A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Nagyobb kényelem és pontosság

Hírek - 2021.05.20

Új ZA-X és ZA-M függesztett műtrágyaszóró sorozatok az EasySet 2 kezelő számítógéppel Már rendelhetők a ZA-M 02 és ZA-X 03 sorozatú Amazone függesztett műtrágyaszórók az EasySet 2 kezelő számítógéppel. Az elektromos kezelőegységgel a menetsebességtől független állandó kiszórási mennyiség valósítható meg, valamint számos más egyszerűen kezelhető funkció és kényelmes beállítási lehetőség. Ezen kívül mindkét műtrágyaszóró-típus új megjelenéssel tűnik ki.

Nagyobb kényelem és pontosság


Nagyobb pontosság – költségmegtakarítás és környezetvédelem

Az Amazone az EasySet 2 kezelő számítógéppel kedvező árú megoldást kínál az automatikus mennyiségszabályozáshoz váltakozó menetsebességeknél a ZA-M és most először a ZA-X műtrágyaszóró-típusokhoz is. A kifolyónyílások méretei a tolózár automatikus beállításával úgy igazodnak, hogy a kiszórási mennyiség mindig azonos maradjon. Ezáltal a felhasználó nem kényszerül állandó menetsebesség tartására, hanem a terület szerkezetétől és adottságaitól függően gyorsíthat vagy lassíthat. A sebességjel meghatározásához, ill. továbbításához a felhasználó opcionálisan egy X-szenzort (impulzusok számlálása), jelkábelt (a traktorsebesség továbbítása) vagy egy GPS-antennát használhat.

Az EasySet 2 az elektromos tolózár-működtetéssel kombinálva ezen kívül azzal az előnnyel jár, hogy a kiszórási mennyiséget nagyon precízen és ellenőrzött módon tudja szabályozni a költségmegtakarítás és a környezetvédelem érdekében. A kívánt kiszórási mennyiséget kilogrammos pontossággal adhatja meg a kezelő számítógépben, és a szórási folyamat során kényelmesen növelheti vagy csökkentheti a vezetőfülkéből akár csak az egyik, akár mindkét oldalon. Ez mezsgye-, határ- és árokszórás esetében is érvényes.

Nagyobb kényelem

Az EasySet 2 menüstruktúra nélkül érhető el. Ez azt jelenti, hogy minden gomb saját funkcióval rendelkezik, és nagyon egyszerűen kezelhető. A tolózárak így kétoldalasan vagy egyoldalasan elektromosan nyithatók és zárhatók. A szükséges kiszórási mennyiségnek a terminálon való bevitelével nincs többé szükség a traktorból való kiszállásra és a kézi beállításra a gép hátsó oldalán levő skálán. Mindössze egy 12 V áramcsatlakozó szükséges a kezelő számítógéphez, így a hidraulikus tolózár-vezérléssel ellentétben nincs szükség hidraulikus csatlakozásokra.

Egy további különlegességnek számít az integrált hektárszámláló, melynek segítségével a felhasználó mindig tájékozódhat a gép teljesítményéről. Ezen kívül a terminál össz-hektárszámlálóval is rendelkezik.
Az új gépvezérlést a félautomata mennyiségkalibrálás és a visszamaradó mennyiségek leürítésének rendkívül kényelmes funkciója teszi teljessé.

Új kinézet

A jól bevált ZA-X és ZA-M függesztett műtrágyaszórók ráncfelvarráson estek át, immár jobban hasonlítanak a ZA-V és ZA-TS típusokra, és így együtt képezik a „ZA-családot”.

Az alapmodellek ugyanakkor munkaszélesség-spektrumuk és tartálytérfogatuk tekintetében változatlanok maradnak. Így az új ZA-X 03 kompakt függesztett műtrágyaszóró 10 m és 18 m közti munkaszélességével és 500 l és 1400 l közti tartálytérfogatával továbbra is rendelhető. Az opcionális tartálymagasítók lehetővé teszik a tartály max. 1750 literesre való bővítését. A ZA-M 02 sorozat 10 m és 36 m közti rugalmas munkaszélességeket kínál 1000 és 1500 l közti tartálytérfogat mellett, melyek az üzem méretétől függően magasítással akár 3 000 l térfogatúra is bővíthetők szűk vagy tágas betöltőnyílásokkal szerelve.

amazone1 

Az EasySet 2 váltakozó menetsebesség esetén is folyamatosan precíz szórásképet és nagyobb területteljesítményt garantál.

 

amazone2

A ZA-X sorozathoz most először elérhető az EasySet 2 kezelő számítógép automatikus mennyiségszabályozással váltakozó menetsebesség mellett is.

 

amazone3

A felhasználó határ-, ill. árokszórásnál, valamint ék alakú területeken való szórásnál is megállás nélkül szabályozhatja a kiszórási mennyiséget.

 

amazone4
Az EasySet 2 kezelő számítógépen mindegyik gombhoz saját funkció van hozzárendelve. Ez rendkívül leegyszerűsíti a kezelést a felhasználó számára, és egyúttal kényelmes is.

 

amazone5

EasyCheck digitális, mobil ellenőrző eszköz a keresztirányú eloszlás egyszerű optimalizálása érdekében.  

 

amazonelogozold

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: Amazone, műtrágyaszóró, EasySet, ZA-M 02, ZA-X 03

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...