TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
KompleX, Nitrogén vagy Hibrid lombtrágyák!? Mikor, melyiket használjuk?

KompleX, Nitrogén vagy Hibrid lombtrágyák!? Mikor, melyiket használjuk?

Hírek - 2022.12.27

Csökkenteni kell a költségeket, mert sajnos a terményárak nem emelkednek, de a költségeink igen. Ehhez nyújtanak segítséget a lombtrágyák, amelyekkel több mázsa műtrágyát is ki tudunk váltani, ha szakszerűen csináljuk.

Lombtrágyákkal a szilárd műtrágyák mennyisége és költsége is jelentősen csökkenthető! 

Vulcan KompleX lombtrágyák

A KompleX lombtrágyák valójában NPK-oldatok, amelyek magnéziumot és mikroelemeket is tartalmaznak. Azoknak javasoljuk a használatát, akik kevés input anyaggal vetettek, vagy a talaj gyenge tápanyag-ellátottságú.

Egyre gyakoribb jelenség, hogy többféle tápanyag hiánya egyszerre jelentkezik. Ekkor célszerű egy KompleX lombtrágyát (pl. kalászos, repce, kukorica, napraforgó KompleX) és egy tapadásfokozót, akár két alkalommal is kijuttatni.

Hibrid lombtrágyák

A Hibrid lombtrágyák alapja egy szerves tápoldat, a Vulcan Power. Ebben az anyagban az összes tápanyag megtalálható, amelyre a növénynek szüksége van. Magas aminosav-tartalmú termék, amely fokozza a növény fagy- vagy aszálytűrő képességét. A Hibrid lombtrágyákból többféle összetételű is elérhető. Létezik magas nitrogén- és magnézium-dúsítású (pl. Vulcan Hibrid60), de emellett foszfor- és káliumtartalmú is (pl. Vulcan Hibrid35). A Hibrid lombtrágyákból nyugodtan használjunk nagyobb dózisokat, akár két-három alkalommal is.

Nitrogénlombtrágyák

A nitrogénlombtrágyákat eleinte csak abban az időszakban használtuk, amikor fejtrágyázni már nem lehetett, az állomány fejlettsége miatt. Ilyen magas műtrágya árak miatt azonban kevesebb alap- és fejtrágyát használunk. Így nitrogénalapú lombtrágyákkal kell kiegészíteni a technológiát, ha magasabb termésmennyiséget szeretnénk.

A VulcanAgro Kft. kínálatában háromféle nitrogéntúlsúlyos lombtrágya is megtalálható. A legolcsóbb a RapidNS, amely magas kéntartalmú termék, a RapidN21 és RapidN-Extra pedig magnéziumot és mikroelemeket is tartalmaz. A nitrogénlombtrágyázással nem tudjuk kiváltani az alap- és fejtrágyázást, de kiegészíthetjük vele.

KompleX, Nitrogén vagy Hibrid lombtrágyák!? Mikor, melyiket használjuk?

KompleX, Nitrogén vagy Hibrid lombtrágyák!? Mikor, melyiket használjuk?info@vulcanagro.hu

www.vulcanagro.hu

Címkék: vulcanagro kft, műtrágya, lombtrágya, tápanyagpótlás, nitrogén, hibrid
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A napraforgó életfolyamatainak hatékony támogatása - Multoleo

A napraforgó életében legalább három olyan kritikus időszak van, amelyekben a növény fejlődését ...