TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
A Krone új ISOBUS kezelőfelületet és kezelőrendszert kínál

A Krone új ISOBUS kezelőfelületet és kezelőrendszert kínál

Gépesítés - 2023.06.15

Animációk és 3D grafikák teszik dinamikussá a Krone új ISOBUS kezelőfelületét, de emellett a német gyártó előzetes programozást kínáló kezelőrendszert is bevezetett.

A Krone az innovatív megjelenítésnek és a kiváló áttekintésnek köszönhetően az új ISOBUS kezelőfelülettel (vezérképünkön) még nagyobb kényelmet biztosít a munkagépek kezelésében. A gépek mostantól dinamikusan jelennek meg a terminálon animációk és 3D grafikák segítségével, így a gépkezelő bármikor részletesen követheti a gép aktuális munkafolyamatait és a beállított értékeket, miközben az adott gép funkciói a felső állapotsorban és az oldalsó menüsorban is megjelennek.

Az állapotsor alatt elhelyezett fülek segítségével lehívhatók a különböző gépfunkciók, azok beállításai és az ügyfélszámláló is. A felhasználói felület alján található, szabadon konfigurálható többfunkciós sáv rendkívül praktikusnak bizonyul. Itt helyezhetők el a gépek legfontosabb funkciói, például rendképzőknél a rotorok magassága vagy a kiemelés késleltetése. A funkciók különböző értékek megadásával egyedileg beállíthatók.

Az egységes szimbólumok és fülek segítenek abban, hogy a gépkezelő típustól függetlenül minden Krone gépen optimálisan eligazodjon. Az intuitív megjelenítés mellett a modern felhasználói felület most még jobb láthatósággal jelenik meg nappali és éjszakai üzemmódban, az adott fényviszonyokhoz igazodva.

Az új ISOBUS kezelőfelület egy új, nagyobb teljesítményű vezérlő számítógéppel együtt kerül bevezetésre. A modern ISOBUS felhasználói felület először a Swadro TC 2000 rendképzőkhöz lesz elérhető. A következő két éven belül a Krone többi új ISOBUS gépe is az új kezelőfelülettel fog rendelkezni.Újdonság az előzetes programozást kínáló Krone PreSelect kezelőrendszer is. Ezzel a német gyártó egy új típusú gépkezelő rendszert mutat be, mely lehetővé teszi a traktorhoz csatlakoztatott függesztett munkagépek hidraulikus funkcióinak előzetes kiválasztását, és ezek működtetését a traktor oldali vezérlőszelepekkel.

Az elektromos funkciók, mint például a felfekvési nyomás beállítása, közvetlenül megvalósíthatók. A kezelőrendszer két változatban lesz kapható: a Krone PreSelect DS 50 az új előre programozható vezérlőegység új kivitelű változata. Alternatív lehetőségként a Krone PreSelect Digital egy csatlakozókábelt kínál, amely összeköti a gépet a traktor ISOBUS csatlakozójával.

A Krone új ISOBUS kezelőfelületet és kezelőrendszert kínál

Ezután a hidraulikus funkciók megjelenítése és az előzetes kiválasztások a traktor ISOBUS terminálján keresztül történnek. Ez a gépkezelési forma rendkívül rugalmas, mert lehetőséget ad arra, hogy a PreSelect DS 50 és a PreSelect Digital között váltsunk. A Krone PreSelect rendszer kezdetben a jól ismert Krone EasyCut B 870, B 1000 és B 950 Collect hármas kaszakombinációkhoz lesz használható, de a jövőben más gépcsoportokhoz is elérhető lesz.

A Krone PreSelect DS 50 egy modern kialakítású rendszer, melyhez a DS 100 kezelőegység szolgált alapul. A munkagéphez közvetlenül csatlakozik, áramellátása pedig a vezetőfülkében található 12V-os csatlakozón keresztül történik. A Krone PreSelect DS 50 ergonomikus egykezes kezelést kínál fóliabillentyűzettel.

A hármas kaszakombinációk esetében előre programozhatók különféle hidraulikus funkciók, például a kaszaegységek egyik vagy mindkét oldali kiemelése, a munkaszélesség módosítása vagy a keresztirányú szállítószalagok elfordítása, majd az előre kiválasztott funkciók a traktor vezérlőegységeinek működtetésével végrehajthatók.

Az állapotjelző LED lámpák mutatják az adott meghajtók helyzetét (bekapcsolt/kikapcsolt), a kaszák szállítási pozícióját, valamint a hidraulikus funkciók aktuálisan kiválasztott állapotát. A kaszaegységek felfekvési nyomása és a keresztirányú szállítószalagok sebessége a kijelzőn látható, és a "mínusz", illetve a "plusz" gombokkal állítható.A Krone PreSelect Digital gépkezelő rendszer alapvetően ugyanazokat a feladatokat látja el, mint a Krone PreSelect DS 50. A két rendszer között az a különbség, hogy a munkagép és a traktor ISOBUS csatlakozó aljzata közötti kábelkapcsolat egy ISOBUS terminálon keresztül teszi lehetővé az információk megjelenítését és az előzetes beállításokat.

A csatlakoztatott munkagépek hidraulikus funkciói az ISOBUS terminálon az előzetes programozás kínáló Krone PreSelect Digital elektromos kezelőrendszerrel előre kiválaszthatók, majd a traktoroldali vezérlőszelepekkel működtethetők. A szimbólumok azt mutatják, hogy az adott pillanatban melyek a kiválasztott funkciók.

A Krone PreSelect Digital ezenkívül beépített üzemóra számlálóval is rendelkezik, és jelzi a kaszaegységek fordulatszámát is. A felfekvési nyomás és a keresztirányú szállítószalagok sebessége a gombok megnyomásával állítható.

Nagy előnyt jelent, hogy a funkciók előzetes kiválasztásához és a vezérlőszelepek működtetéséhez rendelkezésre áll a traktor ISOBUS-kompatibilis menetirányító karja. Ily módon a traktor és a munkagép összes funkciója – még az ISOBUS vezérlés nélküli gépeken is – kényelmesen működtethető egy joystick segítségével anélkül, hogy másik kezelőfelülethez kellene nyúlni.

Címkék: krone, német, zöldsor, munkagép, isobus, kezelőfelület, programozás, kezelőrendszer, újdonság
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Állattartó telepek korszerűsítése: teljes körű gépkínálat a ...

A mezőgazdasági termelők számára 2024. április közepétől elérhetővé vált az állattartó telepek korszerűsítésére ...