TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,05
USD: 368,85
CHF: 404,04
GBP: 460,32
Hirdetés
Taxi gázolta el a kóbor bikát

Taxi gázolta el a kóbor bikát

Hírek - 2023.01.24

Alaposan meglepődtek a közlekedők, amikor a fővárosban, a Rákóczi utcán megjelent egy bika az autók és villamosok között. Mit megjelent, mint egy tornádó, dühödten vágtatott, még egy rendőrt is felöklelt közben.

A sztori 1929-ből való, a Magyar Jövő január 15-i számában jelent meg róla a következő híradás, mely az Arcanum Adatbázis egyik gyöngyszeme:

 “A Rákóczi-út villamos- és autó forgatagába vasárnap délelőtt váratlanul új szín vegyült. Egy elszabadult bika száguldott végig a Rákóczi-úton, ahol a gyalogjárók és járművek vezetői rémülten tértek ki előle. A bika a kőbányai alsórendező pályaudvarról szabadult el és izgalmas hajsza során először Ispán Lajos rendőr őrmester igyekezett megállítani a Kerepesi-út vasúti hidjánál. Ez azonban nem sikerült és ezért Ispán autótaxiba szállt és más gépkocsikkal együtt üldözőbe vette a bikát.

A Rákóczi-ut és a Szövetségutca sarkán Roskó János rendőrfőtörzsőrmester már kirántott karddal ugrott a bika elé és feléje is sújtott. A kardvágástól még jobban megvadult a bika, nekirohant Roska Jánosnak és szarvával a levegőbe emelte, majd teljes erővel a földhöz vágta Roskát, úgyis hogy súlyos agyrázkódással a Rókus-kórházba kellett szállitatni. Közben s most már végsőig feldühödött bika a Rákóczi úti közlekedési rendőr mellett a Rókus kórház felé vágtatott. Itt utolérte az autótaxin utána siető Ispán Lajos rendőr, aki a soffőrnek most azt az utasítást adta, hogy teljes erővel hajtson rá az állatra és gázolja el. A soffőr eleget tett az utasításnak: a taxi hatalmas irammal nekiment a bikának, amely a földre zuhant és az autó kerekei alá került.” 

Kép: Szarvasmarhák Kolozsváron 1938-ban (Fortepan/Horváth Lajos)

 

 

 
Forrás: G7

Címkék: bika, rákóczi út, rendőr, taxi
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ösvényen a hucul – Avagy egy kiváló fajta lehetőségei a ...

Készséges, biztonságos, szívós, szerény igényű, nyugodt idegrendszerű, kitartó. Mások szerint viszont makacs, ...