TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 71.062,51 Ft (tonna)
Napraforgómag: 203.519,33 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.796,38 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 64.307,74 Ft (tonna)
Repcemag: 184.593,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 197.845,94 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 584 Ft
Benzin ára: 578 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,25000
USD: 334,73000
CHF: 414,17000
GBP: 438,43000
Hirdetés
A sztripper vágóasztalok varázsa: A hatékony mezőgazdaság új hajnala

A sztripper vágóasztalok varázsa: A hatékony mezőgazdaság új hajnala

Gépesítés - 2023.10.20

A technológia könyörtelen fejlődése számos iparágban megváltoztatta a játékszabályokat, és ez alól a mezőgazdaság sem kivétel.

A hagyományos egyenes vágóasztaloktól a modern sztripper vágóasztalokig az átalakulás mélyreható volt. Ez az innováció nemcsak a betakarítási kapacitást növelte, hanem jelentősen csökkentette az üzemanyag-fogyasztást is.

Áttörés a sztripper vágóasztalok terén

A sztripper vágóasztalok megjelenése forradalmasította a mezőgazdasági ágazatot, különösen a betakarítási kapacitás és az üzemanyag-hatékonyság tekintetében.

Az innovatív gazdálkodók a beszámolók szerint elképesztő mértékben, 20-50%-kal növelték betakarítási kapacitásukat, miközben hasonló mértékben csökkentették az üzemanyag-fogyasztást, mindezt a csíkolófejes fejezőgépeknek köszönhetően.

Hogyan működik a sztripper vágóasztal?

A hagyományos, egyenes vágású vágóasztallal ellentétben, amely levágja a gabonát, és a föld feletti növényi anyag nagy részét továbbítja a kombájnon keresztül, a sztripper vágóasztal másképp működik. Egy forgó tárcsákkal felszerelt dobot tartalmaz, amely képes csak a termény fejét vagy gubóját levágni, és a kombájnba juttatni.

Egy forgó ujjakkal felszerelt dobot tartalmaz, amely képes csak a termény fejét vagy gubóját levágni, és a kombájnba juttatni.

Ez a módszer rendkívül hatékony, nem ritka, hogy a sztripper vágóasztallal óránként több mint kilenc kilométeres sebességgel lehet betakarítani. Ez a megnövekedett sebesség lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy akár 50%-kal több hektárt takarítsanak be ugyanabban az időkeretben.

Ezenkívül a sztripper vágóasztal lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy harmatos estéken kicsit később is dolgozhassanak. Ennek oka, hogy a nedves szalma nem kerül a kombájnba, ami tovább növeli a hatékonyságot.

Címkék: vágóasztal, kombájn
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Jön az új ÉLIP pályázat! – Hatalmas lehetőség az élelmiszeripari ...

Idén ősszel elindul az új Élelmiszeripari és feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása (KAP-RD04a-RD04b-3-25) ...