TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 593 Ft
Benzin ára: 573 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 382,59
USD: 355,01
CHF: 405,63
GBP: 445,79
Hirdetés
Megválasztották a Kolozs megyei mezőgazdasági kiállítás szépét, egy tonna takarmányt kapott

Megválasztották a Kolozs megyei mezőgazdasági kiállítás szépét, egy tonna takarmányt kapott

Állattenyésztés - 2023.04.28

Magyarországról talán még nincs nagy hagyománya a Kolozs megyei Agraria mezőgazdasági kiállításra való ellátogatásnak, pedig a rendezvény fontos fóruma az ágazatnak a térségben.

Idén április 21. és 24. között rendezték meg a Kolozs megyei Agraria mezőgazdasági szakkiállítást, amely a DLG InterMarketing szervezésében Erdély egyik legjelentősebb ilyen jellegű rendezvényévé vált 1995 óta.

Magyarországról talán nem sokan ruccannak át ilyenkor Romániába, pedig a kiállítás fontos találkozási pontja a gazdálkodóknak, szakembereknek, döntéshozóknak. A mezőpeterdi (hajdú-bihari) székhelyű Agroconnect Kft. viszont a forgalmazott termékei egy részéből ízelítőt küldött a vásárra (vezérképünkön), ahol a Panagroteh standján tekinthették meg azokat az érdeklődők.

A magyar vállalkozás lengyel Unia gépeket, Metal-Fach pótkocsit, balázót, MaterMacc vetőgépet, Weidemann rakodót mutatott meg a határon túli gazdáknak, romániai partnerük kínálatában pedig a fentiek mellett az Agro-Masz, VigoloAsket és Oros Linamar termékei is megtalálhatók.A napokban véget ért kiállításon megválasztották a Miss Agrariát is, vagyis a rendezvény szépét. Csalódni fog, aki jelen esetben egy fiatal hölgyre számít, a cím ugyanis egy szarvasmarhának dukál, idén egy Baltata Romaneasca (román pettyes) fajtájú tehén lett a győztes.

A cluj24 oldal információi szerint a jószág a AgroCosmFam Farmról érkezett, büszke tulajdonosa Cosmin Moldovan. Dupla öröm, hogy a tehénnek egy borja is született, amely a kiállítás tiszteletére az Agraria nevet kapta.

A vásár szépe igazán praktikus ajándékokat kapott a szervezőktől, a jutalom ugyanis kereken egy tonna Purina Extra borjú indító takarmánykeverék, míg a tulajdonos gazdaság ingyenes szaktanácsadást kap azzal kapcsolatban, hogyan végezheti el még szakszerűbben az állatok takarmányozását.

Megválasztották a Kolozs megyei mezőgazdasági kiállítás szépét, egy tonna takarmányt kapott

Fotó: Agraria/Facebook

Címkék: agraria, románia, erdély, mezőgazdaság, kiállítás, magyar, tehén, borjú
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

High-tech megoldások szolgálják a tehenek kényelmét a MATE új ...

Vízágyas matracokon pihenhetnek a tehenek a 341 millió forintból megépült Precíziós tejtermelő laboratóriumban, a ...