A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

A VERBIS Kft. rakodógép kínálata az ÁTK pályázatokhoz

Hírek - 2016.04.01

A Finn AVANT univerzális rakodógép családot az istállókon belüli szűk helyeken történő munkavégzésre fejlesztették ki. A trágyázási, takarmányozási feladatokon túl széles adapter választékuk miatt az istállók körüli fenntartási munkákat is elvégzik.

A VERBIS Kft. rakodógép kínálata az ÁTK pályázatokhoz


 

Derékcsuklós kialakításuk miatt kiváló fordulékonyságú, jó terepjáróképességű és gumikímélő tulajdonságaik mellett könnyűek és a

saját tömegük kétharmadát felemelik.

A DIECI teleszkópos rakodógép család 78 féle modellt kínál. Széles palettájukban megtalálható az állattartó telepek számára kifejlesztett

MINI AGRI 25.6 típus, melynek méretei alkalmassá teszik a szűk ajtókkal rendelkező istállók beltéri feladatainak elvégzésére is.

Rakodógépek az állattartó telepek és a gabonatárolók számára a VERBIS Kft.-től

A Verbis Kft. teljes rakodógép palettát kínál az állattartó telepek és a gabonaraktárak számára a 450 kg emelőképességű derékcsuklós minirakodóktól egészen a 7 t emelőképességű teleszkópos rakodógépekig. Az AVANT, a DIECI és VENIERI rakodógép családokat kínáljuk a Mezőgazdasági ügyfeleink számára, mely gépek kizárólagos disztribútori jogával rendelkezünk, professzionális szervizhátteret és alkatrészellátást biztosítva hozzájuk.

Az AVANT TECNO OY-t Risto Käkela, egy fiatal finn mérnök alapította 1991-ben, és az univerzálisan használható kisgépeket előállító vállalkozás az azóta eltelt 25 év alatt a kategória elsőszámú gyártójává emelkedett a kompakt, multifunkcionális minirakodók területén. Az Avant gépek olyan mezőgazdasági felhasználók ideális gépe lehet, ahol a szűk, vagy nehezen megközelíthető helyek miatt a trágyakezelés, bálarakodás, földmunka, szárzúzás, fűnyírás stb. nagyobb géppel nem, vagy csak nehézségek árán oldható meg. Az Avant derékcsuklós minirakodók alapgépek lehetnek a kiseb méretű istállókkal rendelkezők számára. A trágyázási, takarmányozási alapfeladatokon kívül a telephely karbantartása is elvégezhető ugyanazzal a géppel, legyen szó a téli útkarbantartásról vagy éppen a nyári fűnyírásról, szárzúzásról. A jó manőverezhetőség és kiváló terepjáró képességek mellett az elhanyagolható mértékű gumikopás, a jelentős emelőképesség és a 3m-es emelőmagasság eredményezi, hogy napjainkban a derékcsuklós kialakítású gépek kezdik kiszorítani a csúszó-kormányzású társaikat. Az Avant gépeket a derékcsuklós konstrukciójuk mellett a beépített innovációk sokasága teszi egyedülállóvá, úgy mint az oldalra kihelyezett teleszkópos gémszerkezet, a párhuzamkövető gémemelés, a kétdimenziós derékcsukló, a terhelésérzékelő rendszer, vagy a Multi connector gyorscsatlakozó rendszer. Az Avant vezető piaci pozícióját elsősorban a folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységének köszönheti. Kis méretei miatt beltérben is használható, ahová más gépek nem férnek be.

v4

A multifunkcionális AVANT derékcsuklós rakodógépek jelenlegi kínálatát 7 különböző széria 19 modellje alkotja az alábbi fő jellemzőkkel:
• 700 – 2100 kg közötti össztömeg,
• 350 – 1400 kg közötti billentő terhelés,
• 1400 – 3100 mm közötti emelési magasság,
• 10 – 30 km/h haladási sebesség,
• 790 – 1450 mm közötti szélesség,
• több mint 100-féle professzionális felhasználásra alkalmas munkaeszköz.

Az AVANT a lehető legszélesebb adapter skálát kínál gépeihez, mely teljesen lefedi a kertészetek, a farmgazdaságok és az állattartótelepek alap és fenntartási feladatait.

A Dieci S.r.l. 1983 óta gyárt–Európában elsőként- teleszkópos rakodókat. Gépeiket a magas műszaki színvonal, a megbízhatóság és az egyszerű üzemeltetés jellemzi. Napjainkban elérték az évi 3000 db gép gyártását az ipar és a mezőgazdaság számára.

v6

A teleszkópos rakodók napjainkban a Mezőgazdasági vállalkozások alapgépeivé váltak a széles felhasználhatóságuk miatt pl. trágyakezelés, bálarakodás, állattelepi takarmányrakodás, magtári anyagmozgatás stb. Felhasználási területüket tovább szélesítik olyan rendelhető opciók mint a pótkocsi vonófej, hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, TLT- hajtás, 3-pont felfüggesztés. Jelenleg 43 féle modellt gyárt kizárólag a mezőgazdaság számára, ami egyedülállóan széles választék a piacon. A Dieci nagy hangsúlyt fektet a gépei folyamatos fejlesztésére. Valamennyi modell esetében megnövelték a hidraulikus teljesítményt, mely egy térfogatáram-megosztós joystick-al párosulva jelentősen lecsökkenti a rakodási időt nagy emelőmagasságok esetében is. Az Agri Plus gépcsalád 210l/perc térfogatárama egyedülálló a piacon. A Tier 4 –es motorok kötelező bevezetésével a DIECI választása 115LE teljesítmény határig a kiváló minőségű japán KUBOTA motorokra esett, mivel ezek a korszerű motorok részecskeszűrővel (DPF) teljesítik a Tier4 emissziós követelményeit, AD BLUE befecskendezés nélkül. Az Agri Farmer, Plus, Max, Tech gépcsaládok megkapták a második generációs Vario hajtóművet, mely a teljesen automata rendszerével jelentős hajtóanyag megtakarítás és teljesítmény optimalizálás mellett szintén egyedülálló a piacon. A Vario rendszer másik nagy előnye az Agri Tech gépcsaládnál az, hogy állandó TLT fordulatszám mellett elektrohidraulikusan változtatható a haladási sebesség, tehát a járószerkezet-hajtás függetleníthető a TLT-től.
Az Agri Pivot család már 6 tagúra bővült, mely jól példázza a derékcsuklós-teleszkópos rakodók terjedését. Ezek a gépek egyesítik a derékcsuklós rakodók kis helyszükségletét, jó terepjáró képességét a teleszkópos rakodók emelési magasságával, mely gépek kiválóan használhatóak pl. magtári rakodáskor. Jó terepjáró képességük és megfelelő hasmagasságuk alkalmassá teszik a gépeket nehéz körülmények esetén is a hatékony munkavégzésre pl. trágyadepóban történő munkavégzés esetén. A mezőgazdasági gépekkel szemben egyre inkább támasztott követelmény a multifunkcionalitás, melynek a Dieci derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodói és a széles adapter skálával felszerelhető teleszkópos rakodói kiválóan megfelelnek, továbbá az állattartó telepek és a gabonaraktárak alapgépei lehetnek.

v1

A Venieri derékcsuklós homlokrakodói a hagyományos építésű rakodógépek technológiai csúcsát képviselik. A gépek szerkezeti felépítése és hidrosztatikus hajtása miatt kiváló terepjáró képességgel rendelkeznek a legmostohább körülmények között is. Fordulékonyságuk, kiváló manőverezési képességük még a legnagyobb gépeiket is könnyen kezelhetővé teszik. A VF 18.63 homlokrakódó a család legnagyobb tagja, közel 20 tonnás tömegével, 228LE –s környezetbarát Deutz motorjával kiválóan alkalmas nagy tömegek gyors mozgatására például silótér töltés közben. Derékcsuklós kormányzása miatt a szállítójárművek rakodása biztonságosan, gyorsan elvégezhető szűk rakodóterületen is, és akár 5m3–es kanállal is rendelhető. A legújabb generációs Rexroth hidraulika rendszere alkalmassá teszi 13 tonnás emelőképességre maximális emelőmagasságban és teljesen befordított derékcsukló állásnál. Rövid hosszmérete miatt a gép jóval meredekebb lejtőszögek leküzdésére is képes, nem akad fel az ellensúly és a sarokpontokba kihelyezett kerekek miatt rendkívül stabil. Az ergonómikus kialakítású fülkéből 360° -ban, azaz teljesen körben kiválóan lát a gépkezelő. A gépek úgy lettek tervezve, hogy tele kanálnál egyezzen meg az első és hátsó tengelyre jutó géptömeg, ezzel biztosítva a megfelelő stabilitást lejtős területen dolgozva.

Az AVANT, a DIECI és a VENIERI magyarországi márkaképviselete a VERBIS KFT (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel: 1/306-3770, 1/306-3771, Fax: 1/306-6331, www.verbis.hu, e-mail: verbis@verbis.hu), melynek munkatársai várják ügyfeleiket a cég bemutatótermében egy személyes konzultációra, hogy a beruházási döntés meghozatala előtt minden műszaki, technológiai információ a rendelkezésére álljon.


Címkék: