TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
„Jó érzéssel tölti el az embert, amikor látja a munkája eredményét”

„Jó érzéssel tölti el az embert, amikor látja a munkája eredményét”

Hírek - 2022.12.02

Újszerű kezdeményezést indított útjára a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt.: saját Youtube-csatornáján A Kisalföldi arcai című rövidfilm-sorozatban a cég dolgozói mutatják be a Zrt. tevékenységét, saját munkájukat és beszélnek arról, hogy miért szeretnek az agráriumban dolgozni.

A Kisalföld szívében található Kisalföldi Állami Gazdaság fő tevékenysége a tejelő szarvasmarha tartás. Induláskor Nagyszentjánoson és Rétalapon folyt tejtermelés, de hamarosan csatlakozott a bőnyi és a kapuvári szarvasmarhatelep. Ma már három telepen 2600 tejelő szarvasmarha, összesen 25 millió kilogrammnyi tejet állít elő egy évben. 2017-től a Biokontroll Hungária Kft-vel szorosan együttműködve a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelő ökológiailag ellenőrzött biotejet állítanak elő.

A szarvasmarhatartás takarmányszükségletét a szakmailag erős és technológiailag felkészült növénytermesztés szolgálja ki. Az üzleti tudatosság mellett a környezeti tudatosság és felelősségvállalás jegyében 1560 hektárnyi területen folytatnak biogazdálkodást. A képzett szakemberek és a technológiai fejlesztések lehetővé tették az ökológiailag ellenőrzött zöldségtermesztés megindítását is. S ha mindez még nem lenne elég, tovább mérsékli ökológiai lábnyomukat, hogy a két legnagyobb szarvasmarhatelepen biogázüzemekben villamosenergia termelésre hasznosítják az egyébként súlyosan üvegházhatású metánt.

Igazi mintagazdaságról van szó tehát, melynek mindennapjaiba most a kívülállók is bepillantást nyerhetnek a videók révén, melyekből talán még tanulni, ötletet meríteni is lehet. Vagy éppen kedvet kapni a mezőgazdasági munkához…

Címkék: kisalföldi mezőgazdasági zrt., youtube, video
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Módosult a termésnövelő anyagokat érintő rendelet

Megszűnt az újraengedélyezési eljárás, és automatikusan határozatlan idejűvé vált az engedély minden olyan ...