TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
„Ez belénk fog jönni” – üvöltötte a kombájn vezetője, majd nekik csapódott a zuhanó repülőgép Dunaújvárosnál

„Ez belénk fog jönni” – üvöltötte a kombájn vezetője, majd nekik csapódott a zuhanó repülőgép Dunaújvárosnál

Hírek - 2021.07.09

Lezuhant egy repülőgép a Dunaújváros melletti Apostagnál. A baleset július 3-án 17 óra körül történt egy árpaföldön, ahol éppen arattak. A repülő az egyik kombájnra zuhant, a munkagépben ketten ültek. A balesetben a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A kombájn utasai szerencsére megúszták, de az elmondásuk szerint csak centiken múlt, hogy nem történt nagyobb katasztrófa.

Mindenki a balesetről beszél

A Dunaújváros melletti faluban mindenki a hétvégi repülőgép balesetről beszél, a vasárnapi misén még az evangélikus lelkész is imájába foglalta a pilóta, N. Zsolt mielőbbi gyógyulását. “Tizenöt éve minden nyáron beülök a kisfiam, Gergő mellé a kombájn fülkéjébe, hogy onnan figyeljem az aratást. Kigurultunk az árpaföldre, de arra nem voltam felkészülve, hogy repülőgép pottyan a nyakamba” – mondta a Blikknek Szöllősiné Katika.

Egyre csökkent a magassága

A hölgy elmondása szerint felfigyeltek egy alacsonyan köröző repülőgépre, amint körről körre csökkent a magassága. Végül a fia rémülten felkiáltott: „Ez belénk fog jönni.” – mondta az Asszony. Hozzátette: „Pont az én oldalam felől csapódott nekünk, a nyakamat is behúztam az ütközés előtt.”

Nekicsapódott a kombájn tetejének

A kombájn utasai egy nagyobb koppantást hallottak, amikor a motoros vitorlázógép a kombájn tetején megpattant, majd lezuhant. Azonnal leugrottak a kombájnról és az árpaföldön odafutottak a géphez segíteni.

lezuhant repulo apostag 1 mti.donkaferenc

Jajgatott a pilóta

Katika elmondása szerint a roncsnál a pilóta jajgatása fogadta. Majd azt hajtogatta, hogy leállt a motor és nem tudta újraindítani.

Három csigolyája törött el

A pilóta kérte, hogy segítsek kiemelni a lábát, majd elfeküdt a földön. A derekát fájlalta, kiderült, eltört három csigolyája – emlékezett a történtekre Katika.

Nem tudta beindítani a motort

A pilóta, N. Zsolt Pécsről érkezett a barátaival a hét végén kezdődött nemzeti vitorlázórepülő-bajnokságra. A Blikk úgy tudja, a pilóta magasságot veszített, emiatt a levegőben be akarta indítani a motort. Ami kétszer is beröffent, majd leállt. A légügyi hatóság elszállította a roncsokat, a szakemberek arra is választ keresnek, hogy mi okozta a hajtómű meghibásodását.

500 liter gázolaj

Katika azt is elmondta a lap munkatársának, hogy lassan kezdi felfogni, hogy sokkal nagyobb baj is történhetett volna. Ha a repülőgép rázuhan a kombájn fülkéjére és annak a tankjában begyullad az 500 liter üzemanyag, velük együtt minden szénné éghetett volna.
Forrás: kékvillogó.hu, Fotó: MTI/Donka Ferenc

Címkék: kombájn, baleset, repülő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A sebesség minden, csak nem állandó

Maximalizálja körforgója potenciálját