TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Egy idegent fotózott le a NASA marsjárója a vörös bolygón? Szenzációs felfedezés lenne

Egy idegent fotózott le a NASA marsjárója a vörös bolygón? Szenzációs felfedezés lenne

Hírek - 2023.03.18

Az ember régi vágya, hogy fejlett civilizációk képviselőivel találkozhasson, hiszen rémisztő maga a gondolat is, hogy egyedül lehetünk az univerzumban. Nemrég a Marson leltek állítólagos bizonyítékra.

Az emberiség következő nagy meghódítandó területe a Mars lesz. Naprendszerünk Földdel szomszédos bolygójára már jó néhány marsjárót elküldtünk a talaj és a környezet egészének tanulmányozása céljából, ám ezek a vizsgálatok is azt erősítették meg, hogy a vörös bolygó lakatlan, és jelenlegi formájában nem alkalmas az emberi életre.

Vannak azonban olyanok, akik ebbe nem hajlandók belenyugodni. Az idegenekről több könyvet is író Scott C. Waring például szívesen tanulmányozza a Perseverance nevű marsjáró által a NASA-hoz küldött képeket, és azokon időről időre elképesztő formációkat vél felfedezni.

Az ufóhívő szerző egyik legvadabb feltételezése szerint a Mars nemcsak, hogy valaha lakott volt, de ma is létezik ott valamiféle civilizáció. Erre azt a fotót hozza fel bizonyítékként, amelyen egy „lény” egy távoli sziklán heverészik, féloldalra dőlve, mintha a napon süttetné magát.

Egy idegent fotózott le a NASA marsjárója a vörös bolygón? Szenzációs felfedezés lenne

(Fotók: NASA/Scott C. Waring)

Waring úgy véli, hogy a képen nehezen kivehető teremtmény csupán 30 centiméter magas lehet, de persze az sehol sincs törvénybe vésve, hogy minden földönkívülinek embermagasságúnak kell lennie. Az író legkülönösebb észrevétele viszont az, hogy szerinte a „marslakó” mellkasa, nyaka és feje rózsaszínes, a haja vöröses, és fekete ruházatot visel.

Nem kell sok fantázia ahhoz, hogy a képen mi is hasonló alakot lássunk, de az emberi természet már csak ilyen, minden furcsaságban az ismerőst próbálja felfedezni – ezért gondolhatunk például egy vekkerórát szomorúnak, ha éppen lefelé állnak a mutatói.

A NASA mindenesetre nem kommentálta Waring észrevételeit, de feltehetőleg nagyon kicsi esély van arra, hogy az író tényleg egy idegent szúrt ki a képen. Ehhez a fotó nem is megfelelő felbontású, tehát a feltevés nem alátámasztható, és meg sem cáfolható.Címkék: mars, vörös bolygó, marsjáró, fotó, felfedezés, idegen, nasa
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeb és a ...

Az elmúlt 10 év eredményeit összefoglaló zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeB Magyar ...