TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Találjuk meg az arany középutat a kukoricagyomirtásban

Találjuk meg az arany középutat a kukoricagyomirtásban

Hírek - 2021.03.18

Sokan vannak, akik a kukoricagyomirtók mezőnyében keresik az ideális megoldást, ami a szélsőséges helyzetek helyett úgy működik, mint egy jól hangolt hegedű: nem hagyják lehangolva, de nem is feszítik túl.

Az emberek figyelmét sokszor a szélsőségek ragadják meg elsőként, azonban ezeknek a gyomirtásban is megvannak a buktatói. Gondoljunk csak arra, hogy az alapgyomirtás önmagában nem adhat teljes védelmet, pláne, ha a bemosó csapadék nem érkezik meg kellő időben és mennyiségben: „lehangoló” lehet az eredmény. A hagyományos posztemergens gyomirtó szerek pedig nem rendelkeznek megfelelő tartamhatással, így meg kell várni míg az összes gyom kikel. Ekkorra a kukorica viszont eléri kritikus fejlettségét és ebben az érzékeny, túlfeszített fázisban a legkisebb stresszhatás is termésveszteséggel járhat. Ha pedig korábbra hozzuk a kezelést, akkor a tartamhatás hiánya miatt nem nyújt védelmet a később csírázó gyomok ellen.

A Diniro® Gold gyomirtási technológiával viszont megtalálhatjuk az arany középutat, hiszen öt hatóanyagának köszönhetően a fent említett a problémák mind kiküszöbölhetőek. Ötvözni tudjuk az alapgyomirtás tartamhatását a posztkezelés erejével és egy jól hangolt gyomirtást érhetünk el. A csomag hektáronként 2 liter Successor® TX gyomirtó szert tartalmaz, melynek hatóanyagai (petoxamid és terbutilazin) jelentős talajon keresztüli tartamhatással rendelkeznek, megakadályozva a gyomok újrakelését. A csomag Diniro® összetevőjében található három hatóanyag (proszulforon, nikoszulforon és dikamba) pedig megoldja a már kikelt egy- és kétszikű gyomok elleni teljes védelmet. A Diniro® Gold gyomirtó szer kombináció tehát levél- és tartamhatással egyaránt rendelkező megoldás.

  principal  diniroA Diniro® Gold gyomirtóval kezelt terület a betakarításig gyommentes maradt, az üzemi standard egyszikű gyomokkal erősen fertőzött. Látókép, 2020.

A szélsőségek viszont nem csak a gyomirtásban, hanem az időjárásunkban is megjelenek, amire sajnos termelőként nincs hatásunk, csak alkalmazkodni tudunk hozzá. Alakulhat kedvezőtlenül a tavaszi időjárás: fújhat a szél, eshet az eső, akkor is időben rá tudunk hangolódni a kijuttatásra. A Diniro® Gold ugyanis rugalmasan felhasználható 2-6 leveles korú kukoricában.


;list=PLY744tPVJ7VUe1iEwvF1VE0qZuk9F8OLM">

;list=PLY744tPVJ7VUe1iEwvF1VE0qZuk9F8OLM

A termelőknek a gyomproblémákon kívül feszes munkamenettel, szervezési és gépkapacitási nehézségekkel is meg kell küzdeniük. Nincs lehetőségük arra, hogy egy területet kétszer vagy többször kezeljenek, így szükségük van egy olyan gyomirtóra, amit egy menetben költséghatékonyan ki tudnak juttatni, ami nem csak a pillanatnyilag fennálló gyomhelyzetet kezeli, hanem tartamhatásának köszönhetően hosszan tartó gyommentes állapotot biztosít. A Diniro® Gold gyomirtási technológia mindhárom problémára megadja a választ, miközben védi a kukoricát, nem okoz fitotoxikus tüneteket, hiszen szelektivitása kiváló.

dinirogold  A Diniro® Gold gyomirtó szer hatása a kezelés után két héttel. Kemendollár, 2020.

Tehát azokon a területeken, ahol elhúzódó, erős gyomkelésre számítunk, a Diniro® Gold csomag tökéletes választás, hiszen ideális ötvözetét nyújtja a gyors levélen keresztüli és a hosszan tartó talajon keresztüli gyomirtó hatásnak.

www.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: gyomirtás, kukorica, gyomirtó szer, kukoricagyomirtás, Diniro® Gold, Successor® TX
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hogyan teljesíthető, az AKG pályázattal a zöldtrágyanövény ...

Ebben az évben véget ér a VP4-10-1.1.21. kódszám alatt nyilvántartott VP AKG támogatási időszak, amely a 2022. január ...