A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Közmunka a magánerdőkben

Hírek - 2016.03.10

A magánerdő-gazdálkodók 2012-től a mai napig több mint hatmilliárd forint támogatási keretösszegben részesültek. A programokban foglalkoztatottak száma és ezzel együtt 
a támogatásra fordított összeg azóta folyamatos emelkedést mutat. 2015-ben már több mint kétmilliárd forintot használhattak fel 1617 fő foglalkoztatására.

Közmunka a magánerdőkben


Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!


„A jövőben az a célunk, hogy a foglalkoztatás megszervezése és végrehajtása mind önöknek, mind nekünk még egyszerűbb legyen” – többek között ezzel indokolta a változtatások szükségességét Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Stratégiai és Forráskoordinációs Osztályának osztályvezetője azon a magánerdős közfoglalkoztatási rendezvényen, amelyet a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) hívott össze.
Az elmúlt évben voltak olyan megyék – tudtuk meg –, ahol a foglalkoztatók megnövekedett száma miatt az illetékes kormányhivatalok már igen nehezen tudták ellátni az országos programokhoz kapcsolódó feladataikat. Többek között emiatt és az egyszerűsítés érdekében az országos programok közül 2016-ban kiemelték a magánerdőt, és a hosszú időtartamú közfoglalkoztatás keretében a járási munkaügyi kirendeltségek hatáskörébe utalták.

Szerző: Szöőr Bea Fotók: MTI/Balázs Attila

Címkék: