TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Aktív magyar részvétel a fenntartható élelmezésért

Aktív magyar részvétel a fenntartható élelmezésért

Hírek - 2021.07.13

Magyarország sokoldalúan vesz részt a világ-élelmezési projektekben és elkötelezett a fenntarthatósági célok megvalósítása érdekében – emelte ki az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet Európai és Közép-Ázsiai Hivatala (FAO) informális regionális tanácskozásának megnyitóján Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A regionális találkozónak immár hagyományosan Budapest ad otthont. Bencsik Dávid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Food Systems Summit (Élelmezési Rendszerek Csúcstalálkozó) nemzeti koordinátoraként az egészséges és fenntartható élelmiszer-előállítás és fogyasztás megvalósításáért és jó gyakorlatok bevezetéséért dolgozik. Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja a FAO „Fiat panis” (Legyen kenyér!”) jelmondatának megvalósulását többek között a hazánkban jól működő ösztöndíjprogram és FAO projektek finanszírozása révén – szögezte le Bencsik Dávid.

A rendezvényen az európai és közép-ázsiai régió országainak kormányzati képviselői mellett az üzleti, akadémiai és civil szférából érkező szakértők vesznek részt, akik áttekintik a FAO eredményeit és jövőbeni tevékenységét, prioritásait a régióban. A napirenden a FAO fenntartható fejlődési célok elérése érdekében végzett tevékenysége szerepel, megvitatják többek között a családi gazdaságok, a digitalizáció, az értékláncok, a mezőgazdasági termelés fenntarthatósága, az iskolai étkeztetési programok helyzetét az európai és közép-ázsiai régióban.

Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese és európai, valamint közép-ázsiai regionális képviselője megnyitóbeszédében szólt a tanácskozás – és egyben térségünk – központi témáiról: a hatékony, ellenálló és fenntartható agrár-élelmezési rendszerekről, a klímaváltozás és a járvány hatásairól, továbbá a vidéki térségekben élő nők és fiatalok helyzetéről.

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio




Forrás: AM Sajtóiroda, Fotó: Pixabay

Címkék: élelmiszer, fenntartható élelmezés, FAO
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Jön az európai húsadó? – Miért ne dőljünk be ennek a ...

Újra erőre kapott a húsellenes narratíva Brüsszelben. Nemrég az Európai Bizottság egyik tudományos főtanácsadója ...