TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Biztos munka és versenyképes díjazás vár ezekre a szakemberekre

Biztos munka és versenyképes díjazás vár ezekre a szakemberekre

Hírek - 2022.05.26

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közzétette honlapján a növényvédelmi drónpilóta-képző intézmények nyilvántartását.

Az adatbázisban azok az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézmények találhatók meg, amelyeket a hatóság pilóta nélküli légijárműves növényvédelmi alapképzés szervező intézményként kijelölt (jóváhagyott) a vonatkozó jogszabályban foglaltak szerint.

A növényvédelmi drónpilóta csak néhány hónapja hivatalos szakma, mely a Nébih kezdeményezésére vált azzá. Hazánkban még csak néhány képzőhely nyújt szakképesítést, amire az igény már most óriási. A képzett drónpilótáknak nem lesznek elhelyezkedési gondjaik a munkaerőpiacon, ráadásul versenyképes munkadíjjal is dolgozhatnak.

A permetező drónok olyan területeken is hatékonyan alkalmazhatók, ahol a bevált módszerek csődöt mondanak: felázott talaj esetében, amire a traktoros permetező nem tud rámenni, meredek szőlőültetvényben, vagy sűrű lombkoronájú gyümölcsösben – ezek egyike sem akadály a drónoknak, melyekkel szinte minden helyzetben el lehet végezni a szükséges növényvédelmet. A nagyobb gépek területteljesítménye egy felszállással körülbelül 3-5 hektár, s egy óra alatt 4 felszállás realizálható - azaz a napi teljesítmény elérheti az 50-60 hektárt is. A drónok használatával megszűnik a taposási kár és költséghatékonyan kijuttatható a permetszer, így egyre nő létjogosultságuk a precíziós gazdálkodásban is. 
Forrás: Nébih

Címkék: drón, Nébih, drónpilótaképzés, drónpilóta, növényvédelmi drónpilóta
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

AMAZONE – Új Precea vontatott szemenkénti vetőgép 6 m ...

Az AMAZONE egy új terméktípust vezet be a vontatott szemenkénti vetőgépek termékcsoportjában. A 6 m munkaszélességű ...