TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Agritechnica 2023: Megújul az IRTEM 3 m-es vontatott gabonavetőgép!

Agritechnica 2023: Megújul az IRTEM 3 m-es vontatott gabonavetőgép!

Agritechnica 2023 - 2023.10.29

A Contstar Kft. 2012. óta forgalmaz IRTEM munkagépeket. Kizárólagos forgalmazói vagyunk Magyarországon az IRTEM munkagépeknek és alkatrészeknek!

ÚJ VONTATÁSI MÓD (ROAD KIT)!

Eddig a 3 m (FDD3000) vontatott vetőgépeknél ez a rendszer nem volt elérhető, csak a 4 m (FDD4000) változatnál. Most már a 3 m-es vetőgépeket is lehet hosszában vontatni.

Az FDD4000-hez hasonlóan a 2024-es szezontól az FDD3000 gabonavetőgép és kérhető Road Kit-tel, közúti szállítókészlettel.

Azoknak a gazdáknak, akik a következő szezonban Road Kit nélkül vásárolják gabonavetőgépüket, lehetőségük van arra, hogy utólagosan felszereltessék, ez csak a 2024-es szezontól vásárolt gépekre lehetséges!

  • egyszerű, de megbízható dupla tárcsás csoroszlya, gumibakos rugózással
  • más vetőgépekkel szemben ennek a megoldásnak köszönhetően nagy sebességnél is pontos vetésképet kapunk
  • nagy tartálykapacitás a nagyobb termelékenységért
  • vontatott kiviteléből adódóan nem kíván a működtetése nagyobb kategóriás traktort
  • teljesen új, praktikus, tartós borona rugórendszer 

Agritechnica 2023: Megújul az IRTEM 3 m-es vontatott gabonavetőgép!

Agritechnica 2023: Megújul az IRTEM 3 m-es vontatott gabonavetőgép!

LEÍRÁS:

Tartály: hordozható rácsokkal van felszerelve, amelyek meggátolják az idegen anyagok bejutását, melyek akadályoznák a garat működését és a vetést.

Automatikus tartályfedél, amely fizikai erő nélkül nyitható. A reteszelő mechanizmussal kioldott burkolatok könnyedén nyílnak a mindkét oldalon felszerelt nagynyomású gázdugattyúk segítségével.

Szeparátorok – a tartály olyan elválasztókkal van felszerelve, amelyek megakadályozzák a magmaradványok megmaradását a vetőmagtartályban, a garat tartályban és a vetőgép alsó részében.

Vetőelemek: Biztosítja a vetőmag és a műtrágya szabad áramláson keresztül történő bejutását a talajba a gép haladási sebessége szerint. Ürítési sebessége a kívánt módon beállítható.

Agritechnica 2023: Megújul az IRTEM 3 m-es vontatott gabonavetőgép!

A változtatható sebességű sebváltó egy zárt rendszerű sebességváltó, amely képes változtatni a vetőhenger és a műtrágyahenger forgását a kívánt arányban és fokozatmentesen.

A gabonavetőgépnek egységes ST52 minőségű acélból készült váza van, amelyet nehéz körülményekre való használatra terveztek. A keret összes alkatrésze merevített; az olyan részek mint a tartály, a vonórúd, a nyomjelző mechanizmus, a kalibráló mechanizmusok, a rámpák és a csoroszlyák ezen a kereten vannak elhelyezve.

A gabonavetőgép egy két részes rakodóperonnal van felszerelve, amely lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy kényelmesen mozoghassanak a vetőmag és a műtrágya betöltése közben.

A rakodóperon magassága 88 cm. A peron magasságát úgy határozták meg, hogy figyelembe vegyék a 4-10 tonnás teherbírású és a gazdák által általában használt mezőgazdasági pótkocsik átlagos alapmagasságát. A munkaperon összecsukható (függőleges helyzetbe állítással), ha a csoroszlyákhoz könnyű hozzáférés szükséges.

Csoroszlyák: ez egy kettős tárcsás csoroszlyaszerkezet, amelyet két különböző tárcsa pozícionálása képez, az egyik a másikhoz képest előrébb van. Mivel az egyik tárcsa megelőzi a másikat, a magágy hatékonyabban összeomlik. Vetés közben a vetőmag minimális eltéréssel esik a barázdára.

Borona mechanizmus: a vetőgépnék használt boronamechaizmus törésvédelemmel védett, valamit beállítható a nyomása, magassága, dőlése. Ezenkívül kikapcsolható, ha nincs rá szükség.

Opcionális alkatrészek:

  • hidraulikus jelölőrendszer
  • sorelzáró rendszer és vetésellenőrző
  • beépített keverő

Agritechnica 2023: Megújul az IRTEM 3 m-es vontatott gabonavetőgép!

Agritechnica 2023: Megújul az IRTEM 3 m-es vontatott gabonavetőgép!

Címkék: Agritechnica, vetőgép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

NOVEMBER 28 – 30. között rendezik az ANImashEXPO kiállítást, az ...

Módosított időponttal, azaz 2024. november 28-30. között kerül megrendezésre a szakkiállítás a HUNGEXPO Budapest ...