A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Biztos munka és versenyképes díjazás vár ezekre a szakemberekre

Hírek - 2022.05.26

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közzétette honlapján a növényvédelmi drónpilóta-képző intézmények nyilvántartását.

Biztos munka és versenyképes díjazás vár ezekre a szakemberekre


Az adatbázisban azok az engedéllyel rendelkező felnőttképző intézmények találhatók meg, amelyeket a hatóság pilóta nélküli légijárműves növényvédelmi alapképzés szervező intézményként kijelölt (jóváhagyott) a vonatkozó jogszabályban foglaltak szerint.

A növényvédelmi drónpilóta csak néhány hónapja hivatalos szakma, mely a Nébih kezdeményezésére vált azzá. Hazánkban még csak néhány képzőhely nyújt szakképesítést, amire az igény már most óriási. A képzett drónpilótáknak nem lesznek elhelyezkedési gondjaik a munkaerőpiacon, ráadásul versenyképes munkadíjjal is dolgozhatnak.

A permetező drónok olyan területeken is hatékonyan alkalmazhatók, ahol a bevált módszerek csődöt mondanak: felázott talaj esetében, amire a traktoros permetező nem tud rámenni, meredek szőlőültetvényben, vagy sűrű lombkoronájú gyümölcsösben – ezek egyike sem akadály a drónoknak, melyekkel szinte minden helyzetben el lehet végezni a szükséges növényvédelmet. A nagyobb gépek területteljesítménye egy felszállással körülbelül 3-5 hektár, s egy óra alatt 4 felszállás realizálható - azaz a napi teljesítmény elérheti az 50-60 hektárt is. A drónok használatával megszűnik a taposási kár és költséghatékonyan kijuttatható a permetszer, így egyre nő létjogosultságuk a precíziós gazdálkodásban is. 
Forrás: Nébih


Címkék: drón, Nébih, drónpilótaképzés, drónpilóta, növényvédelmi drónpilóta

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...