TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
A Scope Rating felminősítette az AXIÁL Kft.-t

A Scope Rating felminősítette az AXIÁL Kft.-t

Hírek - 2021.06.17

A Scope Rating BB/Stable-re módosította az AXIÁL Kft. minősítését és ezzel egyidőben felminősítette a társaság hosszú lejáratú kilátásait is egy még erőteljesebb BB+ szintre.

2020 szeptemberében az AXIÁL Kft. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében kötvénykibocsátást hajtott végre. A tervezett összeget is meghaladó ajánlatok közül az AXIÁL névértéken 15 milliárd Ft össznévértékű kötvény jegyzését fogadta el. A kötvény típusát tekintve 10 éves lejáratú, fix kamatozású, nem amortizálódó értékpapír, amely biztonságos megtérülést kínál a befektetőknek.

Az NKP célja a vállalati forrásszerzés diverzifikációja, a hazai vállalatok kötvénypiacra jutásának elősegítése. A program keretében az MNB maga is vásárolt a kibocsátott kötvényekből, mely lépéssel hozzájárult a monetáris transzmisszió hatékonyságának javulásához.

Az NKP keretében kibocsátott kötvényeknek több feltételnek is meg kellett felelniük, az egyik ilyen fontos kitétel a legalább B+ szintű minősítés elérése volt. 2020 júniusában Scope Rating GmbH értékelése alapján az AXIÁL Kft. BB- minősítést ért el az elemzés alapján, melyet 2021. június 14-én BB/Stable minősítésre módosított a berlini székhelyű, Európa egyik legnagyobb hitelminősítőjeként számontartott intézet.

A cég összmegítélésével összevetve legalább olyan pozitív visszajelzés az AXIÁL Kft. számára, hogy annak hosszútávú megbízhatóságát is felülvizsgálta a hitelminősítő és ezen a területen is javított besorolásán, az eddigi BB-ről BB+ -ra emelte minősítését.

A hitelminősítési besorolásnak óriási jelentősége van a befektetési piacon, ezek alapján hozzák meg döntéseiket a befektetők, de komoly szempontot jelent a beszállítók üzleti partner választásakor is.

A kötvénykibocsátással az AXIÁL Kft. célja, hogy hosszú távon tovább növelje pénzügyi stabilitását, forrásainak tervezhetőségét, működésének megbízhatóságát. Partnereinek ezúton is köszöni a bizalmat!

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: AXIÁL Kft.

Címkék: Axiál Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hogyan segítik a korszerű mezőgazdasági technológiák a ...

Ezen a héten ünnepli a világ a biológiai sokféleség nemzetközi napját, amelyet az ENSZ azért hozott létre, hogy ...