Elképesztő összeget költött a Spar, több tízmillió kilogramm húst képesek feldolgozni
Agrárgazdaság - 2023.04.29
Nagyszabású, 1,1 milliárd forint értékű felújítás és korszerűsítés történt az elmúlt két évben a SPAR perbáli húsüzemében, így a modern bicskei Regnum Húsüzemmel együtt Közép-Európa egyik legkorszerűbb élelmiszer-előállítási helyszíneit mondhatja magáénak a hazai üzletlánc.
A SPAR Magyarország bicskei Regnum húsüzeme közel húsz évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy az áruházlánc saját gyártásban készült, megbízható forrásból származó és a legmodernebb technológiával feldolgozott tőkehúsokat és húskészítményeket biztosítson üzlethálózata számára.
A termékek népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy a további növekedés érdekében a cégcsoport 2020-ban megvásárolta a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli telephelyét is. A SPAR bicskei húsüzeme 19 évvel ezelőtt 70 fővel kezdte meg a munkát, míg napjainkban már együttesen közel ötszázan dolgoznak a bicskei és perbáli üzemekben, miközben a termelés nagyságrendje az indulási mennyiség 120-szorosára növekedett.
Tavaly a bicskei üzem nettó forgalma 53 milliárd forint volt, míg a perbálié meghaladta a 8 milliárd forintot. A két egységben több mint 1,5 millió kilogramm bontott marhahúst és közel 30 millió kilogramm bontott sertéshúst dolgoztak fel.
„Azért, hogy a perbáli üzem is messzemenően megfeleljen a minőségi követelményeinknek mind technológiában, mind berendezésben, mind pedig a környezettudatos működésben, átfogó fejlesztést hajtottunk végre a megvásárlás óta eltelt időszakban.
2021-ben és 2022-ben az 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás részeként bővítettük a segédanyag-raktárunkat, átalakítottuk a teljes gépészetet, új dörzsgenerátort vásároltunk, bővítettük az eszközmosó helyiségeket, korszerűsítettük a világítást és a mai kor elvárásainak megfelelő takarékos és környezetbarát CO2-alapú hűtési rendszert telepítettünk”
– mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. A munkálatok a meghatározott ütemterv alapján 2022 második felére be is fejeződtek. A felújításnak köszönhetően nemcsak az üzemfelújítás történt meg – padozatjavítások, segédanyag raktár bővítés, világítás korszerűsítés, tolóajtók cseréje –, de kibővített tárgyalóval, felújított irodai mosdókkal, új dolgozói étkezővel és tálaló konyhával is gyarapodott a perbáli telephely.
(Fotó: Spar Magyarország/Facebook)
Címkék: spar, felújítás, befektetés, üzem, marhahús, sertéshús, magyarországA FAO új iránymutatást tesz közzé a szarvasmarhák influenza ...
Amikor a kevesebb tényleg több – Példák a PIPELIFE korszerű ...
JÖN A 43. AGROmashEXPO
A vetéstechnológia és a vízellátás hatása a csemegekukorica ...
Íme, egy új, stressztűrő kukorica, kiugró termőképességgel
Folytatódik a legkisebb termelők támogatási programja
Isterra tavaszi ajánlat – A szója végre elfoglalja megérdemelt ...
Visszatér régi jó „barátunk” – Véleménycikk az elektronikus ...
A legfontosabb gyakorlati tippek a nyertes Öntözésfejlesztési ...
A 2025. évi AGROmashEXPO Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési ...