Ezzel mindig szemmel tartható az abroncsnyomás

2021.03.22

Pillanatok alatt ellenőrizhető az abroncsnyomás egy szenzorokra épülő, egyszerű és kompakt készülék segítségével. A procedúra így könnyen a napi rutin részévé tehető.

Ezzel mindig szemmel tartható az abroncsnyomás


Az angol Wheely-Safe cég járműbiztonsági megoldásokat kínál a kerekek elvesztése, a fékek, a keréktárcsa és a kerékagy túlmelegedése, valamint a nyomásvesztés okozta problémák megelőzésére. Kínálatukat a közelmúltban a mezőgazdasági gépekre is kiterjesztették, így immár a traktorok, kombájnok, rakodók és más eszközök intelligens ellenőrzését is képesek elvégezni.

Az agráriumban az abroncsnyomás megfelelő beállítása szokta okozni a legnagyobb fejtörést, ez ugyanis érzékelhetően kihat a talajtaposás mértékére, a fogyasztásra, az üzemeltetési költségekre és a károsanyag-kibocsátásra. A Wheely-Safe egy speciális készletet kínál a gazdálkodóknak (az ára 200 font, vagyis 85 ezer forint alatt kezdődik), amely tartalmazza a gépekhez csatlakoztatandó rendszereszközöket.

A cég szabadalmaztatott szenzortechnológiája jelenti a kulcsot, a keréktárcsára rögzített érzékelő képes megkülönböztetni a szándékos nyomásváltoztatást a szándéktalan nyomásvesztéstől, eresztéstől. A digitális vevőkészülék automatikusan kapcsolódik ennek a jelére, így a nyomásérték minden pillanatban könnyen, egyszerűen leolvasható. A kulcstartó méretű eszközt a kezelő bárhova magával viheti, ezáltal a nyomásellenőrzést a napi rutin részévé teheti.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE