A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Mezőgazdasági integrátor céget hozott létre Mészáros Lőrinc

Hírek - 2021.06.22

AgroLink Zrt. néven jött létre mezőgazdasági integrátor cég. Az inputanyagok nagykereskedelmével, terményfelvásárlással foglalkozó vállalkozás egyik alapítója a Talentis Agro Zrt.

Mezőgazdasági integrátor céget hozott létre Mészáros Lőrinc


A Mészáros Csoporthoz tartozó cég mellett a Takarék Mezőgazdasági Befektetési és Fejlesztési Magántőkealap, valamint egy pénzügyi befektető is beszállt az új vállalkozásba. Az új integrátor a mezőgazdasági termeléshez szükséges szolgáltatásokkal az agrárium teljes vertikumában jelen kíván lenni – írta az MTI.

Az AgroLink Zrt.-t a komoly mezőgazdasági múltra visszatekintő herceghalmi központtal hozták létre. A vállalkozás a tervek szerint mezőgazdasági inputanyagok nagykereskedelmével, terményfelvásárlással foglalkozik. Az új vállalat az idén őszre 100 ezer, jövő tavaszra 300 ezer, jövő őszre pedig 500–700 ezer hektár nagyságú termőföldet vonna be az integrációba, ez a hazai termőföld mintegy 15 százalékát jelenti. Az integráció létrejöttét követően mintegy 900 ezer–1 millió tonna gabona felvásárlását célozták meg.

Az AgroLink Zrt. széles skálán nyújt szolgáltatásokat a termelőknek: a vetőmag, műtrágya, növényvédő szer biztosításán és a termények felvásárlásán túl közvetítőként lép fel a termelők és szolgáltatók között az egyes mezőgazdasági hitelkonstrukciók és biztosítási lehetőségek területén, a korszerű termelés fenntartásához pedig mezőgazdasági gépek lízingjében is közreműködik.
A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó AgroLink Zrt. nem csak erőforrásokat és szolgáltatásokat nyújt, de biztosítja a termeléshez szükséges tudástranszfert is. Az országos szintű agrárintegráció szakmai-gazdasági és jogi alapját, a tulajdonosként is megjelenő Talentis Agro Zrt., a Mészáros Csoport agrárszektorának kulcsvállalata adja, amely mára a legnagyobb növénytermesztési ágazattal rendelkezik Magyarországon.

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó egyéb mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek garanciát nyújtanak az AgroLinkhez csatlakozó termelők számára a biztos felvevőpiacot illetően, hozzáférést biztosítva ezzel a feldolgozóüzemekhez, például az OPUS-csoporthoz tartozó Viresolhoz és Kall Ingredientshez is.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Forrás: MTI

Címkék: műtrágya, biztosítás, vetőmag, növényvédő szer, termőföld, lízing, terményfelvásárlás, Mészáros Csoport, integrátor