, amely képes csak a termény fejét vagy gubóját levágni, és a kombájnba juttatni.

Ez a módszer rendkívül hatékony, nem ritka, hogy a sztripper vágóasztallal óránként több mint kilenc kilométeres sebességgel lehet betakarítani. Ez a megnövekedett sebesség lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy akár 50%-kal több hektárt takarítsanak be ugyanabban az időkeretben.

Ezenkívül a sztripper vágóasztal lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy harmatos estéken kicsit később is dolgozhassanak. Ennek oka, hogy a nedves szalma nem kerül a kombájnba, ami tovább növeli a hatékonyságot.

Címkék: vágóasztal, kombájn
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Trágyaszórók a Fliegltől: megrakva minden földi jóval

Visszaadják a talajnak, amire a legnagyobb szüksége van