TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A sztripper vágóasztalok varázsa: A hatékony mezőgazdaság új hajnala

A sztripper vágóasztalok varázsa: A hatékony mezőgazdaság új hajnala

Gépesítés - 2023.10.20

A technológia könyörtelen fejlődése számos iparágban megváltoztatta a játékszabályokat, és ez alól a mezőgazdaság sem kivétel.

A hagyományos egyenes vágóasztaloktól a modern sztripper vágóasztalokig az átalakulás mélyreható volt. Ez az innováció nemcsak a betakarítási kapacitást növelte, hanem jelentősen csökkentette az üzemanyag-fogyasztást is.

Áttörés a sztripper vágóasztalok terén

A sztripper vágóasztalok megjelenése forradalmasította a mezőgazdasági ágazatot, különösen a betakarítási kapacitás és az üzemanyag-hatékonyság tekintetében.

Az innovatív gazdálkodók a beszámolók szerint elképesztő mértékben, 20-50%-kal növelték betakarítási kapacitásukat, miközben hasonló mértékben csökkentették az üzemanyag-fogyasztást, mindezt a csíkolófejes fejezőgépeknek köszönhetően.

Hogyan működik a sztripper vágóasztal?

A hagyományos, egyenes vágású vágóasztallal ellentétben, amely levágja a gabonát, és a föld feletti növényi anyag nagy részét továbbítja a kombájnon keresztül, a sztripper vágóasztal másképp működik. Egy forgó tárcsákkal felszerelt dobot tartalmaz, amely képes csak a termény fejét vagy gubóját levágni, és a kombájnba juttatni.

Egy forgó ujjakkal felszerelt dobot tartalmaz, amely képes csak a termény fejét vagy gubóját levágni, és a kombájnba juttatni.

Ez a módszer rendkívül hatékony, nem ritka, hogy a sztripper vágóasztallal óránként több mint kilenc kilométeres sebességgel lehet betakarítani. Ez a megnövekedett sebesség lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy akár 50%-kal több hektárt takarítsanak be ugyanabban az időkeretben.

Ezenkívül a sztripper vágóasztal lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy harmatos estéken kicsit később is dolgozhassanak. Ennek oka, hogy a nedves szalma nem kerül a kombájnba, ami tovább növeli a hatékonyságot.

Címkék: vágóasztal, kombájn
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk – kukoricában is!

A Corteva Agriscience™ széles termékpalettáján megoldást talál a kukorica gyommentesen tartására.