TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Lemosó permetezés – az utolsó pillanatok

Lemosó permetezés – az utolsó pillanatok

Hírek - 2022.03.22

Lassan kifutunk az időből, ha szeretnénk elvégezni kertünkben a lemosó permetezést, azt ugyanis még a rügyfakadás előtt kell megoldanunk, lehetőleg 8-10 Celsius-fokos hőmérsékleten, szélcsendes időben.

Az előző évről esetleg fán maradt gyümölcsmúmiákat minden esetben szedjük le a gyümölcsfákról, illetve a láthatóan beteg részektől szabadítsuk meg a növényünket. Ezt követően jöhet a lemosó permetezés, amihez érdemes réz + kén + olaj tartalmú növényvédő szert választani. A készítmények paraffin vagy növényi olajtartalma a fákon áttelelő rovarkártevők, például levéltetvek, atkák, levélbolhák, pajzstetvek ellen hatékonyak, míg a kén a tafrína és a lisztharmat gombás megbetegedésekkel szemben alkalmazható. A többi fán telelő gomba ellen, amelyen például a körte varasodás vagy a monília, a réz nyújthat védelmet.

Fontos még, hogy a lemosó permetezés időpontját úgy válasszuk meg, hogy a kezelést több napos, esőmentes időszak kövesse. Emellett az sem mindegy, hogy milyen permetezőgéppel juttatjuk ki a növényvédő szereket.

S SG31 E001

Kézi permetező, ajánlottan inkább magán felhasználók számára. 

Kézi permetezők széles választékban

A STIHL széles permetezőválasztékkal segíti a kertészkedőket. A kézi kivitelek a kisméretű, 1,5 literes permetlé-tartálytól egészen a 18 literesig érhetők el. Utóbbi már háton hordozható, felszereltsége pedig rendkívül magas. Az innovatív adagolókarral kényelmesen végezhető el a precíz munka. A sárgaréz, üreges, kúpos fúvóka pontos áramlási és eloszlási képet eredményez, míg a tartály fedele három mérőedényt is tartalmaz 10 ml, 20 ml és 50 ml méretben.

A szivattyú a tartály belsejében helyezkedik el, így az védve van a sérülésektől. Az adagolókar mindkét oldalra néhány másodperc alatt átszerelhető, ami optimális munkahelyzetet kínál a jobb- és a balkezes felhasználók számára is.

S SG71 E001

Háton hordozható kézi permetezőgép - kifejezetten professzionális használatra.

Professzionális megoldás – ha a hatékonyság is szempont

Amennyiben egy szezon során nemcsak néhány gyümölcsfa lemosó permetezését kell elvégeznünk, érdemes a STIHL nagy teljesítményű, sokoldalú, professzionális permetezőgépeit választani. A test alakjához igazodó hátpárnának köszönhetően a gépek kényelmesen cipelhetők, akár hosszabb munkák esetén sem terhelik a kertészkedőket. Míg az SR 200 permetezőgép 1,1 lóerő teljesítménnyel, 10 literes űrtartalommal és 7,8 kilogrammos önsúllyal érhető el, addig az SR 430 már 3,9 lóerő teljesítményű motorral szerelt, 12,2 kilogramm súlyú, és 14 liter űrtartalmú. A STIHL legnagyobb motoros permetezőgépe az SR 450. Teljesítménye 3,9 lóerő, súlya 12,8 kilogramm űrtartalma pedig 14 liter és porozásra is alkalmas, tehet nem csak folyékony hanem szilárd anyagokat is képes kijuttatni.

S SR200 E005

Ideális alkalmazás kis- és közepes kultúrákban, maximum 2,5 m magas növényekhez.

A gyártó permetezőgépeiben található STIHL 2-MIX technológiájú kétütemű motor nagy teljesítményt szavatol akár 20%-os üzemanyag-megtakarítás mellett. A permetezőgépeknél alkalmazott antivibrációs rendszer hatékonyan tehermentesíti a kezelő hátizomzatát, ami mellett rezgéscsillapító gumibakok is csökkentik a motor rezgéseinek átvitelét. Ezeknek köszönhetően a munkavégzés kényelmessé és erőkímélőbbé válik. A kompressziónyomás következtében a kétütemű motorok beindításánál lökésszerű erők lépnek fel, amelyek az izmokat és az ízületeket is megterhelik. A STIHL ElastoStart rendszere ezt érezhetően lecsökkenti. Egy speciális, az indítófogantyúban lévő rezgéscsillapító elem a húzóerőnek megfelelően mozdul el, így lehetővé teszi az egyenletes, hirtelen erőkifejtés nélküli indítást.

S SR420 E005

Különösen nagy hatótávolság, egyszerűen kezelhetőség, nagy méretű folyadéktartály, egyszerűsített indítás.

A STIHL permetezőgépeinek egyik fontos tulajdonsága, hogy a motor működtetéséhez szükséges kezelőelemek a fogantyún találhatóak, így a működtetés nemcsak egyszerű, de biztonságos is. A precíz kijuttatást segíti a közvetlenül a gázmarkolat alatt helyet kapó csap, ami a permetezőszer mennyiségét szabályozza.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon. 


;ab_channel=STIHLMagyarorsz%C3%A1g" target="_blank" rel="noopener">Youtube  

 
Forrás: Stihl

Címkék: Stihl, permetező, lemosó permetezés, kézi permetező
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mezőgépek veteránjai – A legendás Dutra méltatlan sorsa

Alig akad túlhasználtabb és elcsépeltebb szó a médiában, mint a legenda és a legendás. Kivételesen mégis illik a ...