TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Két agronómiai tudományos díjat nyert a Corteva Agriscience

Két agronómiai tudományos díjat nyert a Corteva Agriscience

Hírek - 2021.12.20

A vállalat kapta a legjobb új növényvédelmi termék, valamint a legjobb közhasznú program kategória díjait.

A Corteva Agriscience két agronómiai díjat nyert a 14. Crop Science Fórumon. A rendezvényt virtuálisan tartották meg Londonban, november 3-án. A rangos díjak kategóriájukon belül a legjobb tudományos elismerést ünneplik, vezető technológiai kezdeményezéseket a növényvédelem és a digitális mezőgazdaság területén világszerte.

„Nagy elismerés a díjazottak között lenni egy ilyen nagy jelentőségű eseményen” - mondta Sam Eathington a Corteva alelnöke és technológiai igazgatója. „Ezek a díjak jól mutatják azt a törekvést, hogy milyen sokféle módon tudunk reagálni és pozitív befolyást gyakorolni mind a környezetünket, mind a gazdálkodók tevékenységét érintő újabb és újabb problémákra. Mindezt oly módon tesszük, hogy felhasználjuk a csúcstechnológia eszközeit és az innováció legújabb eredményeit. Gratulálunk a Corteva Agriscience teljes csapatának ezekhez a hatalmas eredményekhez.”

A Corteva a következő kategóriákban érte el a legmagasabb elismerést:

A legjobb új növényvédelmi termék: Inatreq™ gombaölő szer hatóanyag

Az Inatreq hatóanyag kiemelkedően hatékony a gabonafélék és a banán olyan kulcsfontosságú betegségei ellen, mint a szeptóriás levélszáradás és a fekete levélfoltosodás, segítve a gazdálkodók vállalkozásának nyereségesebbé tételét, csökkentve a ráfordított időt és fenntarthatóbbá téve a gazdálkodást. 15 év óta az első olyan új fejlesztés az InatreqTM hatóanyag – általános név: fenpikoxamid -, mely eddig ismeretlen, más hatóanyagok által nem érintett hatóhelyen váltja ki a kórokozókat elpusztító hatást banánban és a gabonafélékben. Ez az innovatív és természetes eredetű gombaölő szer új tulajdonságaival segíti a gazdálkodókat a hozam növelésében, a kórokozók rezisztenciája elleni küzdelemben, rugalmasan kijuttatható, gyógyító és hosszan tartó hatással rendelkezik.

Legjobb közhasznú program: Ag Women Leadership Academy (Agrár Női Vezetői Akadémia)

Az Ag Women Leadership Academyt (AWLA) a Corteva hozta létre a brazil Agribusiness Egyesülettel (ABAG) és a Fundação Dom Cabral üzleti iskolával együttműködésben. Az AWLA pilot program 2019-ben indult Brazíliában és azóta folyamatosan növekszik Latin-Amerikában, a mai napig több mint 7500 nő vett részt a már jól bevált és új programokon. A nyolc hónapos program támogatja és ösztönzi a nők mezőgazdasági előmenetelét, képezi a jövő vezetőit, valamint a mezőgazdasági technológiák, köztük a növénygenetika és a növényvédelem fejlődését.

A mezőgazdaságban dolgozó nőket támogató TalentA program Magyarországon

A női mezőgazdasági vállalkozók támogatására jött létre Európán belül a TalentA program, amely idén elindult Magyarországon is, a Corteva Agriscience kezdeményezésére a Magyar Női Unió szervezésében. A TalentA programot a Corteva Agriscience alapította, melynek célja a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generáció számára. A program része a Corteva 2030-as fenntarthatósági céljainak, amelynek egyik célkitűzése a nők mezőgazdasági szerepvállalásának erősítése és támogatása. A TalentA 2019-ben indult Spanyolországban, ezt követően 2020-ban Ukrajnában és mára több Európai országban is megvalósult – köztük Romániában és Oroszországban – és idén indult Portugáliában és Magyarországon. Európa szerte több, mint 500 női gazdálkodó képzését és fenntartható gazdálkodási törekvését támogatta.

Címkék: Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bemutatkoztak a CLAAS kistraktorok a XXXI. Alföldi ...

31. alkalommal került megrendezésre az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, Hódmezővásárhelyen. Az ...