TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
A bíróság visszavonatta a Fertő tavi beruházás engedélyét

A bíróság visszavonatta a Fertő tavi beruházás engedélyét

Hírek - 2023.04.08

Végre egy reménysugár a Fertőért folytatott küzdelemben!  A bíróság visszavonatta a Fertő tavi állami óriásberuházás környezetvédelmi működési engedélyét a 2023. március 31-i tárgyaláson. ️

Ez közös sikerünk, amit együtt értünk el a Fertő tó Barátai Egyesülettel és az EMLA-val (környezetvédelmi jogi ügyekkel foglalkozó szervezet), akikkel még januárban indítottunk pert azért, mert a Kormányhivatal 2022 karácsonya előtt szép csendben meghosszabbította a korábban már felfüggesztett építkezés engedélyét. Ez nagy eredmény, amiért gratulálunk a velünk évek óta együtt küzdő két szervezetnek. Köszönjük ezt a Fertő tó Barátainak és az EMLA-nak is.

 A bíróság mostani döntésével új eljárás lefolytatására kötelezte a Kormányhivatalt. Ez egy fontos lépés, de tudjuk, hogy az ügynek ezzel még nincs vége. Mi továbbra is mindent meg fogunk tenni azért, hogy teljesen átdolgozzák a jelenlegi terveket, melyek ha megvalósulnak, akkor még a mostaninál is nagyobb területen fog elpusztulni az élővilág. Azt akarjuk elérni, hogy a Fertő partján csak egy helyi igényeket kielégítő strandot, szelíd turizmust biztosító fejlesztést végezzenek úgy, hogy a terület európai szempontból is kiemelkedő élővilága ne sérüljön. 

Ha sikerül megállítani a további rombolást, akkor bízhatunk a természet csodálatos öngyógyító képességében, hogy visszafoglalja a korábban elpusztított élőhelyeket. Hajrá fecskék, békák, kócsagok!

Köszönjük, hogy velünk tartasz ebben a küzdelemben! Kérjük, ha teheted, támogasd munkánkat adód 1%-ának felajánlásával. Neked ez nem kerül semmibe, nekünk viszont óriási segítség ahhoz, hogy további sikereket tudjunk elérni. További információért látogass el ide: www.greenpeace.hu/ado1
Forrás: Greenpeace Magyarország

Címkék: fertő tó
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kísérletekben bizonyított kertészeti technológiákat ...

A KITE Zrt. Derecskei Kertészeti Telephelyén nagyszabású gyakorlati bemutatót tartottak olyan kertészeti ...