TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,15
USD: 355,93
CHF: 389,93
GBP: 453,06
Hirdetés
Traktort kapott születésnapjára Putyin

Traktort kapott születésnapjára Putyin

Hírek - 2022.10.11

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.

Arra a kérdésre, hogy milyen traktort ajándékozott Putyinnak, Lukasenka azt felelte, „fehérorosz traktort”, amit ő maga is használ a saját kertjében. Hozzátette, a traktorhoz – szintén ajándékba -ajándékba ad egy vetőgépet is.

„Majd gabonát fogunk vetni, esetleg valami mást. Több dologra is fel lehet használni. Élelmiszert termesztünk. Így Duda (Andrzej Duda lengyel elnök), Morawiecki (Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő) és Európa nem fog éhezni, nem kell kenyeret lopni Ukrajnából” – fogalmazott Lukasenka Szentpéterváron, ahol a Független Államok Közösségének (FÁK) egynapos informális ülésén vett részt.

Helyszíni beszámolók szerint a szentpétervári ülésen Lukasenka a traktor – egy BELARUS 1523.3 – papírjait adta át Putyinnak. A papírokról készült képet a Pul Pervogo nevű Telegram-csatorna is közzétette. A traktort gyártó Minszki Traktorgyár (MTZ) a Telegramon azt közölte, hogy magát a járművet éppen összeszerelik, és hozzátették, hogy a vezetőfülke ablakai sötétítettek, a fülkébe pedig klímaberendezést is beépítettek. Fehéroroszországban a traktorgyártás már a Szovjetunió idejében is a balti ország egyik legfontosabb iparága volt.

Négy éve Lukasenka – aki a Szovjetunió idején termelőszövetkezeti elnökként tevékenykedett – négy zsák saját termesztésű krumplit is ajándékozott Putyinnak a karácsonyi ünnepekre.

 

Címkék: traktor, MTZ, Putyin , születésnap, Lukasenka
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kapás kultúráink fiatalkori kártevői

Kapás kultúráink egyes évjáratokban jelentős károkat szenvednek el a fiatalkori kártevők kártétele ...