TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,83000
USD: 370,49000
CHF: 406,73000
GBP: 458,15000
Hirdetés
Elképesztő összeget költött a Spar, több tízmillió kilogramm húst képesek feldolgozni

Elképesztő összeget költött a Spar, több tízmillió kilogramm húst képesek feldolgozni

Agrárgazdaság - 2023.04.29

Nagyszabású, 1,1 milliárd forint értékű felújítás és korszerűsítés történt az elmúlt két évben a SPAR perbáli húsüzemében, így a modern bicskei Regnum Húsüzemmel együtt Közép-Európa egyik legkorszerűbb élelmiszer-előállítási helyszíneit mondhatja magáénak a hazai üzletlánc.

A SPAR Magyarország bicskei Regnum húsüzeme közel húsz évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy az áruházlánc saját gyártásban készült, megbízható forrásból származó és a legmodernebb technológiával feldolgozott tőkehúsokat és húskészítményeket biztosítson üzlethálózata számára.

A termékek népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy a további növekedés érdekében a cégcsoport 2020-ban megvásárolta a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli telephelyét is. A SPAR bicskei húsüzeme 19 évvel ezelőtt 70 fővel kezdte meg a munkát, míg napjainkban már együttesen közel ötszázan dolgoznak a bicskei és perbáli üzemekben, miközben a termelés nagyságrendje az indulási mennyiség 120-szorosára növekedett.Tavaly a bicskei üzem nettó forgalma 53 milliárd forint volt, míg a perbálié meghaladta a 8 milliárd forintot. A két egységben több mint 1,5 millió kilogramm bontott marhahúst és közel 30 millió kilogramm bontott sertéshúst dolgoztak fel.

„Azért, hogy a perbáli üzem is messzemenően megfeleljen a minőségi követelményeinknek mind technológiában, mind berendezésben, mind pedig a környezettudatos működésben, átfogó fejlesztést hajtottunk végre a megvásárlás óta eltelt időszakban.

2021-ben és 2022-ben az 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás részeként bővítettük a segédanyag-raktárunkat, átalakítottuk a teljes gépészetet, új dörzsgenerátort vásároltunk, bővítettük az eszközmosó helyiségeket, korszerűsítettük a világítást és a mai kor elvárásainak megfelelő takarékos és környezetbarát CO2-alapú hűtési rendszert telepítettünk”

– mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. A munkálatok a meghatározott ütemterv alapján 2022 második felére be is fejeződtek. A felújításnak köszönhetően nemcsak az üzemfelújítás történt meg – padozatjavítások, segédanyag raktár bővítés, világítás korszerűsítés, tolóajtók cseréje –, de kibővített tárgyalóval, felújított irodai mosdókkal, új dolgozói étkezővel és tálaló konyhával is gyarapodott a perbáli telephely.

(Fotó: Spar Magyarország/Facebook)

Címkék: spar, felújítás, befektetés, üzem, marhahús, sertéshús, magyarország
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ösvényen a hucul – Avagy egy kiváló fajta lehetőségei a ...

Készséges, biztonságos, szívós, szerény igényű, nyugodt idegrendszerű, kitartó. Mások szerint viszont makacs, ...