TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Szántóföldi gépshow és szakértői fogadóórák: jövő héten ismét NAK-napok

Szántóföldi gépshow és szakértői fogadóórák: jövő héten ismét NAK-napok

Agrárgazdaság - 2023.06.02

A nyárkezdet egyik biztos programjává vált az utóbbi években a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow 2023, amely idén június 7–8-án kerül megrendezésre Mezőfalván. Itt vannak a programok.

Hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2023 nyarán is megrendezi a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvényt, Fejér megyei helyszínen (Mezőfalva), mintegy 42 hektáros területen, nagyjából 150 kiállítóval. A szervezésben a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) a kamara partnere.

A széles programkínálat ezúttal is az agrárium egészének szól, dolgozzanak akár a mezőgazdasági termelésben, élelmiszer-előállításban vagy állattenyésztésben. Bemutatják azokat az eszközöket, gépeket, lehetőségeket, technológiai fejlesztéseket és jó gyakorlatokat, amelyek megoldást jelenthetnek napjaink környezeti, gazdasági vagy időjárási kihívásaira.

A nyitó napon, jövő szerdán 9 órakor lesz a kapunyitás, a 10 órai megnyitót követően pedig rögtön a MEGFOSZ mozgó gépes Szántóföldi Gépshow-jára kerül sor. A délután pedig drónbemutatóval kezdődik, ami szintén aktuális téma, hiszen a precíziós gazdálkodás terjedésével egyre nagyobb szerepet kapnak a pilóta nélküli repülő eszközök, amelyek a gazdálkodók számára értékes információkat gyűjthetnek be a művelt területről. Szintén szerdán kerül sor a KITE Zrt. bemutatójára, amelyet egy újabb Szántóföldi Gépshow követ.

Csütörtökön ugyancsak 9 órakor nyit a helyszín, és a gyakorlati program a szerdaihoz hasonlóan zajlik. De ne feledkezzünk meg a NAK Szakmai Színtérről sem, hiszen a rendezvény területén szakértők tartanak fogadóórákat.

Olyan témák kerülnek terítékre, mint a földforgalom, generációváltás, adózás, de elérhetők lesznek a Fiatal Gazda, KAP általános és a termeléshez kötött támogatásokkal kapcsolatos információk is, valamint az ÖCSG kérdések.

Részletes programért KATTINTSON IDE!

Címkék: nak, mezőfalva, agrárgépshow, drón, szántóföldi, napok, megfosz, nak-napok
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

KÖCKERLING ALLROUNDER: amikor a tökéletes még tökéletesebb

A tavasz közeledtével nem csak a természet megújulásának lehetünk szemtanúi. Nemzetközi partnereink sorra ...