TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
A Kuhn óriási triplex kaszája Magyarországra is megérkezett

A Kuhn óriási triplex kaszája Magyarországra is megérkezett

Gépesítés - 2023.05.30

Az AÖP-ben (Agrár-ökológiai Programban) is kaphatók pontok azokért a forgatás nélküli művelést végző gépekért, amelyeket a Kuhn mutatott be a nyílt napján.

Nyílt napot és szántóföldi bemutatót tartott május végén a Kuhn Magyarország Kecskeméten. A francia mezőgépgyártó hazai képviselete idén a digitális megoldásokra helyezte a hangsúlyt, erről szólt a rendezvény kerekasztal-beszélgetése is, amely a talajműveléstől a minőségi takarmánykészítésig követte végig a munkafolyamatokat.

A nyílt napon mutatkozott be idehaza először a Kuhn FC 13460 RA, egy 13,4 méter munkaszélességű kasza. Mellette szalagos rendképző, hengeres, illetve kockabálázó, eke, tárcsa, kultivátor, mulcsvetőgép, vetőgép és permetezőgép is szerepelt a szántóföldi rendezvényen, vagyis szinte a gyártó teljes géppalettája.

Az újdonságnak számító FC 13460 RA modell egy triplex kasza, amely egyszerre három munkafolyamat elvégzésére képes: nemcsak levágja a takarmányt, de a szársértő révén szárroppantást is végez, és ezzel elősegíti a száradást, végül pedig a gumihevederes rendképzővel középre rakja a rendet.

A hármas kaszakombináció a Kuhn szerint 25–30 százalékkal nagyobb munkaszélességen dolgozik a versenytársak hasonló munkagépeihez képest, és ez garantálja a kiemelkedő területteljesítményt, mégpedig szennyeződésmentes rendek létrehozásával.

A talajművelés gépei közül azok is nagy érdeklődést váltottak ki a bemutatón, amelyek a forgatás nélküli művelés megvalósítására képesek. Ezek az AÖP-ben is pontot érnek, mint például az Optimer rövidtárcsa, amely nem dolgozik 10 cm-es mélység alatt, és ez a gép akár 12 méteres munkaszélességben is elérhető. A másik forgatás nélküli eszköz a Prolander szántóföldi kultivátor.

Címkék: kuhn, szántóföld, bemutató, zöldsor gépek, talajművelés, újdonság, kasza, aöp
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Gombafertőzés és toxinszennyezés a kukoricacsövön

A kukoricacsövet fertőző gombabetegségek állandó, évjárattól független veszélyt jelentenek a termés minőségére. ...