TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
30 éve szépül a kertünk a STIHL-lel – Kerek évfordulót ünnepelt a világhírű márka hazai forgalmazója

30 éve szépül a kertünk a STIHL-lel – Kerek évfordulót ünnepelt a világhírű márka hazai forgalmazója

Hírek - 2021.12.01

Fennállásának harmincadik évfordulóját tartotta novemberben az Andreas STIHL Kft. Habár a pandémia az ez évi ünnepségen éreztette a hatását, hiszen szűkebb körben zajlott, mint korábban, de a cég forgalmában nem. A Kft. ugyanis az elmúlt esztendőben is 10 milliárd forint feletti forgalmat tudott felmutatni.

Hirdetés

Elsőként Bakon Gábor ügyvezető köszöntötte a partnereket, valamint a sajtó képviselőit. Mint azt megfogalmazta, az örömébe némi üröm is került, hiszen a jelenlegi járványhelyzet miatt sokak nem ünnepelhetnek velük együtt, pedig lenne mit.

„1991-ben a STIHL International GmbH. első Kelet-Európai leányvállalataként jött létre az Andreas STIHL Kft. Akkori víziónkból, hogy stabil szakkereskedői hálózat kiépítését kívánjuk megvalósítani, amelyen keresztül prémiumtermékekkel tudjuk kiszolgálni a piacot, azóta sem engedtünk szemernyit sem.” Az ügyvezető felidézte azt is, hogy az első évben 18 kereskedő csatlakozott hozzájuk, ma pedig 160 önálló kereskedelmi és szervizpartnerrel van kapcsolatuk, és 330 értékesítési helyen elérhetőek a STIHL termékek. Bakon Gábor szerint sikerük titka a kiváló minőségű termékekben és azok piaci jelenlétének magas színvonalú biztosításában rejlik. „Azaz a ti munkátokban” – mondott köszönetet az elért eredményekért a partnereknek. „Leányvállalatként elsődleges feladatunk volt a magas színvonalú, megbízható kereskedelmi hálózat kiterjesztése és fenntartása az elmúlt évtizedekben, és ez lesz az elkövetkezőkben is. Mindezért azonban mindennap tudatosan tenni kell. Annak érdekében, hogy szakmai felkészültségetek naprakész legyen, továbbképzéseken, tréningek során biztosítjuk a legfrissebb információkat.” Az ügyvezető kitért a koronavírus okozta negatív hatásokra is, türelmet kért a cég partnereitől, hiszen mint megfogalmazta, előfordulnak emiatt nehézségek is.

11,7%-os növekedés

„A kialakult vírushelyzet türelemre, odafigyelésre, gondoskodásra tanít bennünket, mindez pedig üzleti partnereinkre is kiterjed. A STIHL nem csupán márkanevet, terméket, gazdasági társaságot vagy a szakkereskedői hálózatot jelent, hanem megbízhatóságot is, ami a mai felgyorsult világunkban igen komoly érték.”

Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. értékesítési és marketingigazgatója beszédében központi szerepet kapott a nemzetközi STIHL-médianapon elhangzottak ismertetése. Hiszen azon a járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt a cég partnerei, illetve a sajtó képviselői személyesen nem tudtak jelen lenni. Az igazgató a STIHL igazgatótanácsának elnökétől idézett, amikor elmondta, hogy a STIHL vállalatcsoport folytatja a tavalyi pénzügyi évben mutatott növekedését, forgalma 2021. január és augusztus között elérte a 3,51 milliárd eurót. Ez 11,7%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, ami az árfolyamváltozásokkal kiigazítva 15,4%. 2021. augusztus 31-én a STIHL Csoport alkalmazotti létszáma 19 523 fő volt világszerte, ami 7,3%-kal haladja meg a 2020. decemberi állapotot. Az eladott darabszám és az árbevétel tekintetében is minden termékcsoportban lényegesen meghaladták az előző év mutatóit, felülteljesítették a terveket. Ezt a magas szintű elkötelezettség, a munkavállalóink rugalmassága, valamint a gyártás, az értékesítés és a logisztika előremutató tervezése tette lehetővé.

Előretörnek az akkumulátoros eszközök

Az értékesítési igazgató elmondta, hogy a hazai piacokon továbbra is jelen vannak a benzines eszközök, de érzékelhető az akkumulátoros termékek előretörése. Mielőtt azonban ezeket a fejlesztéseket ismertette volna a jelenlévőkkel, a digitális megoldások terén is újdonságokat mutatott be.

„A STIHL ADVANCE ProCOM intelligens fülvédő mérföldkőnek számít az egyéni védőfelszerelések között. Lehetővé teszi akár 16 headset közvetlen összekapcsolását még zajos környezetben is úgy, hogy a készülékek közötti távolság akár 600 méter is lehet. Az intelligens termék kombinálható a STIHL-alkalmazással is. A flottamenedzsment tekintetében új termékünk a Smart Connector 2 A, amellyel az akkumulátoridő és a fordulatszám is mérhető, és a rögzített adatok Bluetooth-on keresztül átküldhetők egy mobilkészülékre, majd onnan a felhőbe.” Mint azt az előadótól megtudhattuk, várhatóan a jövő évtől elérhető a cég applikációja, amely, mivel lehetővé teszi a hangalapú rögzítést, komoly segítséget jelent az erdőleltárok készítésekor.

Szentesi Levente ezt követően az akkumulátoros újdonságokra tért ki. „A STIHL MSA 300 motorfűrész a jelenleg elérhető legerősebb akkumulátoros motorfűrész. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy teljesen új dimenziót érjünk el a zajérzékeny területeken végzett fűrészelési munkák során. A professzionális fűrész felhasználási területei a kert- és tájépítésben, az önkormányzatoknál, az erdőgazdálkodásban a gallyazástól a metszésen át, a közepes vastagságú fák kidöntésétől egészen a fával történő építésig terjednek. Ehhez az újdonsághoz fejlesztettük ki a STIHL AP 500 S akkumulátort. Az innovatív technológiának köszönhetően nemcsak nagy teljesítményével nyűgöz le a kis súlya mellett, hanem lényegesen hosszabb élettartammal is rendelkezik a hagyományos lítium-ion akkumulátorokhoz képest. A professzionális felhasználásra szánt STIHL BGA 300 az első háton hordozható akkumulátoros fúvógép a STIHL termékpalettáján. Rendkívüli fúvóerejével, illetve nagy légsebességével tűnik ki. A szabadalmaztatott STIHL Silencer hangtompító rendszernek köszönhetően a legfeljebb 93 decibelével a leghalkabb készüléknek számít a piacon, és korlátozás nélkül üzemeltethető zajérzékeny területeken is.”

Zárásként hallhattunk még a STIHL MSA 220 T fagondozó fűrészről, amely a legerősebb modell a STIHL akkumulátoros fagondozó fűrészei közül, illetve a mobil bottTainer szállító- és töltődobozról, amely az ágazat első mobil akkutöltő rendszere. A rendszer a STIHL AL 301-4 multifunkciós töltőkészülékkel együtt akár 28 akkumulátor töltését teszi lehetővé egy időben.

Mint azt megtudtuk, az akkumulátoros termékek közül magánhasználatra a következők lesznek elérhetőek:

  • a STIHL HTA 50 magassági ágnyeső, melynek segítségével a magasban lévő ágak is könnyen elérhetők a földről a fagondozási munkák során;
  • a STIHL SHA 56 lombszívó szecskavágó a lomb és az avar kényelmes felszívására és aprítására;
  • a hordozható és nagyon könnyű STIHL BGA 60 fúvógép, amelynek a nagy fúvóerőnek köszönhetően sem a nedves levelek, sem a fűnyesedék nem jelentenek kihívást;
  • a STIHL SEA 20 porszívó széles körű alapfelszereltséggel és kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, tökéletes a kosz és a por eltávolítására otthon, az autó vagy a műhely körül.

A STIHL Hexa vágórendszerrel a vállalat világújdonsággal jelentkezik a piacon, amely azonban idehaza jövőre még nem biztos, hogy elérhető lesz. A vágórendszer a professzionális munkálatokra szánt 3/8"-os Rapid Hexa fűrészláncból, valamint a Hexa reszelőből áll, és gyors, precíz láncélezést tesz lehetővé. Az új lánc vágási teljesítménye egy 3/8"-os Rapid Super lánc teljesítményéhez képest akár 10%-kal is nagyobb lehet.

Előadása zárásaként Szentesi Levente emlékeztetett arra, hogy október 2-án lezajlott az egyéni világbajnokság, az idei STIHL TIMBERSPORTS® szezon záróeseménye, amelyen sajnos a járvány miatt nem szurkolhatott élőben a közönség. „Reméljük, hogy a 2022. októberi világbajnokságon, a svédországi Göteborgban ez másképp lesz” – fogalmazta meg sokak óhaját.

Címkék: Stihl
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Belvíz helyzetkép a mezőgazdaságban

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek ...