TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Nagydíjas a CLAAS, különdíjas a Manitou, az AXIÁL Kft. büszkeségei

Nagydíjas a CLAAS, különdíjas a Manitou, az AXIÁL Kft. büszkeségei

AGROmashEXPO 2024 - 2024.01.17

Az AXIÁL Kft. mint a hazai mezőgazdaságigép-kereskedelem egyik vezető vállalkozása ezúttal sem hiányozhat a szakma csúcsrendezvényéről, az AgrárgépShow-ról. A cég a megszokott módon a D pavilon teljes területén, mintegy 5000 négyzetméteren mutatja be újdonságait, melyek közül kettő a termékfejlesztési pályázaton díjat is nyert. A Nemzetközi Termékfejlesztési Díj Gépesítés kategóriájában a Nagydíjat a CLAAS XERION 12.650 TERRA TRAC; a Nemzetközi Termékfejlesztési Díj Gépesítés kategóriájában a különdíjat a Manitou MLT 850-145 V+ érdemelte ki.

Hirdetés

CLAAS XERION 12.650 TERRA TRAC

A CLAAS XERION 12.650 egy 650 lóerős, összkerék-kormányzású, teljes alvázzal rendelkező nehéz szántóföldi traktor. Alváza a nagyobb teherbírás és rugalmasság érdekében hegesztett és csavarozott. Egyediségéhez hozzájárul a ZF ECOOM gyártmányú, teljesítményelágazásos hajtóműve. Ezzel a hajtóműtípussal másodmagával egyedi megoldást kínál a 600 lóerő feletti kategóriában. Mercedes Benz gyártmányú erőforrása 1,6 liter hengerűrtartalmú, Turbo Compound motor, mellyel szintén a legújabb technológiát hozza a mezőgazdasági területre. 4 köbméter űrtartalmú vezetőfülkéje a legnagyobb helyet kínálja, 4 ponton mechanikusan csillapított. A kilátás a vékony oszlopoknak és a szintén egyedi megoldást jelentő, jobb oldalra elrejtett kipufogónak és utánkezelő rendszernek köszönhetően kiváló. Ikerkerékkel vagy hevederes kivitelben is kapható a traktor. 800/70R42-es mérettel a legnagyobb ikerkerekezési lehetőséget kínálja. Egyedi csillapított, hevederes járószerkezete 76 vagy 91 cm széles lehet. Kabin- és hevedercsillapítással a legkényelmesebb komfortot kínálja, a hevederes gépektől megszokott rezgés egyáltalán nem érzékelhető a kabinban. A traktorhoz elérhető hátsó függesztés, TLT hajtómű, csapos és gömbös alsó húzó 80 és 110 mm átmérővel, automata vonófej, légfék. Hidraulikarendszere akár 8 db kihelyezett kör, és összesen 537 l/min teljesítményre képes.

A CLAAS portfóliójában eddig 500 lóerő feletti kategóriában nem volt traktor, de a XERION 12.590 és 12.650 típusok megjelenésével a gyártó már 590 és 650 lóerős mezőgazdasági vontatót kínál a gazdálkodóknak. A mai elvárásoknak megfelelően ezek a gépek nem csupán kimagaslóan erősek, hanem egyben hatékonyan, sokoldalúan használhatók. Magyarországon jellemzően egyszerű szántóföldi húzómunkákra alkalmazzák az ilyen teljesítményű traktorokat, de elláthatnak szállítási, valamint hátsó TLT-vel végzett munkákat is.

A CLAAS új XERION 12-es sorozatát a nemrég zajlott Agritechnica kiállításon Farm Machine 2024 díjjal tüntették ki, valamint a „Tractor of the Year 2024” elismerést is elnyerte.

Manitou MLT 850-145 V+

Csúcstermelékenység, hatékony hidraulika, sokoldalú sebességváltó, betöltési hatékonyság – ezekkel a hívószakkal írható le legjobban az AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás Nemzetközi Termékfejlesztési Díj pályázatán, Gépesítés kategóriában különdíjat nyert Manitou MLT 850-145 V+ teleszkópos rakodógép.

Nagydíjas a CLAAS, különdíjas a Manitou, az AXIÁL Kft. büszkeségei

Az új Manitou MLT 850-145 V+ prémiumkategóriás, 5 tonna emelőkapacitású és 7,6 méter maximális emelőmagasságú teleszkópos rakodógép, mely jól kiegészíti a gyártó NewAg XL termékcsaládját. Eleget tesz a nagygazdaságok és szövetkezetek, az élelmiszeripar, valamint a kommunális ágazatok támasztotta rakodási igényeknek. Nagy igénybevételre és intenzív használatra tervezték, elsősorban ömlesztett áruk, gabonafélék, szilázs, faforgács, pellet stb. rakodására, de az MLT 850 kiválóan helytáll szalmabálák vagy big-bag zsákok pakolásánál is. Növelt hatékonyság és termelékenység jellemző az MLT 850-145 V+ rakodó gyorsaságának, nagyobb terhelhetőségének (például nagyobb kanalaknak) köszönhetően. Ehhez hozzájárulnak a gép kezelési komfortját is növelő fejlesztések, mint például a HighView kamera, a JSM Autopower vagy az intelligens hidraulikacsomag, melyek a kezelő fáradságérzetének csökkentésével még inkább növelik a termelékenységet, a napi teljesítményt.

Az innováció nemcsak az AGROmashEXPO, AgrárgépShow termékfejlesztési verseny zsűrijének elismerését nyerte el, ugyanis a típus már a 2022 decemberében megrendezett szlovák Agrosalon kiállításon a Gépek és technológia az állattenyésztésben kategória fődíját, valamint 2023 januárjában a lengyel Polagra Premiery aranymedálját is elnyerte.

A díjazott gépeket további, hozzávetőleg hatvan géppel együtt megtekintheti a HUNGEXPO D pavilonjában, az AXIÁL standján.

Címkék: axiál kft., agromashexpo, agrárgépshow, claas, manitou, traktor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Takarmányborsó. Kiváló lehetőség méltatlan helyzetben

Az őszi és a tavaszi fajták is nagy terméssel, magas fehérjetartalommal, kiváló utóvetemény-hatással és ...