TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Fontos pályázati határidő közelít, az iskolai beszállítók figyeljenek rá

Fontos pályázati határidő közelít, az iskolai beszállítók figyeljenek rá

Agrárgazdaság - 2023.04.18

Immár megjelent az oktatási intézmények fenntartóinak az ajánlattételi felhívása, amelyre a termelők április 30-ig nyújthatják be pályázataikat.

Hirdetés

Az iskolagyümölcs-, iskolazöldség és iskolatej programok lebonyolítása a jövőben is az előző évekhez hasonlóan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően történik. Az elkövetkező időszakra vonatkozó határidők mind a tankerületek számára, mind a beszállítóként pályázók részre igen szűkösek, így egyes esetekben mindössze néhány nap áll rendelkezésre a döntéshozatalra, illetve annak módosítására.

A beszállítók április 30-ig nyújthatják be pályázataikat.

A pályázási időszak lezárását követően a tankerületek május 10-ig értesítik a pályázókat, majd ezt követően a sikeresen pályázóknak május 13-ig kell jelezniük szerződéskötési szándékukat a fenntartók felé.

Sikertelen pályázat esetén, tehát amennyiben április 30-ig nem érkezik ajánlat a fenntartó felé, vagy nem zárulnak szerződéskötéssel az ajánlattételek, akkor az adott tankerület május 14-ig ismételten közzé teheti a pályázati felhívását.

A tankerületeknek a nyertes kérelmezőkkel legkésőbb május 20-ig, megismételt pályázat kiírása esetén május 25-ig kell megkötniük a megállapodásokat. Az Államkincstár augusztus 15-ig dönt a megállapodások, illetve a módosított megállapodások jóváhagyásáról, ezzel együtt meghatározza a szállítható termékek körét és mennyiségét a jóváhagyást követő tanítási évre.

Az iskolagyümölcs-, iskolazöldség és iskolatej programok költségvetése az Európai Unió által nyújtott, illetve az ezt kiegészítő nemzeti támogatásból tevődik össze. Ennek megfelelően az Európai Bizottság által a 2023/2024-es tanévre jóváhagyott, közel 6 millió eurós keretösszeg közel azonos arányban oszlik meg az iskolazöldség- és gyümölcs, illetve iskolatej programok között.

Az iskolaprogramokhoz nyújtott nemzeti támogatás összegét – a beérkezett pályázatok függvényében – augusztus 15-ig teszi közzé az Agrárminisztérium. A pályázási és beszállítási feltételekhez hasonlóan a szerződött beszállítók számára meghatározott támogatási összegek és szállítandó egységadagok szintén nem változtak, ezeket a 15/2021. (III.31.) AM rendelet 1. melléklete tartalmazza.

Az intézkedéssel kapcsolatban további információk az alábbi linkeken találhatóak:

KLIKK IDE!

(Forrás: FruitVeB – Fotó: cuidando diabetes/Pixabay)

Címkék: iskolatej, zöldség, gyümölcs, beszállítók, magyarország, pályázat, európai unió, határidő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Könnyítések a gazdálkodási napló benyújtási folyamatában

A már 2024. január 12-én megjelent közleményben jelzett módon - tekintettel a felmerült informatikai nehézségekre - ...