TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,83000
USD: 370,49000
CHF: 406,73000
GBP: 458,15000
Hirdetés
Nagyszabású beruházás az AXIÁL bajai központjában

Nagyszabású beruházás az AXIÁL bajai központjában

Hírek - 2021.05.18

Az AXIÁL Kft. központi telephelyén található Alkatrész Logisztikai Központ 2006 decembere óta szolgálja ki az ügyfelek igényeit, azonban az alkatrészforgalom növekedése, az új termékkörök kínálati palettán való megjelenése olyan mértékű raktári készletnövekedéssel járt, mely már negatívan befolyásolta a kiszolgálás sebességét és minőségét.

Erre reflektálva a vállalat a korábbi, 4500 négyzetméteres, 8 méter hasznos magasságú, valamint 3800 raklaphellyel és mintegy 15.000 polcos tárolóhellyel rendelkező Alkatrész Logisztikai Központjának bővítését vette tervbe, melynek megvalósítása közel egy év elteltével célegyenesbe ért.

A beruházás része a kereskedelmi raktár méretének növelése, az Alkatrész Logisztikai Központ oldalirányú bővítése egy 48x48 méteres alapterületű, 14 méter hasznos belmagasságú raktárépülettel, illetve egy, az új résszel és a régi raktárhelyiséggel közösen kialakított automata rendszer telepítése.

A hozzáépítésre került épület egy része egy, 38.000 doboz tárolására alkalmas „Miniload” rendszerű automata kisalkatrészraktárt foglal magában, míg a másik rész egy induktív megvezetésű, 1800 mm szélességű munkafolyosóval bíró raklapos magasraktárként üzemel. Az automata raktár tárolóegysége az új épületben található, de a hozzáférési pontjai szállítópályákkal összekötve a régi épületben kerültek kialakításra, ami magával vonta a régi raktárrész átalakítását is. Ezen túlmenően 50 kW-os napelem rendszer is kialakításra került a keletkező többlet villamosenergia-igény fedezésére. A beruházás tervezett ideje 12 hónap volt, a célegyenesbe érve jelenleg mintegy 8500 négyzetméteres lett az Alkatrész Logisztikai Központ bruttó alapterülete.
A nagyszabású projekt nemcsak az infrastruktúra, hanem új technológiák és eszközök beszerzését is magával vonta. Ezek a következők:

• PR600-as szűkfolyosós magasraktár 1+11 tárolószinttel, 5500 raklaphellyel. Az árukezelést a szűk munkafolyosó miatt kizárólag forgóvillás targonca végezi, mely alkalmas mind a raklapos, mind a tételes komissiózás kezelésre is.

• PR600-as raklapos KDR görgős átfolyós rendszer, mely a műanyag ládák egyirányú, görgőkön áramló tárolására szolgál négy szinten és 24 oszlopban.

• Schäfer aprócikkes automata tárolórendszer, mely a háromszintes galériás raktár nagymértékű kiváltása miatt szükséges. Az automata raktár négy folyosóbál áll, összesen mintegy 38.000 tárolódoboz befogadására képes.

• Weasel automata vezető nélküli jármű rendszer, mely a kiszedett megrendeléseket a bajai bolthoz szállítja egy fix, a padlóra leragasztott megvezető pálya segítségével. A rendszer 25 kg-os, 600x400x400 mm-es méretű ládákat képes továbbítani.

• EKX 516 elektromos komissiózó/magasraktári felrakó targonca és EKS 412s elektromos vertikális komissiózó targonca, mely gépekre nagy rakodási teljesítmény és alacsony energiafelhasználás jellemző.

„Kétmilliárd forintos beruházást valósítottunk meg, melyből a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programja révén egymilliárd forintnyi támogatást kaptunk. Az összeget bővítésre, korszerűsítésre fordítottuk, mely révén a kiszolgálás hatékonysága jelentősen nő. Nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink megtartására is, akikre változatlanul a vállalat legfontosabb erőforrásaiként tekintünk és fejlesztéseink egyik fontos szempontja munkakörülményeik folyamatos javítása. Ezt mindig szem előtt tartottuk az AXIÁL Kft. 30 éve alatt. Jelenleg is 11 fő munkatársat keresünk, a mindenkori nyitott pozíciókat a www.axial.hu/karrier oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.” – összegezte Harsányi Zsolt, a vállalat tulajdonos-ügyvezetője.

Képgaléria megtekinthető itt!

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: AXIÁL Kft.

Címkék: Axiál Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva a fenntartható védelmet kereső gazdák számára ...

A növénytermesztők sikere nagyban függhet a vetőmagok megfelelő, hatékony védelmétől már a vetés pillanatában. ...