TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
A magyar állattenyésztés alkalmazkodóképessége reményt ad a sikeres jövőre

A magyar állattenyésztés alkalmazkodóképessége reményt ad a sikeres jövőre

Hírek - 2022.10.03

A magyar állattenyésztés aktuális kihívásokkal való megbirkózásának képességét az elmúlt 150 év is bizonyítja – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a KÁN Egyetemi Napok megnyitóján, Kaposváron, pénteken.

Az államtitkár megnyitó beszédében kifejtette: a magyar állattenyésztés mindig sikeresen alkalmazkodott korának elvárásaihoz és felelt meg kihívásainak, amely a fennálló nehézségek mellett is reményt ad a sikeres jövőre. Az Agrárminisztérium elkötelezett amellett, hogy az állattenyésztéshez szükséges feltételeket a jelenlegi energiaválság és az aszály okozta nehéz helyzetben is minden rendelkezésre álló eszközzel biztosítsa. Ennek érdekében elérhető a mezőgazdasági hitelmoratórium, a rendkívüli mértékű kamattámogatás a forgóeszköz-finanszírozáshoz, illetve a feldolgozóipar számára készülő energiaköltség támogatás is – emelte ki Feldman Zsolt.

kan3

A KÁN Egyetemi Napok eredményesen szolgálja azt a célt, hogy az ide látogatók valós képet kapjanak az állattenyésztésről, a gazdálkodók pedig itt megtalálják a szakmához kapcsolódó legújabb, legelőremutatóbb információkat és tudást – folytatta az államtitkár.

A megnyitót követő Vidékfejlesztési Konferencia keretében megrendezett kerekasztal beszélgetésen Feldman Zsolt arról beszélt, hogy a magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar rendkívül sokszínű és sokrétű, amely agrárpolitikai szempontból egyaránt adja a szépségét és a nehézségét is. Az elmúlt időszakban az agrártámogatások megtervezésének és elköltésének legfontosabb alapelve a hozzáadott érték növelés volt az agráriumban. A 2027-ig tartó időszakra vonatkozó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv úgy lett megalkotva, hogy megfelel az összes olyan szakmai elvárásnak, amely ma Magyarországon a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztése szempontjából felmerül.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a nemzetközi piaci versenyben való eredményességet a cégek együttműködési képessége és hajlandósága nagyban befolyásolja.
Forrás: AM Sajtóiroda

Címkék: állattenyésztés, KÁN
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megfelelni a zöldséghajtatás növényvédelmében jelentkező ...

Olyan szakmai és társadalmi elvárások jelentkeznek a zöldségtermesztésben használatos növényvédő szerekkel ...