TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Fenntarthatósági elismerést kapott a Corteva Agriscience magyarországi termelési üzeme

Fenntarthatósági elismerést kapott a Corteva Agriscience magyarországi termelési üzeme

Agrárgazdaság - 2024.01.12

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat elismerő oklevelet kapott a környezettudatosság és a körforgásos gazdaság támogatásáért a kis- és nagyvállalatoknak komplex csomagolási szolgáltatásokat nyújtó Manupackaging Hungary Kft. által szervezett Fenntarthatósági Program keretében.  

Hirdetés

A Corteva szarvasi üzeme Pioneer® kukorica- és napraforgó hibrid vetőmagot állít elő, és évek óta együttműködik a Manupackaging Hungary Kft-vel, részben újrahasznosított fóliákat rendelve a csomagolási folyamatokhoz.

Ez megfelel a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségének, amely biztosítja, hogy 2025-re a Corteva vetőmag- és növényvédelmi portfóliójának minden új terméke megfeleljen a vállalat fenntarthatósági kritériumainak, amely magában foglalja a fenntartható csomagolás technológia alkalmazását és a karbonlábnyom csökkentését is.

A működés során felhasznált fólia mennyiségének csökkentésére, az újrahasznosított stretch fólia használatának növelésére, valamint a bioalapú és biológiailag lebomló termékek használatának ösztönzésére tett erőfeszítéseiért a Corteva a Manupackaging Hungary Kft. tavaly indított Fenntarthatósági Programja keretében elismerésben részesült.

"A Corteva szarvasi termelési üzemében arra törekszünk, hogy a vetőmag zsákok termelési és logisztikai folyamatai során a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használjuk és ezáltal csökkentsük a keletkező hulladékok mennyiségét. A minőség és a fenntarthatóság az üzem működéséhez szükséges csomagolóanyagok beszerzésekor is kiemelt szempont. Az újrahasznosított anyagot tartalmazó fólia kiváló minősége biztosítja annak optimális mennyiségben történő felhasználását. Emellett a vállalat számára az is nagyon fontos, hogy a gyártás során felhasznált anyagok újrahasznosíthatóak legyenek, így védve a környezetet. Örülünk, hogy fenntartható csomagolási technológiáinkkal és a Manupackaging Hungary Kft. fenntarthatósági programjában való részvételünkkel támogathatjuk a környezetvédelmet" - mondta Zakar Mihály, a Corteva szarvasi üzemének vezetője.

A Manupackaging Hungary Kft. a Corteva nevében a fenntarthatósági törekvések elismeréseként 10 fát ültetett a budapesti Péterhalmi erdőben, hogy növelje a főváros zöldfelületét, ami pozitív hatással van a mikroklímára: "Büszkék vagyunk arra, hogy partnerünk a Corteva Agriscience, akik számára a fenntarthatóság kiemelt fontosságú, és vetőmagjaik csomagolásához részben újrahasznosított fóliáinkat használják. A Corteva nevében általunk ültetett fák csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, de növelik az oxigén szintjét is, élőhelyet biztosítanak számos madárnak, rovarnak és élőlénynek, és természetes módon enyhítik a klímaválság negatív hatásait" - nyilatkozta Arató Gábor, a Manupackaging Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Corteva minden évben felülvizsgálja fenntarthatósági stratégiáját és környezetvédelmi intézkedéseit, hogy mérje az elért eredményeket, amelyekről az éves Fenntarthatósági és ESG jelentésében számol be. A vállalat továbbra is együttműködik partnereivel annak érdekében, hogy azonosítsa azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzájárulhat a mezőgazdaság fenntarthatóságához, és javíthatja a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára.

###


Corteva Agriscience 
A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy globális, tisztán mezőgazdasági vállalat, amely az iparág vezető innovációját, az ügyfelekkel való szoros kapcsolattartást és az operatív végrehajtást ötvözi, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legégetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva előnyös piaci preferenciát teremt egyedülálló forgalmazási stratégiája, valamint a vetőmagok, növényvédelmi és digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan sokszínű kínálata révén. A mezőgazdaság legelismertebb márkáival és a növekedés előmozdítására jól pozícionált technológiai kínálatával a vállalat elkötelezett a mezőgazdasági termelők termelékenységének maximalizálása mellett, miközben együttműködik az élelmiszer-ellátási rendszer érdekelt feleivel, és teljesíti ígéretét, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.com oldalon található.

2023. január 12.
TM ® SM A Corteva Agriscience és leányvállalatainak védjegyei. 

Sajtókapcsolat:
Pázmándi Rita
Vállalati kommunikációs specialista, Magyarország
+36 30 874 7470, rita.pazmandi@corteva.com

Címkék: corteva agriscience, fenntarthatóság, környezetvédelem, újrahasznosított csomagolás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva kukorica hibridjei elismerést kaptak a 2023-as ...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által előállított Pioneer® ...