TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
A nőknek nem való a mezőgazdaság? Ez a dögös szőke lány megküzd az előítéletekkel

A nőknek nem való a mezőgazdaság? Ez a dögös szőke lány megküzd az előítéletekkel

Állattenyésztés - 2023.03.27

A mai fiatalok között is jócskán akadnak olyanok, akik élethivatásként választják a gazdálkodást. A lányoknak azért közben még komolyan meg kell küzdeniük az előítéletekkel.

A nők a mezőgazdaságban még mindig nincsenek igazán megbecsülve, erről panaszkodik az az írországi tini is, aki már a modern kor gyermeke. Kint van az állatokkal a mezőn, de közben ügyesen használja az okoseszközeit, folyamatos kapcsolatban áll követőivel a közösségi médiában, a TikTokon már 75 ezer, az Instagramon bő 10 ezer rajongót szerzett.

A 19 éves Lauren Ennis „culchie” videókat készít, ami egyfajta pejoratív megnevezés a vidéki írekre vonatkozóan. „Mucsaiként” fordíthatnánk magyarra, de a szőke lány nem szégyelli a származását, sőt büszke rá, és persze mindezt teljes joggal teszi.

A nőknek nem való a mezőgazdaság? Ez a dögös szőke lány megküzd az előítéletekkel

Fotókért KATT a képre! (Lauren Ennis/Instagram)

Lauren a családjuk farmján dolgozik, ám bőven jut ideje a kikapcsolódásra is, nem kell kimaradnia a bulikból, amint arról a dögös fotói is tanúskodnak. Mindezzel együtt a komolyabb dolgok vonzzák, modellként kíván szolgálni a mezőgazdaságban dolgozó többi nő számára, hogy velük együtt érjen el nagyobb megbecsülést.

„Férfiaktól, fiúktól gyakran kapok szexista, negatív megjegyzéseket. De komoly bátorítást kapok azoktól a fiatal lányoktól, akik a példámat követve bevallják, hogy most már elég magabiztosságot éreznek ahhoz, hogy gazdálkodásba fogjanak”

– emelte ki Lauren, hogy miféle csatákat kell napról napra megvívnia. Természetesen ő maga is bátorítja a hozzá forduló lányokat, arra biztatja őket, hogy találják meg a számukra legmegfelelőbb gazdálkodási formát. Lauren az állatok szerelmese már kisgyermek kora óta, ezért valódi jutalomnak érzi, hogy hivatásszerűen a jószágokkal foglalkozhat odahaza.Címkék: írország, gazdálkodó, lány, tini, panasz, előítélet, harc, dögös
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Trágyaszórók a Fliegltől: megrakva minden földi jóval

Visszaadják a talajnak, amire a legnagyobb szüksége van