TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Traktor alá csúszott egy Volkswagen, csoda, hogy ezt túl lehetett élni

Traktor alá csúszott egy Volkswagen, csoda, hogy ezt túl lehetett élni

Hírek - 2023.03.05

Elképesztő baleset történt a közelmúltban, egy Fendt 724-es traktor ütközött össze egy Volkswagen Golf személyautóval. A gépkocsi szabályosan szétlapult, de a sofőrje csodával határos módon megúszta a karambolt.

A balesetre Németországban, Alsó-Szászország tartományban került sor, és a hatóságok dermesztő fotókat is megosztottak róla. A zöld VW totálkárosra tört, ami nem csoda, hiszen a 240 lóerős erőgép lényegében a tetejére ugratott, és összelapította a karosszériát.

A személyautó 20 éves vezetője igazán szerencsésnek érezheti magát, ugyanis kisebb sérülésekkel maga szállt ki a csúnyán összeroncsolt Golfból. A frontális karambol az esti órákban, 9 óra körül történt, mégpedig a VW sofőrjének hibájából. A sötétben nem vette figyelembe, hogy egy pótkocsis traktor halad vele szemben, az ütközés következtében pedig a sekély árokba csúszott, aztán a Fendt ráugratott.

Ha csak a képeket nézzük, akkor szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy az összepréselődött kocsiból élve ki lehetett szállni. A vezérkép is döbbenetes látványt nyújt, de itt látszik igazán, hogy milyen komoly baleset volt:

Traktor alá csúszott egy Volkswagen, csoda, hogy ezt túl lehetett élni

A 20 éves VW-sofőrt a mentők a helyszínen látták el, majd kórházba szállították, hogy alaposabban kivizsgálják. A traktor 24 éves vezetője sértetlen maradt, viszont nagyon megijedt, sokkolta az eset, ami érthető. A rendőrség 15 ezer euróra (mintegy 5,7 millió forintra) becsülte a keletkezett károkat.

A tavasz egyben a szezonkezdetet is jelenti az agráriumban, ilyenkor tehát tömegével jelennek meg mezőgazdasági gépek az utakon. A hatóságok sohasem felejtik el felhívni a közlekedők figyelmét a megnövekedett veszélyre, ami szélsőséges esetben akár ilyen csúnya karambolokhoz is vezethet. Magyarországi statisztikák szerint a balesetekbe keveredő mezőgazdasági gépek háromnegyede traktor szokott lenni, rájuk érdemes tehát leginkább figyelni az utakon.

(Fotók: német rendőrség)

Címkék: baleset, traktor, fendt, karambol, személyautó
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Jövő évi vetési tervek – életbe lépő új vetésváltási és ...

Az Európai Bizottság nemrég egyértelművé tette: 2024-re nem teszi lehetővé a tagállamok számára, hogy ...