TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,90000
USD: 357,25000
CHF: 402,54000
GBP: 465,46000
Hirdetés
TERRADISC elosztórendszer AMICO F-hez: egy menetben kelti életre a talajt

TERRADISC elosztórendszer AMICO F-hez: egy menetben kelti életre a talajt

Agritechnica 2023 - 2023.11.08

A tarlóápolással és magágykészítéssel egy menetben végzett nagy teljesítményű vetés érdekében a Pöttinger nemcsak a TERRIA tarlóhántókat, hanem a vontatott TERRADISC 8001 T / 10001 T tárcsás boronáit is felszerelte az AMICO F fronttartályhoz csatlakoztatható elosztórendszerrel. Ennek köszönhetően mostantól a talajművelés és a vetés vagy műtrágyázás egy időben végezhető.

Nagy teljesítmény

Ezzel az erőforrás takarékos-eljárással a műtrágya kijuttatása vagy a takarónövény direkt vetése egy menetben történik. A műtrágyát a talajáramba juttatva azonnal elkeveri és befedi, amely így semmit sem veszít a hatékonyságából és azonnal a növények rendelkezésére áll. Ez az eljárás tavaszi magágy-előkészítésre vagy ősszel granulált formában kijuttatott nyomelemekkel végzett tápanyagpótlásra is alkalmas. 

A takarónövényeket az eljárás közvetlenül csírázásra készteti, mivel a tömörítőhenger azonnal befedi és tömöríti a talajt. Ez sekély tarlóápolás során végezhető. A több mint 10 km/h-s sebesség és a nagy, 8 vagy 10 méteres munkaszélesség hatalmas teljesítményt biztosít.

Megbízható talajművelő eszközök

A nagy, 580 mm átmérőjű csipkézett tárcsák belehasítanak a talajba és alaposan átmozgatják. Az agresszív szerszámbeállítás még a legszárazabb körülmények között is megbízható talajba hatolást biztosít. A TWIN ARM függesztőrendszer megakadályozza a tárcsák oldalirányú elmozdulását a kemény talajon. Ez biztosítja a teljes felület átmozgatását, ami végső soron lehetővé teszi a vetőmag és a műtrágya egyenletes kijuttatását.

Kijuttatás a talajfelszínre

Ha a gazda az elosztóadaptert úgy állítja be, hogy a vége átlósan éri a talajt, a műtrágya vagy a vetőmag éppen a talajáramba jut. Ennek köszönhetően a kijuttatott anyag a talajárammal éppen a talajra vagy a talajfelszín alá kerül. Ez a módszer takaró- vagy zöldítőkeverékek vetésére alkalmas.

Kijuttatás a teljes művelési mélységbe

Ha az elosztóadaptert a talajra merőlegesen állítja be, a kijuttatott anyag elkeveredik a talajjal és a teljes művelési mélységben eloszlik. A műtrágya vagy vetőmag így a művelt rész teljes keresztmetszetében megtalálható. Például tarlóművelés esetén káliummal vagy nitrogénnel tölthető fel a talaj a szalma lebomlásának elősegítésére.

TERRADISC elosztórendszer AMICO F-hez: egy menetben kelti életre a talajt

AMICO F

A fronttartály 1700 vagy 2400 literes lehet, és 60:40 arányban osztható, ami széles körű felhasználását teszi lehetővé. A kényelmes működtetés érdekében az AMICO fronttartály ISOBUS rendszerrel van felszerelve. Az anyagkijuttatás egy lépésben, sűrített levegővel történik. Helyspecifikusan egy vagy két adagolóegység irányítható az intelligens vezérlőrendszerrel. Ráadásul az ISOBUS-rendszernek köszönhetően a tartály más gyártók eszközeivel is probléma nélkül használható.

A TERRADISC T az AMICO F fronttartályának kijuttatórendszerével nagy teljesítményű megoldást nyújt a fenntartható és hatékony növénytermesztéshez.

Címkék: pöttinger, tarlóápolás, magágykészítés, Agritechnica, talajművelés, vetés, műtrágyázás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán ...

A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a sajátosan magyar ...