TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Hogyan támogatja a Nitrogénművek a magyar mezőgazdaság versenyképességét?

Hogyan támogatja a Nitrogénművek a magyar mezőgazdaság versenyképességét?

Hírek - 2021.11.15

Modern mezőgazdaság hatékony tápanyag-utánpótlás nélkül nem létezik. Az összes tápanyag közül a nitrogén a legmeghatározóbb.

Hirdetés

Hogyan támogatja a Nitrogénművek a magyar mezőgazdaság versenyképességét?

A hatékony és helyben történő műtrágyagyártás fontosságát már 1931-ben felismerték és a Nitrogénművek azóta is folyamatosan rendelkezésére áll a régió termelőinek. A 2004-ben kezdődő beruházássorozat eredményeként a gyár teljesen megújult.

GVH ONLINE PR 01

Miben mérhetőek értékeink?

Magyarországon a Pétisó ára a nyugat-európai árszint alatt tartható a hazai magasabb földgázárak ellenére, ezzel versenyelőnyhöz juttatva a magyar termelőket.

GVH ONLINE PR 02
Látványos növekedésünkhöz hozzájárult az integrátori szerződésektől eltérő, új, a vevői függetlenséget szem előtt tartó üzleti ajánlatok bevezetése. A közvetlen értékesítést -elsőként a szektorban- 2009-ben vezettük be, melynek eredményeként ügyfeleink száma folyamatosan növekszik.

GVH ONLINE PR 03
Beruházásainknak köszönhetően Magyarország Európa élvonalába került a Pétisó felhasználás arányában, a sokkal kedvezőtlenebb környezeti lábnyommal rendelkező Karbamid és Ammónium-nitrát termékekkel szemben. Az európai Pétisó kapacitás 10%-a Magyarországon működik.

GVH ONLINE PR 04

Termékeinkkel az exportpiacokon is magas elismerést szereztünk. Az elmúlt években termelésünk 45%-a exportra került értékesítésre, melynek 60%-a közép-európai országokba jutott el.

GVH ONLINE PR 05
Hiszünk a piac működésében, így nemcsak műtrágyában növeltük a határokon átívelő kereskedelmet, de vetőmag-, növényvédőszer- és terménykereskedelemben is jelentős likviditást hoztunk a piacra, tovább növelve az inputanyag kereskedők számát.

GVH ONLINE PR 06
Folyamatos termelésünkkel és szállításainkkal biztosítjuk a hazai mezőgazdaság függetlenségét, hogy ne legyen kitéve az import folyamatos bizonytalanságának és időszakos extrém árazásának. Az ellátásbiztonság a múltban és a jövőben is stratégiánk szerves része. Beruházásaink folytatása ennek megőrzése érdekében feltétlenül szükséges.

GVH ONLINE PR 07

Mindezek ellenére a magyar Gazdasági Versenyhivatal 2021. október 22-én 11 milliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművekre anélkül, hogy a tényeket objektív alapon megvizsgálta volna a csaknem 4 évig tartó eljárás során. NEM HAGYJUK MAGUNKAT!

Részletes információ: https://a-mezogazdasag-szolgalataban.genezispartner.hu/

 

gvhonline

 

Hogyan támogatja a Nitrogénművek a magyar mezőgazdaság versenyképességét? Címkék: műtrágya, pétisó, Genezis, Nitrogénművek Zrt., műtrágyagyártás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

PÖTTINGER TEGOSEM – egy tartály, többféle géphez

A PÖTTINGER TEGOSEM tartálya, gépeik széles választékával kompatibilis. A TEGOSEM segítségével a talajművelés, a ...