TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
A Belchim Crop Protection, az FMC Corporation és a Rovensa Csoport támogatja az easyconnect zárt áttöltő rendszert

A Belchim Crop Protection, az FMC Corporation és a Rovensa Csoport támogatja az easyconnect zárt áttöltő rendszert

Hírek - 2021.07.02

A CropLife Europe kötelezettséget vállalt amellett, hogy a zárt áttöltő rendszereket (CTS) mindenki számára elérhetővé tegye.

Ennek megfelelően az easyconnect CTS-t támogató mezőgazdasági növényvédelmi gyártók száma folyamatosan növekszik. 2021 júniusától a Belchim Crop Protection, az FMC Corporation és a Rovensa Csoport egyesítik erőiket az ADAMA, a BASF, a Certis Europe, a Corteva Agriscience, a Nufarm és a Syngenta vállalatokkal annak érdekében, hogy az easyconnect megkezdhesse térhódítását az európai piacon.

„Örömmel fogadjuk a Belchim, az FMC és a Rovensa csatlakozását azon kötelezettségvállalásunkhoz, hogy olyan innovatív megoldást kínáljunk a gazdálkodóknak permetezőgépeik gyorsabb és egyszerűbb feltöltésére, amely egyben a gazdálkodók és a környezet fokozott biztonságát is szolgálja” – fejtette ki Louise Brinkworth, a Corteva Agriscience Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős gazdálkodási vezetője és az easyconnect CTS munkacsoport irányítóbizottságának elnöke. „Jelenleg összesen kilenc mezőgazdasági iparági vezető összefogása keretében kínálunk még többféle terméket a gazdálkodóknak, amelyek kompatibilisek az easyconnect megoldással.”

Az easyconnect rendszert folyékony növényvédő szerekhez fejlesztették ki, és két részből áll: az egyedi – tartályra szerelt – csavarkupakból, valamint a csatlakozóból, amelyek együtt alkotják a zárt áttöltő rendszert.

„A Belchim nagy örömmel egyesíti erőit testvérvállalatával, a Certisszel és más iparági vezetőkkel az easyconnect munkacsoporton belül” – mondta Peter Lieckens, a Belchim beszállítói kapcsolatokért és ellátási láncért felelős igazgatója. „Lelkesen támogatjuk az easyconnect további fejlesztését és bevezetését, amely gyakorlati megoldást kínál a gazdálkodók számára, egyúttal pedig óvja a környezetet és növeli a gazdálkodók biztonságát.”

„Az FMC elkötelezett a biztonság mellett, amely a vállalat egyik alapvető értéke. Örömmel működünk együtt a növényvédelmi iparág más jelentős vállalataival az easyconnect fejlesztésének folytatása és a gazdálkodók biztonságának javítása érdekében” – nyilatkozta Sebastià Pons, az FMC Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős stratégiai marketingigazgatója.

„Az easyconnect CTS tökéletesen megfelel az iránti elkötelezettségünknek, hogy segítsük a gazdálkodókat a növényvédő szerek egészség és környezet szempontjából biztonságos kezelésében. Támogatjuk az európai zöld megállapodást, és aktív szerepet szeretnénk vállalni a meghatározott célok elérésében. A mezőgazdasági iparág vezetőinek olyan kiemelkedő csoportjához csatlakozunk, amelynek tagjai együttesen segítik és támogatják a mezőgazdaságot abban, hogy a legszigorúbb egészségügyi és biztonsági előírásoknak is megfeleljen” – fejtette ki Eric van Innis, a Rovensa Csoport vezérigazgatója.

Az első piaci bevezetés 2022-ben várható Dániában és Hollandiában, amit 2023-ban Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság követ a sorban. Ezt követően várhatóan más országok is csatlakoznak.

A BASF által külső berendezésgyártókkal együttműködésben kifejlesztett easyconnect megoldást már 2015 óta tesztelik széles körben különböző európai gazdaságokban. A gazdálkodók visszajelzése alapján a rendszer kezelése és gyorsasága terén folyamatos fejlődés tapasztalható, így az áttöltés gyorsabb, mint az általánosan használt indukciós garattal.

Az easyconnect nyitott technológia, amely minden mezőgazdaságban érdekelt fél számára elérhető. Arra biztatjuk az agrokémiai iparág további szereplőit, a berendezésgyártókat és más olyan feleket, akik szívesen csatlakoznának az easyconnect rendszer piacra dobásához, hogy vegyék fel a kapcsolatot valamelyik tagvállalattal.

easyconnect

Az easyconnect zárt áttöltő rendszer használatával a permetezőgép feltöltése gyorsabb, egyszerűbb és biztonságosabb, mint a hagyományos módszerekkel. Egyre több növényvédelmi gyártó támogatja, és kínál különféle termékeket a gazdálkodók számára, amelyek egyazon rendszerrel kompatibilisek.

További információkért, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.easyconnect.tech.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 

 

 

Címkék: áttöltő rendszerek, easyconnect
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Becőritkító kártevők repcében – Védekezés a fénybogarak, ...

A repce a kártevők közismerten kedvelt célpontja, ezért termesztését a rovarkártétellel szembeni védekezések sora ...