TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,26
USD: 369,47
CHF: 405,17
GBP: 457,03
Hirdetés
Ezzel mindig szemmel tartható az abroncsnyomás

Ezzel mindig szemmel tartható az abroncsnyomás

Hírek - 2021.03.22

Pillanatok alatt ellenőrizhető az abroncsnyomás egy szenzorokra épülő, egyszerű és kompakt készülék segítségével. A procedúra így könnyen a napi rutin részévé tehető.

Az angol Wheely-Safe cég járműbiztonsági megoldásokat kínál a kerekek elvesztése, a fékek, a keréktárcsa és a kerékagy túlmelegedése, valamint a nyomásvesztés okozta problémák megelőzésére. Kínálatukat a közelmúltban a mezőgazdasági gépekre is kiterjesztették, így immár a traktorok, kombájnok, rakodók és más eszközök intelligens ellenőrzését is képesek elvégezni.

Az agráriumban az abroncsnyomás megfelelő beállítása szokta okozni a legnagyobb fejtörést, ez ugyanis érzékelhetően kihat a talajtaposás mértékére, a fogyasztásra, az üzemeltetési költségekre és a károsanyag-kibocsátásra. A Wheely-Safe egy speciális készletet kínál a gazdálkodóknak (az ára 200 font, vagyis 85 ezer forint alatt kezdődik), amely tartalmazza a gépekhez csatlakoztatandó rendszereszközöket.

A cég szabadalmaztatott szenzortechnológiája jelenti a kulcsot, a keréktárcsára rögzített érzékelő képes megkülönböztetni a szándékos nyomásváltoztatást a szándéktalan nyomásvesztéstől, eresztéstől. A digitális vevőkészülék automatikusan kapcsolódik ennek a jelére, így a nyomásérték minden pillanatban könnyen, egyszerűen leolvasható. A kulcstartó méretű eszközt a kezelő bárhova magával viheti, ezáltal a nyomásellenőrzést a napi rutin részévé teheti.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 

Címkék: traktor, kombájn, gumiabroncs, rakodó, talajtaposás, szenzor, nyomás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Két helyszín, két téma: Sikeres MEGFOSZ szakoktatói képzés

Az Agrárminisztérium és a Hermann Ottó Intézet által a tavalyi évben kiírt pályázat elnyerése után idén második ...