TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Akkor is lehet baj, ha alaposak vagyunk

Akkor is lehet baj, ha alaposak vagyunk

Hírek - 2022.07.12

Bármennyire is alapos az ember, hiába takarítja át a gépet minden nap, akkor is keletkezhet tűz bármikor – mondták lapunknak az általunk megkérdezett gyakorló szakemberek az elmúlt időszakban keletkezett kombájn-, illetve bálázótüzek kapcsán.

tuz2

Nagyszénáson a 100 hektáros gabonatáblára is átterjedt a tűz

A nagyszénási tűzesetről – ahol a kombájnon keletkezett tűz átterjedt a 100 hektáros gabonatáblára és a gyepterületre is, több 10 millió forintos kárt okozva – szóló posztunk az AgrárUnió Facebook-profilján nagy vihart kavart, sokan szóltak hozzá pro és kontra. A kommentek alapján azt lehet mondani, hogy megoszlanak a vélemények arról, egy-egy ilyen eset mennyiben a gépkezelő felelőssége és mit lehet tenni annak érdekében, hogy se a kombájn, se a termény ne legyen a tűz martaléka. Olyan vélemény is megfogalmazódott, hogy ezek az esetek lehetnek akár biztosítási csalások is, illetve a munka után felületes takarítás következményei. Erre a kommentre sokan reagáltak, köztük a mélykúti Brandschott Csaba és a csongrádi Buri Zoltán.

  • Rendkívül fontos az alapos napi karbantartás elvégzése reggelente, a munka megkezdése előtt, én a kollégáimmal töviről hegyire kitakarítom a gépet minden áldott nap – bocsátotta előre Buri Zoltán, aki immár 37 éve növénytermesztő gépészként dolgozik, így bőven van tapasztalata. – Még azokat a részeket is leporoljuk, amiket igazán nem szokás, ékszíjat, ékszíjtárcsákat, minden kis zugot kitakarítunk, ahol a por megragadhat. Sőt, ha szükséges, napközben is megállunk és takarítunk, kiválóan alkalmasak erre a feladatra a benzinmotoros légfúvók. Sajnos, a mai modern gépek sokkal tűzveszélyesebbek, mint a régiek: rengeteg az elektronika, sok a kábelköteg, rengeteg a csatlakozó, az érintkező, elég csak egy aprócska zárlat és már meg is van a baj. Nem beszélve arról, hogy napjaink kombájnjai már nem fém-, hanem műanyag borításúak, ezekről pedig tudható, hogy igen jól és gyorsan égnek. Vagy itt vannak az utánégetős kipufogó rendszerek, sajnos, ezeknél megtapad a por, az olaj, ami a hőtől bizony, hamar fel tud izzani. Korábban ezeket ventilátor segített tisztán tartani, ventilátor ugyan ma is van, de a kipufogó-rendszer kialakítása miatt némelyik típusnál nem tud hatékonyan működni. Összességében azt tudom mondani, hogy habár napjaink gépei minden komforttal és szinte már űrtechnológiával megáldottak, a tűzvédelmet tekintve visszalépést jelentenek.

Buri Zoltán hozzátette: persze, aki már hosszú évek óta ezt csinálja, annak már van annyi rutinja, hogy rögtön észreveszi, ha baj van. A füst már egyértelműen árulkodó jel, de gyakran a gép hangjából, a motor remegéséből lehet következtetni a közelgő veszélyre. A szagot sokkal nehezebb észlelni a túlnyomásos, klimatizált vezetőfülkékben, de ha valaki figyelmes, fordulásnál még így is megérzi. A napi takarítás mellett tehát a figyelem a kulcsszó.

tuz1

Brandschott Csaba már hosszú évek óta arat, ő is az odafigyelést hangsúlyozza

Brandschott Csaba szerint minden típusnál vannak olyan helyek, ahol a por megszorul és elkezdhet izzani, ezekre kell nagy figyelmet fordítani.

  • Mi is minden reggel takarítással kezdjük a napot, s különösen odafigyelünk ezekre a tipikus helyekre – mondta. – A ferde felhordó csapágya ilyen, megesett, hogy reggel megnéztem, még teljesen hibátlan volt, délután pedig munka közben csak egy durranást hallottam: megszorultak benne a csapágygolyók és szétrobbant. Mire az ember agyáig eljutott, hogy mi is történhetett, már látszott a füst. Kézbe vettem a poroltót és hamar odaértem vele, de már lángra is kaptak a növényi maradványok – szóval ilyenkor nincs idő tökölni, nagyon gyorsnak kell lenni, hogy meg tudjuk fogni a tüzet. Ráadásul a poroltóval is vigyázni kell, mert a benne lévő nagy nyomás totálisan szétspricceli a már égő, izzásban lévő anyagot, esetleg még jobban szétterítve a tüzet; ezért van a régi kombájnosok mellett a kabinban mindig egy láda szóda, szifonban. Tapasztalataink szerint ez használható legjobban a kombájntüzek oltásához. Ha sikerül eloltanunk a tüzet, még akkor sem nyugodhatunk meg, volt olyan, hogy hazafelé, az úton a menetszél újra begyújtotta a gép valamely zugában még izzásban lévő anyagot. Olyanról is tudok, amikor valaki este nyugodt szívvel lerakta a gépet a színben, már akart menni pihenni, s akkor kezdett el füstölni a kombájn. Valahol itt is maradt izzásban lévő anyag, ami ha nem kezd füstölni akkor, reggelre le is ég talán a gép. Szóval, a legjobb este is átnézni a kombájnt.

tuz3

Elég egy csapágyhiba a tűz keletkezeséhez

Címkék: tűz, kombájntűz, bálázótűz
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Növényvédelmi gépek és permetező drónok kötelező ...

A növényvédelmi gépeket – ide értve a permetező drónokat – gyártó és/vagy forgalmazó vállalatokat ...