TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A STIHL egy kerttechnikai vállalat felvásárlásával erősíti tovább piaci pozícióját

A STIHL egy kerttechnikai vállalat felvásárlásával erősíti tovább piaci pozícióját

Hírek - 2023.04.05

A STIHL Csoport 75,1 százalékos többségi részesedést szerzett a modern kerttechnikára specializálódott Mogatec GmbH-ban, így a németországi drebach-i székhelyű vállalat többségi tulajdonosává vált.

A STIHL tervei szerint a következő néhány évben több szakaszban folytatják a Mogatec felvásárlását. A lépés nem meglepő a szegmens számára, hiszen ez a két vállalat közötti hosszú és szoros kapcsolat, közös fejlesztő- és gyártótevékenység eredményeként született meg.

Dr. Nikolas Stihl, a STIHL Csoport tanácsadó testületének és felügyelő bizottságának elnöke úgy fogalmazott: örül, hogy a Mogatec a közel harminc éves közös munka után immár hivatalosan is családi vállalkozásuk részévé vált. Meglátása szerint ez lehetővé teszi, hogy a STIHL, mint kerti- és elektromos szerszámokat gyártó vállalat, tovább bővítse fejlesztési és gyártási szakértelmét, különösen az akkumulátorok piacán.

A STIHL egy kerttechnikai vállalat felvásárlásával erősíti tovább piaci pozícióját

Martin Schwarz, a STIHL Csoport igazgatóságának gyártásért és anyagokért felelős tagja hozzáteszi: a Mogatec alkalmazottjait egy következő logikus lépéssel integrálják, így nemzetközi hálózatuk azon túl, hogy tovább erősödik, még nagyobb növekedési potenciálra tehet szert többek között Németországban, azon belül is a szász tartományban.

A Mogatec részvényese, Erik Jachmann hangsúlyozta: a két vállalat között régóta fennálló kapcsolat és nagy bizalom van. Meglátása szerint családi tulajdonban lévő, globális piacvezető vállalaként a STIHL olyan értékeket képvisel, amelyek tökéletesen illeszkednek a Mogatec-éhez, így a kialakult helyzet ideális a jövőre nézve.

A Mogatec ügyvezető igazgatói, Tobias Wetzel és Alexander Gränitz kiemelték, integrációjuk egy új fejezet kezdete a Mogatec több mint harminc éves sikertörténetében. Hozzáfűzték: a STIHL pedig, mint vezető globális szereplő, hosszú távon is lendületet tud adni a drebach-i telephelynek, amely a működését tekintve függetlenként tevékenykedik tovább a két ügyvezető igazgató közös irányítása mellett.Címkék: stihl, kerttechnika, felvásárlás, mogatec gmbh
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kalászfuzáriózis, kalászvédelem

Az idei terménypiaci várakozásokat látva, könnyen lehet, hogy ismételten nehéz év vár a búzatermesztőkre. Erre ...